ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

27 • 12 • 2010

Slēpotāja Bjergena izkonkurē futbolistus un labākās tenisistes

Pazīstamajā ikgadējā Eiropas ziņu aģentūru aptaujā par gada sportistu Eiropā distanču slēpotāja Marita Bjergena, ierindojusies ļoti augstajā ceturtajā vietā, izkonkurējot pazīstamos spāņu futbolistus (Injestu un Čavi) un labākās pasaules tenisistes Vozņacki un Klijsstersu). Pirmajā vietā ierindojās pasaules pirmā rakete tenisā Rafaēls Nadals (Spānija), otrajā vietā atstājot šā gada F-1 čempionu Sebastjanu Fetelu, bet trešajā vietā – augstlēkšanas sektorā dominējošo horvātieti un šā gada Eiropas čempioni Blanku Vlasiču.

Tradicionālajā aptaujā, kurā piedalās 25 Eiropas ziņu aģentūras, Vankūveras Olimpisko spēļu „karaliene” distanču slēpošanā Marita Bjergena ir ierindojusies augstajā ceturtajā vietā. Aiz viņas palika tādas futbola slavenības kā spāņi Andress Injesta (5.vieta) un Ernandess Čavi (6.vieta), kas abi gan kļuva par pasaules kausa ieguvējiem šā gada vasarā Dienvidāfrikā, gan arī pretendē uz 2010.gada labākā futbolista titulu, kā arī holandiešu snaiperis Veslijs Snaiders. Bjergena apsteidza arī ļoti populārā tenisa pārstāves un šīs sezonas līderes – poļu izcelsmes Dāniju pārstāvošo Karolinu Vozņacki un beļģieti Kimu Klijstersi. Krietni mazāk punktus par Bjergenu saņēma viņas tautietis, pēdējo desmit gadu labākais šķēpmetējs Andreass Turkildsens.

Pirmo vietu aptaujā ieguva lieliski šo sezonu aizvadījušais spāņu tenisists Rafaēls Nadals, uzvarot trijos no četriem Grand Slam turnīriem un atgriežoties ranga pirmajā vietā, kuru uz neilgu laiku (galvenokārt traumu dēļ)  bija spiests „atdot” Rodžeram Federeram. Nadals balsojumā ieguva 179 punktus un par 24 punktiem apsteidza otrās vietas ieguvēju, šā gada pasaules čempionu F-1 Sebastjanu Fetelu no Vācijas. Trešajā vietā ierindojās horvātu augstlēcēja, šā gada Eiropas čempione Blanka Vlasiča, kuru var uzskatīt par uzvarētāju sieviešu konkurencē, jo savāca visvairāk punktu no sieviešu sportistēm.

Nenoliedzami ir ļoti patīkami, ka sāk ievērot un atzīt nepamatoti „malā nostumto” distanču slēpošanu. Maritai Bjergenai izdevās fantastisks sasniegums – piecas medaļas Olimpiskajās spēlēs, no kurām trīs zelta. Arī šīs sezonas sākums ir fenomenāls – visos startos tikai uzvaras. Protams, ka nevar objektīvi izvērtēt dažādu sporta veidu pārstāvju sasniegto, taču norvēģu slēpošanas karalienes paveiktais nebūt neatpaliek no Nadala, Fetela vai Vlasičas sasniegtā (iespējams, ka pat pārspēj).

Atliek novēlēt, lai šāda atzinība raisa mūsu slēpotājos ticību, mērķtiecību un spēkus sasniegt augstus rezultātus. Un jāatceras, ka bez hokeja, futbola un basketbola ir arī citi sporta veidi. Starp citu, šogad Latvijas Gada balva sportā nominācijās „Labākais sportists” un „Populārākais sportists” neiekļuva neviens hokejists, futbolists vai basketbolists. Tiesa, futbolists Artjoms Rudņevs izcīnīja titulu „Gada uzlecošā zvaigzne”.


Vieta, Sportists (Valsts), Sporta veids, Punkti
1., R.Nadals (Spānija), Teniss,  179
2., S.Fetels (Vācija), Formula 1, 155    
3.,  B.Vlasiča (Horvātija), Vieglatlētika, 114
4.,  M.Bjergena (Norvēģija), Distanču slēpošana , 93 
5.,  A.Injesta  (Spānija), Futbols, 85
6., E.Čavi (Spānija), Futbols, 81     
7., K Lemetrs (Francija), Vieglatlētika, 62
8., K Vozņacki (Dānija), Teniss, 51
9., S.Ammans (Šveice), Tramplīnlēkšana, 46
10., S. Lēbs (Francija), Rallijs, 45
11., V. Sneijders (Nīderlande), Futbols, 35
12., K.Klijstersa (Beļģija), Teniss,  25
13., A.Turkildsens (Norvēģija), Vieglatlētika, 23
16., A.Kontadors (Spānija), Riteņbraukšana, 17
17., V.Kļičko (Ukraina), Bokss, 16
17., M.Noinere (Vācija), Biatlons, 16


Ivars Bācis

2 Komentāri

tas priecē:) Hellners ar Nortugu arī varēja iekļūt topā.
rollex
27 • 12 • 2010 / 19:22
tieshaam priecee! Ja veel padomaa cik smagu (fiziski gruutu) sporta veidu pārstaav...vispaar pretendee uz pirmo:)
joo
30 • 12 • 2010 / 16:23
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv