ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

28 • 01 • 2011

Junioru sprinta rezultāti sarūgtina

Saistītā informācija

Šodien Otepē (Igaunija) Pasaules čempionātā slēpošanā junioriem un U-23 1,4km klasiskā stila sprinta prologā junioriem 96 dalībnieku konkurencē Rinalds Kostjukovs nepārvarēja kvalifikāciju, ierindojoties 56.vietā, labākā laika īpašniekam norvēģim Fosli zaudējot 19,39 sekundes. Juniorēm 1,2km sprintā labākā no Latvijas bija Kristīne Liepiņa, kurai 87 dalībnieču vidū 75.vieta, kvalifikācijas uzvarētājai zaudējot 39,17 sekundes.

Šodien lielas cerības uz pirmo trīsdesmitnieku tika saistītas ar Rinaldu Kostjukovu, kurš startējušo dalībnieku vidū pēc reitinga (FIS punktiem) bija desmitajā vietā. Taču Rinaldam starts tāpat kā pirms piecām dienām Pasaules kausā bija neveiksmīgs, un nācās samierināties ar diezgan patālo 56.vietu. Rinalds šobrīd nav labākajā formā, taču vēlme uzrādīt labu rezultātu nebija pazudusi, tāpēc distancē viņš devās ļoti ātrā tempā. Kā vēlāk izrādījās, vēlme kvalificēties bija pārāk stipra un netika pareizi sadalīti spēki, jo uzņemtais temps bija pārāk ātrs, tādēļ distances otrajā daļā mūsu sprinteris „noplīsa”. Līdz kārotajam trīsdesmitniekam pietrūka 5,5 sekundes. Pagājušajā čempionātā Vācijā Rinalds sprintā bija sešas vietas augstāk (50.vieta). Otrs mūsu pārstāvis Nauris Biķernieks, kas vēl īsti nav atlabis no slimošanas, bija vēl lēnāks un ierindojās 80. vietā. Debija čempionātā bija paredzēta Rūdolfam Kļaviņam, bet viņš tāpat kā Roberts Slotiņš un Arnis Pētersons ir apslimis. Aizvakar veiksmīgi startējušais Mārcis Jakovičs šodien atpūtās, jo gatavojas duatlonam. Ņemot vērā Mārča šobrīdējo formu, nebūtu pārsteigums, ja šodien sprintā viņš būtu bijis labākais no mūsējiem.

Labāko laiku – 3:29.95, uzrādīja norvēģis Sondre Fosli. Kvalifikāciju pārvarēja un labāko trīsdesmitniekā iekļuva divi igauņi – Matis Jāma un Karls Lāsiks, kas uzrādīja attiecīgi 15. un 17. rezultātu. Nedaudz mazāk par pussekundi, lai kvalificētos ceturtdaļfinālam, pietrūka trešajam igaunim Kaursonam (32.vieta). Labākais no lietuviešiem bija Vitautas Strolia, kas ierindojās 13 vietas aiz Kostjukova. 

Juniorēm labāko laiku uzrādīja vāciete Kolba 3:13.3, bet otrais un trešais laiks bija krievietēm Soboļevai un Godovaņičenko, kas abas zaudēja vairāk par sekundi. Mūsu juniores vēl nav tādā līmenī, lai cīnītos kaut vai par piecdesmitnieku, tāpēc arī par kvalificēšanos nemaz netika domāts. Galvenais bija parādīt savu labāko rezultātu. Visātrākā no mūsējām bija Kristīne Liepiņa, kas 87 dalībnieču vidū ierindojās 75.vietā, zaudējot Kolbai 39 sekundes un par vienu vietu apsteidzot lietuvieti Kazlauskaiti, kas visas mūsējās pārspēja 10km distancē. Šodien debija junioru čempionātā bija Zanei Eglītei un Gerdai Āboliņai, bet malā palika māsas Kupčas. Nevienai no baltietēm neizdevās kvalificēties. Labākā bija lietuviete Ingrida Ardišauskaite, kas uzrādīja 47.rezultātu. Slavenā Andrusa Vērpalu meita Anete, kurai ir tikai 14 gadi, uzrādīja 60.rezultātu.

Fināli

Vīru fināls bija Norvēģija pret Krieviju, jo par uzvaru cīnījās pa trim slēpotājiem no minētajām valstīm. Par šādu iznākumu liecināja jau kvalifikācija, kur pirmās septiņas vietas aizņēma norvēģi un krievi. Finālā kvalifikācijas pirmais trijnieks samainījās vietām, un par čempionu kļuva krievs Ustjugovs, atstājot kvalifikācijas uzvarētāju Fosli otro, bet savu komandas biedru Retivihu trešajā vietā. Abiem igauņiem, kas pārvarēja kvalifikāciju, ceturtdaļfināls izrādījās pēdējā tūre, kaut arī viņi bija tuvu pusfinālam. Jāma ierindojās 15.vietā, bet Lāsiks vietu zemāk. Vēl pirms divarpus mēnešiem Muonio FIS sacensībās Rinalds Kostjukovs, tiesa, slidsoļa sprintā, bija 51., bet Lāsiks un Jāma krietni tālāk – 95. un 138.vietā, turklāt laika ziņā minētie igauņi tika pārspēti par attiecīgi 6 un 12 sekundēm. Junioru čempionātā igauņi diemžēl ir tik pat spēcīgi atspēlējušies.  

Sievietēm finālā ātrākā bija vāciete Angera, pārspējot pagājušā gada bronzas medaļas ieguvēju sprintā, norvēģieti Slindu, un trešdien par čempioni 5km distancē kļuvušo Hāgu (Norvēģija).

Rītdien paredzētas sprinta sacensības U-23 grupai. No mūsējiem rītdien startēs Arvis Liepiņš un Pāvels Ribakovs, bet junioru nākamais starts ir svētdien duatlonā. 

28 Komentāri

sie tach bija galvenie machi. parasti tak formu dzen uz tiem. domaju ka slepotajiem vajag pakonsulteties pie Rastorgujeva un Berkula par treneshanos. butu letak neka algot specialistus no lietuvas
pirmais koments
28 • 01 • 2011 / 13:49
Apsteikta 95g Lietuviete.Malacis Kristine.
28 • 01 • 2011 / 14:25
Kāpēc jums visiem liekās ka vaina ir tikai treniņu procesaa, finanses, vai treneros.....Nevar satrenēt jebkuru Jāni un Igoru , kuram ir liela velme trneties.... Lielāko daļu nosaka ģenētika mīļie draugi!
Jaunietis!
28 • 01 • 2011 / 15:19
to Jaunietis
Daļēji nepareizs spriedelējums.
No pieredzes vēl PSRS laikos.Ka stāstija nopelniem bagāti treneri,ja cilvēks draudzējas ar galvu un viss pārējais savās vietās,tad ar darbu var sasniegt sporta meistera līmeni,tas ir stipri zem 100 FIS punktiem.
Pa lielam viss būtu pareizi darīts,bet pašiem sportistiem jaizdara secinājumi kur ir kļuda,neviens cits vinu pašu vietā to nevar izdarīt,te ir tas moments ka ļoti jādraudzējas ar galvu.
AG
28 • 01 • 2011 / 16:46
Vaina visaa sleposanas sisteemmaa .LC bez konkurences,labi ka lietuviesi atbrauc.
Biatlona un slepošanas sacencības pārklājās,līdz ar to stiprakie slepotāji netiek noskaidroti...
28 • 01 • 2011 / 17:06
Kaa trenejushies, tadi rezultati.
Sportistiem japardoma vai grib talak nodaboties vai ne...

28 • 01 • 2011 / 18:10
Nebūtu daži funkcionāri izpātījušies , ka nu tik būs rezultāti-tad teiktu izcili nav , bet atbilstoši spējām.

Funkcionārus ar var saprast-jāsola ir , savādāk i pie tās pašas plānās rikas netikt.

Pārsteidz ar , ka pus izlase pēkšņi slima. Arī tur kaut kas nav kārtībā.

28 • 01 • 2011 / 18:42
Arī izlasē ir tādi paši parasti cilvēki, ka ielās, nevis kaut kādi roboti no dzelzs, kuri nekad nesaslimst.
28 • 01 • 2011 / 19:10
saslima un izgāja uz startu.

28 • 01 • 2011 / 19:26
Bet varbūt vērtīgāk būtu nevis runāt par to, kāpēc daži cilvēki nav parādījuši brīnumus, bet kā Latvijā attīstīt distanču slēpošanu?
Rinalds 40 džekus aiz muguras atstāja
robots
28 • 01 • 2011 / 19:32
Domāju, Rinalda rezultāts 56 vieta pasaulē kvalifikācijā junioriem ir visnotaļ pieklājīgs. Kopumā rezultāti ir tādi kādi ir un tie atspoguļo mūsu sportistu spējas.

Šajās diskusijās saruna nav par sportistiem, bet par funkcionāriem, kas manipulē ar solījumiem sabiedrībai un sponsoriem (pašvaldībām), kārto naudas lietas, kalendārus, tūrisma pasākumus uz nozīmīgākajiem sporta pasākumiem.

Zināšanai - LSS neviens, izņemot RR nezin kas ir "izlase distanču slēpošanā", kā tā tiek finansēta un kas to trenē! Pat šajā portālā pie distanču slēpošanās ir norādīta nevis izlase, bet "labākie sportisti".

Gribu pateikt paldies visiem jauniešiem, kas piedalās PJČ, novēlēt viņiem uzkrāt pieredzi un būt noteiktiem un patstāvīgiem lēmumu pieņemšanā jautājumos, kas saistīti ar treniņu procesu un startu izvēli!


Vairis
28 • 01 • 2011 / 19:38
Jaunākās ziņas no Pasaules Junioru U 23 čempionāta Otepē - pēc apspriešanās un trases apskates tika nolemts, ka Pāvels Ribakovs rīt sprinta distanci veiks ar slidsoļa slēpēm vienlaikus bezsolī.

28 • 01 • 2011 / 21:29
Domāju, ka Rinalda rezultāts kvalifikācijā ir nevis pieklājīgs, bet ''galīgā pakaļā''.
To saprot visi, arī krievi, igauņi, zviedri utt, bet no tā nav jātaisa traģēdija.
Tā aura, ko ap čempionātu un distanču slēpošanu šosezon cenšas panākt Vairis ir vienkārši graujoša.
Naturāls prezidents ar tūrista domāšanu. Cik naudas viņš ir sakārtojis DS no pašvaldībām? Būtu izdarījis šajā jomā kaut tik cik biatlona prezidents.
Biķerniekos daudzus gadus nekas nenotika... pēkšņi atnāca Aksenoka kungs un viss notiek... kur bija lielais runātājs līdz tam? Nepūderē smadzenes!
Teikt, ka sportisti un personāls Otepē nodarbojas ar tūrismu ir nekaunība un nekas vairāk.
RR
28 • 01 • 2011 / 22:36
Nu atkal aiziet.
RR ir atdzīvojies,laikam bija pieslēgts pie sistēmas lai uzlādējas,vai varbūt kādu malku nikno drosmei ieķēris.
Vajadzētu ieliet eļļu ugunī,lai puisis izsakās līdz galam.
viskijs
28 • 01 • 2011 / 22:47
Ziņa no Roberta Raimo:
Cienījamie slēpošanas draugi un atbalstītāji!
Ņemot vērā, ka tehnisku iemeslu dēļ, kuri radušies saistībā ar trases sagatavošanu, pasākumu vairs nav iespēju organizēt pēc plānotās programmas, MADONASKIRAIL organizatori pieņēmuši lēmumu šoziem atcelt šo sacensību rīkošanu.
Slēpotājiem, kuri pieteikušies sacensībām un samaksājuši starta naudu, tā tiks atgriezta.
Organizatori ( vienkārši Roberts Raimo un viņa klubs "Rīga" ) ir apņēmības pilni nākamziem noorganizēt pasākumu.

Sakarā ar to, ka daudzi slēpošanas draugi šajā laikā ir ieplānojuši startu klasiskajā stilā garajā distancē un sagādājuši atbilstošu inventāru, informējam, ka mūsu partneri - sportlat.lv 12.02.2011. Madonā organizēs Tautas slēpojumu „Madonas Špūre”.
Tuvāka informācija: www.sportlat.lv

Tas nav par izlasi, bet par spēju vispār kaut ko darīt! Viedokli par to vai tas ir vai nav korekti var pavaicāt drupa: http://www.sportlat.lv/

Šeit jāatzīmē, ka šī slēpojuma dēļ tika mainīts LČ kalendārs un šī slēpojuma "krusttēvs", Roberts, lobēja to visu pagājušo gadu. Pie tam nav skaidrs kā pašlaik jūtas Madonas dome un Ērgļu dome, kas publiskā vidē ir nosaukti kā šī pasākuma atbalstītāji?

Nepaslinkosim pajautāt pašvaldībām cik šis projekts ir izmaksājis!
Avots - http://www.madonaskirail.lv/?id=news&news_id=322

Šis ir viens no piemēriem kā RR operē ar sabiedrisko domu un manipulē ar pašvaldību naudu ( publisku naudu).

Šis arī ir izskaidrojums RR publiskiem solījumiem sasniegt neticamus sportiskus rezultātus - Soču olimpiskajās spēlēs, kas tiek lietots kā arguments naudas piesaistei sporta klubam "Rīga", kur Roberts rīkojas ar naudu vienpersoniski!
Vairis
28 • 01 • 2011 / 23:29
Varbūt šis RR noteiktās dalības maksas šo pasākumu nogremdēja?

Dārgākais slēpojums šajā sezonā!

Samaksas termiņš MADONASKIRAIL
65 km MADONAJUNIORSKIRAIL
MADONAMEDIUMSKIRAIL
33 km MADONAMINISKIRAIL
19.09.2010.- 31.12.2010.

15 LVL / 21 EUR

8 LVL / 12 EUR

1 LVL

01.01.2011.- 31.01.2011.

20 LVL / 30 EUR

10 LVL / 15 EUR

1 LVL

01.02.2011.- 07.02.2011.

25 LVL / 37 EUR

12 LVL / 18 EUR

1 LVL

08.02.2011.- 09.02.2011.

30 LVL / 45 EUR

15 LVL / 21 EUR

2 LVL

Sacensību dienā reģistrācijas vietās

40 LVL / 60 EUR

20 LVL / 30 EUR

2 LVL

29 • 01 • 2011 / 10:42
Jānāk kopā, un jārunā. Un ne jau tāpēc, ka jaunieši nevar čempionātu vinnēt (kam to vispār vajag?), bet tāpēc, ka paši redzam; attīstības ta nav. Pat neskatoties uz divām sniegainām ziemām. Cik populāra ir dist. slēp., kā sporta veids, vislabāk redzēsim aprīlī, trases būs pilnas ar sniegu, īstais laiks, kad jauniešiem siltumā slīpēt tehniku , mačus rīkot skikrosā vai tml....
Gundars
29 • 01 • 2011 / 12:23
Piekrītu Gundaram, ka nav nekas traks, ka nav augstas vietas, bet galvenais, ka nav progresa. Atsevišķos gadījumos ir, bet tas ir maznozīmīgs.
rollex
29 • 01 • 2011 / 12:45
izskatas tiesham ka progress ir tikai dazu demogogjija, interneta komentaros un sava publiska teela celshana nevis realaa darbaa. skumji
sen zinama patiesiiba, kas daudz runa, maz dara!
tramplins
29 • 01 • 2011 / 13:23
kur paliek tā RR piesaistītā nauda par ko viņš mums te stāsta ...
runā, ka pašos sportistos, bet rezultāti kā nav tā nav.
... laikam uz Malibu sērfot laiž.
nez
29 • 01 • 2011 / 15:39
Ar naudu slēpot nevar. Man var iedot miļonu, vai Tev, mēs vienalga neko nenoslēpotu.
betttt.... ja to naudiņu ieguldītu sistēmā....
Gundars
29 • 01 • 2011 / 18:07
Ja nauda netiktu ieguldīta sportistos, bet gan sistēmā, tad ar to sistēmu arī neviens sportists trasē neko nesasniegtu! LSS(vai nu vienalga, no kurienes tā nauda nāk) tik lielu līdzekļu ,lai ieguldītu abos,nav, tad nu, loģiski, var izsecināt, ka jāiegulda sportistos. Ja tagad nav progresa, tad vajag padomāt par to, kas būtu, ja nauda sportistiem netiktu piešķirta -regress!
progress-regress
29 • 01 • 2011 / 23:01
RR Malibū puķainos šortos ... DDD
:)
29 • 01 • 2011 / 23:10
Vai visa nauda aizgāja sportistiem?-kurš to pateiks....

29 • 01 • 2011 / 23:12
paši sportisti.
.
29 • 01 • 2011 / 23:24
lielajiem vīriem vajag tikai rezultātu nevis lai sportists būtu nodrošināts.
ar ko vai kā viņi slēpo, tas nevienam neinteresē.
kur nu vēl cerēt par kaut kādām dienas naudām...

būtu jauki, ja tie perspektīvie sportisti tiktu startēt zem cita Valsts karoga un būtu nodrošināti un arī rezultāts neizpaliktu...

Vairis slēpošanas "galva" bet par to lietu viss vienalga, ka tik nauda nāk par sportistu dalību lielos startos.
!!!
30 • 01 • 2011 / 10:53
Ko Tu te murmulē nejēga.
Visus pēdējos 4 gadus viss bija RR rokās,ja viņš neko neizdarija kopējai lietai,bet tikai RSK sportistiem,tad uzdod ari viņam jautājumu.
Par sportistu pāriešanu uz citu valsti,tad tikai uz Āfrikas kontinentu.
Rezultāti jau nav nemaz tik slikti,ir mazs progress un nav ko strebt karstu,viss būs ar laiku.
Lielākais prieks par Mārci.Lai šodien veicās.
to !!!
30 • 01 • 2011 / 11:08
Nesaprotu, ko te visi tik gudri spriedelē pa rezūltaatiem un cik viss ir slikti.'Esmu pārliecināts ka neviens no jums nav pirkstu pielicis, lai sportistiem būtu iespēja trenēties, un atbalstīt.
Par LSS vispār negribas runāt, pie šiem rezultātiem, kas arī ir LSS nav ne kapēiku iedevusi lai rezultāti būtu!!!

30 • 01 • 2011 / 13:15
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv