ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

27 • 01 • 2011

Mūsējiem U-23 grupas pārstāvjiem pieticīgi rezultāti

Saistītā informācija

Pasaules čempionātā slēpošanā junioriem un U-23, kas norisinās Igaunijas ziemas sporta centrā Otepē, vīriem U-23 grupā labākais Latvijas pārstāvis Arvis Liepiņš ierindojās 58.vietā, ko nevar vērtēt par labu rezultātu. Uzvaru izcīnīja krievs Jevgēņijs Belovs , bet sievietēm U-23 grupā par čempioni kļuva somiete Krista Lahtenmaki.

Vakar Otepē sākās Pasaules čempionāts slēpošanā junioriem un U-23, un Latvijas līdzjutējus iepriecināja Mārcis Jakovičs, kas junioru grupā 10km distancē brīvajā stilā 102 dalībnieku konkurencē ieguva atzīstamo 55.vietu. Šodien U-23 grupā lielākās cerības tika saistītas ar šajā sezonā gan Pasaules kausa posmos, gan Skandināvijas kausā pieredzi uzkrājušo Arvi Liepiņu, kas 68 dalībnieku vidū distancē devās ar 18.numuru. Pārējie mūsējie – Pāvels Ribakovs, Arvis Robalds un Jānis Puida, ņemot vērā dalībnieku starta kārtību pēc FIS punktu reitinga, startēja jau pirmajā sešiniekā, un vismaz no pēdējiem diviem minētajiem, ņemot vērā gatavības līmeni, nekāds labs rezultāts netika gaidīts. Nekādu pārsteigumu nebija, un jau no distances pirmajām kontrolatzīmēm bija skaidrs, ka Robaldam un Puidam izdosies apsteigt tikai vienu dalībnieku. Ribakovs  līdz pusdistancei bija ātrāks par 9 konkurentiem un turējās savu spēju līmenī ap 59.vietu. Tikmēr diezgan cerīgs skats vērsās Liepiņa virzienā. Arvis līdz pat pusdistancei stabili bija labāko piecdesmitniekā (46.vieta), ar tendenci pakāpties līdz ar katru nākamo kontrolatzīmi. Taču visus mūsu slēpotājus distances otrajā daļā piemeklēja spēku izsīkums un strauji tika zaudēts temps. Robalda un Puidas izvietojumu tas neietekmēja, jo viņi saglabāja trešo un otro vietu no beigām, bet Ribakovam nācās pazaudēt trīs pozīcijas un ierindoties 62.vietā. Diemžēl vislielāko kritumu piedzīvoja Liepiņš, kurš jau pie 8,5km bija ārpus labāko piecdesmitnieka un beigās uzrādīja tikai 58.rezultātu, uzvarētājam zaudējot vairāk kā četrarpus minūtes. Kā skaidroja treneri, tad Ribakovs, Puida un Robalds ir nostartējuši savu spēju līmenī, bet vairāk tika gaidīts no Liepiņa, kurš pats bija ļoti sarūgtinās par rezultātu. Zaudētā tempa iemesls distances otrajā daļā esot bijušās sāpes sānā, bet treneri ļoti cer, ka tas neesot saistīts ar aknu problēmām. 

Par uzvarētāju kļuva par galveno favorītu uzskatītais Jevgēņijs Belovs, kas pagājušā gadā junioros kļuva par vicečempionu un šogad bija viens no vadošajiem spēcīgajā Krievijas izlasē  Pasaules kausa posmos.  Arī sudrabs un bronza tika Krievijas slēpotājiem – attiecīgi Pāvelam Vikuļinam un Raulam Šakirzianovam. Ilgu laiku pirmajā trijniekā turējās norvēģis Vestbo, kas uzvarēja pagājušajā gadā Skandināvijas kausā Siguldā, un brits Masgreivs, ka dzīvo un trenējas Norvēģijā, bet beigās abi palika aiz goda pjedestāla. Par veiksmīgu nevar uzskatīt mājinieku igauņu startu, jo neviens nespēja iekļūt labāko piecpadsmitniekā. Galvenā cerība Karels Tammjarvs, bija tikai 31.vietā, bet labāko vietu no igauņiem izcīnīja Ēri Vahtra, kuram 18.rezultāts. Lietuvieši šajā grupā nestartēja. 

Sievietēm arī bija viena izteikta favorīte – somiete Krista Lahtenmaki, kas visus pārsteidza ar teicamo startu šogad „Tour de ski”, kopvērtējumā ierindojoties augstajā astotajā vietā. Uz augstu vietu pretendēja arī viņas tautiete Kertu Niskanena, kas uzvarēja šajā distancē (klasiskajā stilā) Pasaules čempionātā pagājušajā gadā. Jau ar distances pirmajām kotrolatzīmēm labākos laikus uzrādīja Lahtenmaki, un ar katru nākamo viņas pārsvars tikai pieauga. Somiete godam apliecināja savu favorītes statusu un izcīnīja ļoti pārliecinošu uzvaru, uzrādot laiku 26:33.3 un otrās vietas ieguvēju krievieti Mariju Guščinu apsteidzot tieši par vienu minūti. Pēdējos 2 km ļoti labi veica norvēģiete Hilde Lauvhauga, no sestās vietas pakāpjoties uz trešo un otrai vietai zaudējot nepilnas divas sekundes. Latvija U-23 grupā sievietēm nepiedalās. Vienīgā Baltijas pārstāve Lina Kreivenaite no Lietuvas ierindojās 38.vietā.

14 Komentāri

Kapec U23 sievietes nepiedalas,ja brauc visi tad visi,vienalga pa beigam,brauc.Kads no vadibas paskaidros.
aigis
27 • 01 • 2011 / 20:27
Kapēc vispār tik liela komanda brauca uz Pasaules Čempionātu? Vai tad rezultati nebija jau paredzami? Juniorēm ir jakonkurē ar 1995.gadu tepat Latvijā!!!!
27 • 01 • 2011 / 20:36
Reini, Tu laid galīgi šķērsām. Neviens nav teicis ka meitenes brauca pēc augstiem rezultātiem. Ja vadās pēc taviem principiem, tad uz čempi varēja braukt krievi, norvēgi un pa kādam somam un zviedram. Ja nav vēlēšanās iziet uz starta un baidies palikt pēdējais, tad nav ko sportot.
Šādos mačos, piedevām kad tie ir tuvu mājām jāstartē maksimāli daudz sportistiem, lai gūst pieredzi un ja arī nekad paši nesasniegs augstus rezultātus, viņiem būs emocijas un pieredze ar ko padalīties ar jaunajiem slēpotājiem, kas par tādiem vēl kļūs. Izveidot sistēmu un panākt kvalitatīvu masveidību nevar īsā brīdī, tas viss sastāv no daudziem sīkumiem!
Jānis
27 • 01 • 2011 / 20:51
Cik noprotu LČ slēposanā ir daļa no sistēmas, kas īpaši nestrādā, jo katru gadu dalībnieku skaits kļūst arvien mazāks uz mazāks...

27 • 01 • 2011 / 21:27
šodien neveiksmīga diena diemžēl. Rīt sprintā jābūt labāk.
rollex
27 • 01 • 2011 / 22:32
Par neveiksmīgu dienu gluži nosaukt to nevar, U -23 jau tie paši pieaguši vien ir, tā kā daudz savādāk kā startējot pasaules kausos jau nevarēja arī būt. Nevajag nokārt galvu, vajag tikai turpināt trenēties. Pilnīgi piekrītu Jānim, ka uz Otepi pareizi tika darīts, ka tika vesta liela komanda.
Janka
27 • 01 • 2011 / 23:36
tur nav šaubu, es ar uzskatu, ka uz Otepi vajadzēja sūtīt pilnu komandu, jo mūsējiem taču tās pieredzes nav, un kaut kad jau jāsāk krāt. vidusdaļa no U-23 nemaz netiek klāt PK. protams, uz 30 nevarēja cerēt, bet 40 ar kapeikām noteikti varēja.
rollex
27 • 01 • 2011 / 23:43
kas notiks pieaugušo PČ? Daļa no Otopē startējušajiem brauks arī uz Oslo, varam tikai prognozēt cik tiks zaudēts laika izteiksmē...; bet jācer, ka Otope ir tikai starpposms lai sagatavotos Oslo un tur tiks parādīti visi labākie rezultāti (cerams 80-90 Fis rozežās).
Sagatavošanās posmā zskanēja informācija, ka Otopē sprintā pat esot iespējams tikt līdz pat 1/2 finālam - ar nepacietību gaidu sprinta startus. (cerams , ka prognozes kaut vai 50% piepildīsies - 1/4 fināls būs ;))
JG
28 • 01 • 2011 / 07:46
Kā gribētos šodien izlasīt virsrakstu, ka kāds no mūsējiem pārvarējis kvalifikāciju......Pēc FIS punktiem Rinaldam ļoti labas šanses.
Andzha
28 • 01 • 2011 / 09:28
...un tomēr nekā......žēl.
Andzha
28 • 01 • 2011 / 12:03
diemžēl, cerības nepiepildijās, interesanti kur šoreiz bija (ir) problēma?
JG
28 • 01 • 2011 / 12:51
Problēmu ir daudz, un pavisam savādākas, nekā mēs te vāvuļojam
problēma
28 • 01 • 2011 / 13:19
Tā vien šķiet, ka Latvijā parādījušies spečuki, kuri var trenēt pa telefonu vai datoru un smērēt slēpes pirms izbraukšanas...
Arī ir tādi, kuri domā, ka ir baigie distanču slēpošanas labvēļi, bet tai nepiesaista pat centu...,bet ir gatavi komandēt un sniegt lāča pakalpojumus visiem kas tajā ir: sportistiem, treneriem, smērētājiem, zinātniekiem, vadītājiem, sporta sacensību organizatoriem utt.
Varen naski citu naudu skaitīt steidzas...

RR
28 • 01 • 2011 / 22:12
kurš tur atbild par sportistu veselību?dzirdēts ka slimi uz starta ejot.

29 • 01 • 2011 / 23:27
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv