ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

01 • 12 • 2011

Jaunie kalnu slēpotāji sāks atlasi par ceļazīmi uz Insbruku

Latvijas jaunatnes izlases kandidāti kalnu slēpošanā rīt dodas uz Somijas pilsētu Levi, kur notiks pirmās atlases sacensības uz Pasaules Jaunatnes Ziemas Olimpiskajām spēlēm, kas nākamā gada janvāra vidū notiks Insbrukā (Austrija). Kalnu slēpošanā Latviju šajās spēlēs varēs pārstāvēt divi sportisti – viena meitene un viens puisis, tāpēc atlases solās būt spraiga.

Pasaules Jaunatnes Ziemas Olimpiskās spēles tiks organizētas pirmo reizi, un tās notiks no 2012.gada 13. līdz 22.janvārim Ziemas Olimpisko spēļu mājvietā Insbrukā. Šajās Jaunatnes Olimpiskajās spēlēs kalnu slēpošanā var startēt dalībnieki, kuri dzimuši 1995. un 1996.gadā. Kalnu slēpotājiem paredzētas piecas disciplīnas – supergigants, milzu slaloms, slaloms, kombinācija un arī komandu sacensības. Latviju šajās spēlēs saskaņā ar noteikto kvotu varēs pārstāvēt divi sportisti – viens jaunietis un viena jauniete. Šo divu labāko noskaidrošanai Latvijas Slēpošanas savienība (LSS) ir izstrādājusi un apstiprinājusi atlases kartību. Ņemot vērā kalnu slēpošanas specifiku, abi pārstāvji tiks noteikti, rēķinot absolūti labākos FIS punktus jebkurā disciplīnā (slalomā, milzu slalomā vai supergigantā), kuri uzrādīti vienās no vairākām sacensībām līdz 2011.gada 11.decembrim (ieskaitot). Atlases kritēriji tika noteikti jau pavasarī, un tos izstrādājot, tika ņemta vērā kalnu slēpošanas specifika, ka vienas sacensības nevar noteikt objektīvi labāko.

Pasaules Jaunatnes ziemas olimpiādes kalnu slēpošanas komandas kandidātos ir iekļauti šādi sportisti – Agnese Āboltiņa, Liene Bondare, Elza Rozenfelde, Krista Vitkovska, Elvis Bārtulis, Armands Zariņš un Miks Zvejnieks, bet atbildīgā par komandu ir Jana Zvejniece. Šo jauno sportistu atlases posms daļēji tiek līdzfinansēts no Starptautiskās Olimpiskās komitejas Solidaritātes programmas un labākajiem sportistiem palīdz arī Latvijas Slēpošanas Savienība un viņu vecāki. Kaut arī kopējo pretendentu skaits nav liels, tomēr cīņa par ceļazīmi solās būt sīva, it īpaši meitenēm.
Rītdien mūsu jaunie slēpotāji dodas uz Levi (Somijā), kur vispirms aizvadīs divu dienu treniņus, bet 5. un 6.decembrī notiks jau pirmā atlases pirmā kārta, proti, divas sacensības milzu slalomā. Uz Levi bija paredzēts doties jau 16.novembrī un pirmās sacensības aizvadīt 19. un 20.novembrī, taču sakarā ar sniega trūkumu sākotnējos plānus diemžēl nācās mainīt un uz Somiju doties divas nedēļas vēlāk. Divām kalnu slēpotājām – Agnesei Āboltiņai un Lienei Bondarei, kas jau šoruden izbaudījušas treniņprocesus FIS nometnēs, tas šo sagatavošanās posmu būtiski neietekmēs. Līdzīgi ir arī Mikam Zvejniekam, kas kopā ar pieaugušo izlasi divas nedēļas novembra beigās trenējās citā Somijas pilsētā Suomutunturos. Savukārt pārējiem komandas kandidātiem treniņi Somijā būs pirmie uz sniega.

Jau nākamajā dienā pēc sacensībām Levi, Pasaules Jaunatnes Olimpiādes komandas kandidāti dosies uz Austriju, kur vispirms aizvadīs pāris dienu treniņnometni, bet tad startēs FIS sacensībās supergigantā, gigantā un slalomā, pēc kurām tad arī būs zināmi abi braucēji uz Insbruku.

 

4 Komentāri

Tā jau nu gluži nav, ka pārējie neko nedara un brauc uz sacensībām sniegu neredzējuši! :D Arī Armands un Elza sava kluba ietvaros ir jau aizvadījuši treniņnometni Austrijā un 2x jau pabijuši pie kaimiņiem leišiem patrenēties Snow Arena hallē :)
Lai jaunajiem censoņiem veicās!!!
01 • 12 • 2011 / 17:20
Lai uzvar tas, kas tiešām pelnījis un kas ir labākais, un kam nepaveiksies, lai nenokar degunu, jo var paveikties citu reizi. izskatās, ka meitenēm tiešām būs interesanta spēkošanās.
snow
01 • 12 • 2011 / 21:58
Meteines maz, tas skaidrs, a kur ir dzheki? Tik vien mums ir to jauno censonju? Bija tachu veel Martinsons, Suharevs, Martulevs, Dreimanis, tur tachu bija vesela kaudze ar brauceejiem???
Liidzjuteejs
03 • 12 • 2011 / 01:54
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv