ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

19 • 01 • 2012

Rīt latvieši startēs Skandināvijas kausā Norvēģijā kopā ar Alsgordu

Jau rīt, 20.janvārī, Norvēģijas pilsētā Nēsē norisināsies Skandināvijas kausa trešais posms distanču slēpošanā, kurā startēs arī vadošie Latvijas slēpotāji. Pirmajā dienā paredzēta 10km/15km distance slidsolī ar intervāla startu, bet sestdien sprints klasiskajā stilā.

Ar Latvijas Slēpošanas savienības atbalstu mūsu valsts vadošie slēpotāji piedalījās sezonas pirmajā posmā decembra vidū Somijā Vuokati, bet tagad ir devušies uz Norvēģijas pilsētu Nēsu, kur notiks trešais posms. Tikai četras dienas starpā no otrā posma Zviedrijā Osarnā, kas pagājušās brīvdienās norisinājās par nedēļu pārceltā Hudiksvallas posma vietā un kur mūsējie nestartēja, un jau klāt nākamais – no galvaspilsētas Oslo netālajā Nēsē. Sākotnēji paredzētās sestdienas un svētdienas vietā, organizatori nolēma pārcelt sacensības par vienu dienu agrāk, tāpēc slēpotājiem pirmais starts paredzēts jau rīt.

Mūsējie Norvēģijā ieradās otrdienas vakarā, un divas dienas sacensību vietā ir aizvadījuši treniņus. Uz Norvēģiju Latvijas izlases sastāvā devās seši slēpotāji – Jānis Paipals, Juris Damškalns, Pāvels Ribakovs, Roberts Slotiņš, Inga Dauškāne un Natālija Kovaļova. Kā atzina Inga Dauškāne, kas ir atbildīgā par distanču slēpošanu, tad trase esot ļoti grūta, jo 5km aplī stāvie kāpumi mijās ar straujiem nobraucieniem, tā kā „atpūsties” neesot kur, un pat treniņos var „piedzīt” kājas. Šajās divās dienās mūsu slēpotāji izmēģināja „FANS” sarūpētās jaunās „Rossignol” slēpes. Sporta preču veikals „FANS” mūsu slēpotājus nodrošina arī ar jauniem formas tērpiem – gan sacensību, gan arī iesildīšanās, tā kā patīkami, ka Latvijas izlase startēs vienādos formas tērpos.

Skandināvijas kausa trešajam posmam pieteikušās 60 dāmas un 200 vīri. No dāmām pazīstamākās ir somiete Laura Ahervo, kas nupat „Tour de ski” kopvērtējumā ieguva 20.vietu, bet vīriem vairāki norvēģi labiem rezultātiem pasaules kausa posmos – Tords Asle Jerdālens, Šjūrs Rēte, Kristians Tetli Renemo, Fins Krogs un, visbeidzot, leģendārais Tomass Alsgords.

IMG_3518.JPG

3 Komentāri

Žēl, ka tarse tāda grūta, tas mūsējiem nāk par sliktu. tagad drusku vairāk uz sniega bijuši, ceru, ka labāk kā Vuokati nostartēs. galvenās cerības uz Paipalu, lai gan Ribakovs bija labs Somijā.

19 • 01 • 2012 / 23:38
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv