ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

31 • 01 • 2015

Aizvadīta Latvijas čempionāta pirmā kārta biatlonā

Priekšplānā izvirzoties Eiropas jaunatnes Olimpiskajam festivālam Austrijā un Lihtenšteinā un Eiropas čempionātam biatlonā tepat blakus esošajā Igaunijas slēpošanas centrā Otepē, klusi un mierīgi pagājušās nedēļas nogalē aizritējusi pirmā kārta Latvijas čempionātam biatlonā, kas norisinājās Slēpošanas un biatlona kompleksā Priekuļos. Dalībnieki pirmajā dienā sacentās sprintā, bet svētdien mēroja spēkus individuālajā distancē. Vairāk nekā 80% no pirmajā kārtā startējušajiem dalībniekiem piedalās vai arī piedalās Latvijas čempionāta posmos distanču slēpošanā. 

Meitenēm B grupā (1998./1999.g.) uz starta izgāja tikai divas dalībnieces, jo dažas no šās grupas bija devušās uz EJOF Lihtenšteinā/Austrijā. Ļoti pārliecinoši abās distancēs uzvarēja Latvijas čempionāta pirmajā posmā distanču slēpošanā turpat Priekuļos S16 grupā 2,5km distancē trešo vietu ieguvusī Nora Osīte, kura par astoņām ar pusi un divpadsmit minūtēm bija priekšā 9.vietu LČ distanču slēpošanā ieguvušajai Ilonai Upenai. Nora jau distanču slēpošanā bija daudz ātrāka, turklāt Ilona daudz vairāk kļūdījās šaušanā, kas vēl vairāk mazināja viņas iespējas izrādīt kādu konkurenci. Puišiem šajā vecumā visātrākais solis distancē bija LČ 1.posmā distanču slēpošanā otro vietu ieguvušajam Rūdim Balodim, bet, tā kā trīs soda apļi mazāk bija Kristeram Slavēnam, kurš Rūdim LČ slēpošanā 7,5km bija zaudējis gandrīz pusotru minūti, tad beigās Kristers biatlona sprintā Rūdi apsteidza par pusminūti. Cēsnieku pjedestālu ar trešā vietu noslēdza Uldis Sļadzevskis, kurš LČ slēpošanā Priekuļos bijaV16 grupā bija tikai 16.vietā, bet starp latviešiem 11.vietā.

Meitenēm C grupā (2000./2001.g.) par uzvaru individuālajā distancē ļoti līdzīgi tāpat kā LČ distanču slēpošanā par trešo vietu cīnījās Elizabete Paura un Anastasija Ņedaivodina. Šoreiz abas šķīra divdesmit sekundes, un atkal pārāka bija Elizabete, kura ar diviem sodiem. Pirmajā dienā sprintā uzvaru svinēja Anastasija, kas tikai par 2,5 sekundēm pārspēja Agniju Nagli, kura LČ slēpošanā bija desmitā. Puišiem šajā grupā abās distancēs uzvarēja LČ slēpošanā 6.vietas ieguvējs Latvijas pārstāvju vidū 7,5km brīvajā stilā Kristaps Deksnis, kuram biatlonā sanāca divas pavisam atšķirīgas uzvaras.  Sprintā viņš tuvāko konkurentu apsteidza tikai par divām sekundēm, bet individuālajā distancē arī par divām – tikai tās jau bija minūtes, ne sekundes. Abas reizes aiz viņa otrajā vietā ierindojās Ilvars Bisenieks, kuram 4.vieta LČ slēpošanā. Šī grupa puišiem ar 12 pārstāvjiem bija stabili viskuplākā no visām grupām, vismaz 2 reizes vairāk nekā jebkurā citā grupā, taču tas skaits bija uz pusi mazāks nekā LČ slēpošanā šiem vecumiem.

A grupā (1996./1997.g.) meitenēm nebija neviena dalībniece, bet puišiem abās distancēs uzvaras tika Vladislavam Ņedaivodinam (0 un 5 kļūdas), par kuru ātrāk slēpoja, bet daudz sliktāk šāva Ingus Deksnis (4 un 11 kļūdas). Abi 2014.gadā LČ slēpošanā bija labākie divi V18 grupā no Latvijas pārstāvjiem, bet kopā ar eliti un V20 grupu – tūdaļ aiz labāko desmitnieka. Juniorēm Daija Aivare bija vienīgā dalībniece, bet junioriem sprintā nepārspēts bija otrs ātrākais distanču slēpošanā V20 grupā Jānis Šņoriņš (3 kļūdas), aiz sevis atstājot 4.vietas ieguvēju LČ slēpošanā. Andreju Zikovu (4 kļūdas), bet individuālajā distancē, pieļaujot tikai 2 kļūdas, uzvarēja pērn LČ slēpošanā V20 grupā 6.vietu ieguvušais Linards Zēmelis, aiz sevis atstājot Šņoriņu un Zikovu.

Dāmām elites grupā sprintā sākumā ātrāk slēpoja Inga Paškovska, bet par diviem sodiem vairāk un beigās lēnāks solis atstūma viņu uz otro vietu, kurā viņa bija arī LČ slēpošanā, piekāpjoties jaunajai Patrīcijai Eidukai, bet biatlona sprintā Ingu par minūti apsteidza Baiba Bendika. Par abām mūsējām pāris minūtes ātrāka bija ārpus kārtas startējusī lietuviete Diāna Rasimovičute kura bija pirmajā vietā 11.janvārī LČ un FIS sacensībās slēpošanā 5km brīvajā stilā. Vīriešiem elitē bija tikai trīs dalībnieki. Sprintā uzvara ar vairāk nekā pusotras minūtes pārsvaru vienu kļūdu pieļāvušajam Tomam Praulītim, kas aiz sevis atstāja 4 kļūdas pieļāvušo Arvi Liepiņu, bet trešā vieta Reinim Korsunovam, kurš bija 11.vietā LČ slēpošanā. Nestartējot pirmajiem diviem no sprinta, Reinis uzvarēja individuālajā distancē, aiz sevis atstājot Nauri Birkentālu, kurš Reini LČ slēpošanā bija apsteidzis par 5 sekundēm un trim vietām.

Vecākajā veterānu grupā abas disciplīnās uzvarēja šī gada LČ sudraba medaļas ieguvējs savā veterānu grupā V50 Jānis Neimanis.

Biatlonā uz startu katru dienu izgāja ap 50 dalībniekiem, savukārt LČ slēpošanā klasikā bija pie diviem simtiem, bet slidsolī pie 300 dalībnieku. 

Latvijas čempionāta otrā kārta būs no 27.februāra līdz 1.martam, bet lielāko daļu no viņiem varēsim redzēt 14. un 15.februārī Vietalvā Latvijas čempionāta otrajā posmā distanču slēpošanā.

5 Komentāri

Ar dažiem izņēmumiem vieni un tie paši gan slēpošanā, gan biatlonā. Draudzīgi :)

31 • 01 • 2015 / 18:25
Kāpēc vajag mērīt LSS savu krāniņu....skaits....slēpošanā kopā ar fans slēpojumu izgāja ap 200 dalībnieku. Biatlons ir atšķirīgs sporta veids, kur nav tautas biatlona programmas. Un nafig te ir biatlona sadaļa? Lai biatlonisti paši veido savu m-lapu.

31 • 01 • 2015 / 21:23
Ņemot vērā sporta veidu līdzību un minēto faktu, ka abos piedalās abu sporta veidu pārstāvji, biatlona sadaļa ir interesanta un iederīga :)

31 • 01 • 2015 / 21:36
Parādīta reālā situācija, kāda ir. Tie paši kadri tur un tur. Nav jāplēšas savā starpā, jāsadarbojas. Un lai nav tāda situācija, ka jauniešos tiek prasīts un saņemts no LSS finansējums treniņiem, bet pēc tam brauc uz junioru čempionātu EJOF biatlonā.
Rossignol
31 • 01 • 2015 / 22:23
Biatlonisti un slepotaji savejie tachu.

01 • 02 • 2015 / 22:44
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv