ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

12 • 09 • 2011

Latvija piedalās FIS līderu seminārā

Pagājušās nedēļas nogalē no 9 līdz 11. septembrim Budapeštā norisinājās desmitais pēc kārtas FIS organizētais līderu seminārs (FIS Leaders seminar), kurš ir iekļauts Aid & Promotions programmā un notiek katru gadu. Latviju šajā pasākumā pārstāvēja LSS Valdes locekļi Dinārs Drošs un Guntis Čivčs.
Šogad par semināra galvenajām tēmām tika izvirzītas: pasākumu apdrošināšana, brīvprātīgo (voluntieru) nozīme pasākumos, kā arī citas FIS jaunākās aktualitātes.
Seminārā piedalījās 35 nacionalitāšu pārstāvji- federāciju un asociāciju vadošās personas.

Īsumā par šī pasākuma detaļām. Semināra ievaddaļā ar savu prezentāciju uzstājās FIS ģenerālsekretāre Sarah Lewis, informējot par tekošajām aktualitātēm FIS iekšienē. Tā, piemēram, nākošajās Olimpiskajās spēlēs Sočos tiks izcīnīti septiņi jauni medaļu komplekti. Tas nozīmē, ka Ziemas olimpiskajās spēlēs vairāk nekā 40% medaļas tiks izcīnītas „zem FIS karoga” esošajos sporta veidos. Ļoti nopietns darbs un gatavošanās noris pie Jaunatnes Olimpiādes pasākumiem Insbrukā.
Jautājumā par sporta pasākumu apdrošināšanas iespējām un problēmām uzstājās Šveices un Anglijas apdrošināšanas kompāniju brokeri. Viņu atziņas un pieredze lieti noderēs arī mums, organizējot pasākumus Latvijā.
Ļoti saistoša un interesanta bija Šveices pārstāvja uzstāšanās par voluntieru piesaistes un motivācijas jautājumiem. Šāda brīvprātīgā darbaspēka klātbūtne jau sen ir neatņemama lielo slēpošanas un snovborda pasākumu sastāvdaļa. Secinājām, ka arī mums būtu laiks „iedarbināt” voluntieru kustību, pielietojot Alpu sporta centru izstrādātās programmas un motivējošu punktu sistēmu.
Izsmeļoša un interesanta bija FIS pārstāvja prezentācija par Pasaules Sniega Dienu (World Snow Day), kura notiks 2012.gada 22.janvārī. Šis globālais pasākums tiks organizēts vispasaules mērogā ar pamatideju piesaistīt bērnus un jaunatni sporta veidiem, kuri saistīti ar sniegu. Par šo tēmu izvērtās karstas diskusijas vairāk gan no tādu valstu kā Brazīlijas, Čīles, Austrālijas un citu otrās Zemes puslodes pārstāvju puses, kuriem šajā laikā ir vasaras vidus. Mums ar Dināru jau šobrīd ir dažas idejas, kuras cerams tuvākajā laikā gūs atsaucību un iespējams Sniega Diena kļūs par jaunu tradīciju sniegotajiem sporta veidu cienītājiem.
Noslēgumā ar savu informatīvo runu uzstājās FIS Padomes loceklis Dr. Sung-Won Lee (KOR), informējot par Ziemas Olimpiskām spēlēm PyeongChang 2018. Spēļu gatavošanās posmā tiks radīti pieci jauni sporta centri, ieguldot 1,4 miljardi dolāru.

Protams bez oficiālās informācijas ne mazāk svarīgi bija satikt klātienē un kuluāru sarunās gūt informāciju par citu federāciju pieredzi un novitātēm sporta dzīves uzturēšanā un attīstībā, kā arī stāstīt par sevi un Latvijas ziemas sporta sasniegumiem, kuri ar katru gadu kļūst atzīstamāki. Ceram, ka nākošgad šādā seminārā varēsim ar godu pieminēt vairākus veiksmes stāstus par mūsu sportistiem.

Un jau pirmie LSS organizētie mači uz sniega:
Distanču slēpošanā 2012.gada 14-15.janvāris FIS Latvijas Čempionāts
Kalnu slēpošanā 2011.gada 17.decembris sezonas atklāšana Sniega Kauss

Tiekamies jaunajā sezonā! 
Jūsu LSS

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv