ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

18 • 01 • 2015

Alūksne - Latvijas biatlonistu kalve

„Pie mums sniegs ir līdz pat Jāņiem,” – tā joko Alūksnē, un sava daļa patiesības tajā ir, jo arī kaprīzās ziemās par sniega trūkumu sūdzēties nevar. Šobrīd gan atkusnis korekcijas ir viesis arī Alūksnē. Bet sniegs, kura te parasti ziemās netrūkst, arī ir viens no aspektiem, kas rosināja Alūksnes novada skolām un bērnudārziem iegādāt slēpošanas inventāru. Otrs, pat svarīgāks aspekts ir tas, ka Alūksnes novads savā ziņā ir mūsu biatlonistu kalve.

Alūksnes novada vidusskolā viesojos vēl pirms šīs nedēļas lietavām un atkušņiem, kas arī šajā novadā, kur par sniega segu citkārt nevar sūdzēties, to nu ir pakausējuši. Bet todien sniega vēl ir gana daudz un novada vidusskolai slēpošanā ir vēl kāds plus, jo trase atrodas tieši pie pašas skolas. Un jaunās slēpes jau ir iemēģinātas ne reizi vien.

"Ļoti labi, man pašam ir savas slēpes, bet šitās ir labākas! Viņas labāk slīd, labāk ieeļļotas." - 5.a klases skolnieki, kuriem tobrīd ir sporta stunda, arī stāsta, ka ne visiem vecākiem ir iespēja iegādāties slēpošanas inventāru, kas ir gana dārgs. Novada vidusskolas skolotāja Dace Alksne, kas arī rakstīja projektu par slēpju iegādi, stāsta, ka tas tad arī bija viens no aspektiem, kas rosināja inventāra iegādei:

"Ir ļoti grūti nodrošināt bērnus, man pašai ir divi bērni un ja abi ir jānodrošina, tad ir gana problemātiski - izmēri ir dažādi, augumi dažādi. Šobrīd mums ir inventārs no mazākajām klasēm līdz vecākajām"

Alūksnes novada Izglītības pārvaldes metodiķe Silva Zariņa atzinīgi vērtē Izglītības un zinātnes ministrijas sniegto atbalstu iespējai uzlabot sporta materiālo bāzi skolās, un savu finansiālo atbalstu sniedza arī novada pašvaldība:

"Alūksnes novada izvēle bija rakstīt vienu kopīgu projektu, tajā piedalījās 11 izglītības iestādes, tajā skaitā divi bērnudārzi un tika nolemts iegādāt slēpošanas inventāru, jo mums ir ziemas un mums ir biatlons."

Ziemas Alūksnes novadā ir bagātākas ar sniegu un tas ļauj arī nopietnāk trenēties slēpošanā. No Alūksnes novada nācis ne viens vien populārs sportists un novads šobrīd sevi pozicionē arī kā jauno biatlonistu kalvi, uzskaita Zariņa:

"Tādas personības, kā Rastorgujevs, Nākums, Juškāne, Muižnieks, kas jau ir guvuši panākumus pasaulē, un katrā ziņā arī pašreizējie Alūksnes novada vidusskolas audzēkņi Zēmelis, Ņedaigoģins, Deksnis, kuri piedalās jauniešu čempionātos ar panākumiem."

"Ir jāiegulda darbs, lai slēpotu, nemaz tik vienkārši tas nav, es strādāju arī ar pirmsskolas grupas bērniem un tad, kad mēs viņus uzlikām uz slēpēm, tad arī vecākiem bija brīnums, jo vecāki pat neuzdrošinās tik maziem bērniem piedāvāt slēpot. Un prasmes taču rodas mazotnē!" -saka skolotāja Alksne.

Protams, visi, kuri šobrīd Alūksnes novadā var gūt pirmās iemaņas slēpošanā, nebūs sportisti, taču, kā uzskata skolotāja Dace Alksne, izkustēšanās svaigā gaisā arī ir no svara.

Bet pašlaik arī Alūksnē gaida, kad iestāsies kārtīga ziema ar sniegu.

Avots: LSM.LV

1 Komentāri

Treneri darbā un Polijā smile emoticon Ilze Cekule un Pjotrs Sardiko. Paldies par labiem rezultātiem un uzvaru, ko izcīnija Ernests Loktevs.https://www.facebook.com/biatlons.lv?ref=hl

18 • 01 • 2015 / 21:59
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv