ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

21 • 03 • 2012

Rode labākais no latviešiem Norvēģijas nobraucienā

Saistītā informācija

Šodien Norvēģijas pilsētā Lillehammerē Hafjellas kalnā sākas FIS sacensības un Norvēģijas čempionāts kalnu slēpošanā, kur piedalās arī vadošie Latvijas kalnu slēpotāji. Pirmajā disciplīnā nobraucienā visaugstāko vietu no latviešiem izcīnīja Roberts Rode, kurš 66 dalībnieku konkurencē ierindojās 23.vietā.

Nedēļas sākumā aizvadījuši oficiālos treniņbraucienus, kuros iegūtas vietas trešajā desmitā (visaugstāk tika Roberts Rode, ierindojoties 21.vietā pirmajā treniņdienā – aut. piez.). Dāmām, lai veiktu 1890 metrus garo nobrauciena trasi, uz starta izgāja 38 dalībnieces, starp kurām bija arī Agnese Āboltiņa, kura startēja ar 29.numuru. Agnese trasi veica 1:44,68, uzvarētājai zaudējot 7,46 sekundes, un savās otrajās nobrauciena sacensībās ierindojās 26.vietā. Uzvaru svinēja galvenā favorīte, mājiniece Lote Smiseta Sejersteda, kura Pasaules kausa posmos ir bijusi labāko divdesmitniekā un kura treniņos bija labākā. Arī otrajā un trešajā vietā ierindojās norvēģietes – šī gada pasaules junioru čempione supergigantā Annija Vinkvista un bronzas medaļas ieguvēja Ragnhgilda Movinkela, kuras uzvarētājai zaudēja attiecīgi 1,20 un 1,44 sekundes. Dāmu konkurencē startēja sportistes no 4 valstīm – Norvēģija, Zviedrija, Somija un Latvija.

Vīru konkurencē, lai veiktu to pašu trasi, jau bija vairāk dalībnieku – 66 kalnu slēpotāji no 6 valstīm, jo, salīdzinot ar dāmu konkurenci, startēja arī pārstāvji no Horvātijas un Bosnijas un Hercogovinas. Sacensības nebija no tām vieglākajam, jo nobrauciena trase, kaut arī nav ļoti tehniska, tomēr ir pietiekami sarežģīta. Sportistiem pirms starta ir par ko uztraukties, jo ātrums ir liels un lēcieni gari un augsti. Pirmais no mūsējiem ar 22.numuru trasē devās Roberts Rode, kurš izcīnīja visaugstāko vietu no latviešiem. Roberts trasi veica 1:36,24, uzvarētājam zaudējot 3,04 sekundes. Tas mūsu ātrumdisciplīnu speciālistam deva 23.vietu. Tikai 0,29 sekundes lēnāks par Robertu bija Kristaps Zvejnieks, bet nācās samierināties ar sešām pozīcijām zemāk - 29.vietu, jo tieši no 22.vietas līdz 38.vietai bija visblīvākie rezultāti, kur 17 sportisti satilpa 0,75 sekundēs. Trešais Latvijas pārstāvis Kaspars Daugulis bija par pusotru sekundi lēnāks nekā Rode un ierindojās 48.vietā. Ar saviem iespaidiem padalījās Kristaps Zvejnieks, sakot, ka ar savu veikumu ir daļēji apmierināts, un zina, ka var ļoti daudz ko vēl arī uzlabot, bet tas viss nāks ar laiku.

Uzvaru ļoti aizraujošā cīņā svinēja norvēģu juniors, dāmu nobrauciena uzvarētājas Lotes jaunākais brālis Adrians Smisets Sejersteds, kurš trasi veica 1:33,20, tādējādi pirmo reizi Norvēģijas vēsturē nodrošinot, ka vienas ģimenes locekļi uzvar vienā un tajā pašā disciplīnā. Pasaules čempionātā junioriem Sejersteds bija astotais un arī tur, nedaudz garākā trasē, viņš Zvejnieku apsteidza par aptuveni trim sekundēm. Otrajā vietā bija zviedrs Duglass Hedīns, kurš tikai par 0,01 sekundi bija lēnāks par Sejerstedu. Trešais palika slavenais Aksels Lunds Svindāls, kurš uzvarētājam piekāpās 0,15 sekundes. Par to, ka zaudējis 17 gadus jaunajam junioram, Svindāls it nemaz nebija sarūgtināts, tieši pretēji, viņš izteicās, ka ir apmierināts ar savu braucienu un tas esot bijis diezgan labs. „Ir ļoti labi, ka parādās jauni, daudzsološi puiši, kas mani var pārsēt,” piebilda Aksels. Uzvarētājs Adrians atzina, ka par šādu uzvaru pat nebija sapņojis, savukārt viņa māsa gan bija favorīte uz uzvaru. Lote norādīja, ka nebija viegli braukts sakarā ar starta laika atlikšanu uz vēlāku, un ja aizkavēšanās būtu vēl ilgāka, tad būtu vēl grūtāk braukt.

Rītdien sacensības turpināsies ar superkombināciju.

img_6929_2d7d9.jpg
Roberts Rode Baltic Cup 2012 supergigantā

5 Komentāri

Latvijas radio ziņās plkst. 17.30 un 22.05:
http://www.latvijasradio.lv/program/1/2012/03/20120321.htm
Latvijas radio
22 • 03 • 2012 / 10:55
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv