ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 6m/s

Latvijas skolu Ziemas festivāls 2021

(19 • 2) - (4 • 3) • 2021

Latvijas skolu Ziemas festivāls notiek kopš 1994. gada un tā mērķis ir veicināt skolu bērnu un jauniešu fizisko aktivitāti, vienlaikus radot sportisku svētku sajūtu. 

Šā gada sacensību formāts paredz – katram skolēnam individuāli veikt pēc iespējas garāku attālumu brīvi izvēlētā apvidū, sacenšoties ziemas un ziemā pieejamos sporta veidos. Uzvarētājus noteiks pēc katra dalībnieka veiktajiem kilometriem un metriem, ko fiksēs skolēna mobilajā tālrunī ar viedierīces GPS. Dalībnieki, kādā no organizatoru piedāvātajām (plaši lietotajām) viedierīču aplikācijām, varēs izvēlēties sporta veidu, piemēram – slēpošanu, skriešanu vai citu aktivitāti – atkarībā no konkrētās dienas laika apstākļiem, krājot kilometrus kopvērtējumā. Rezultāti tiks apkopoti speciāli Ziemas festivālam izveidotā platformā, ar kuriem varēs sekot līdzi Ziemas festivāla mājaslapā.

2021. gadā Latvijas skolu Ziemas festivāls notiks – virtuāli, skolēniem sacenšoties attālināti, individuāli un droši. Dalībnieku rezultāti tiks fiksēti ar pašu viedtālruņiem, izmantojot populārākās bezmaksas sporta lietotnes, un apkopoti vienotā sistēmā, kas izveidota speciāli Ziemas festivālam. Sacensības risināsies no 19. februāra līdz 4. martam, noskaidrojot uzvarētājus gan katrā skolā, gan skolu kopvērtējumā.

Par virtuālā Ziemas festivāla vēstnesi piekritis būt snovbordists Toms Petrusevičs. “Man patīk aktīvi pavadīt laiku. Dēļu sporta veidi ir sirdslieta, ar tiem nodarbojos kopš bērna kājas un arī ikdienā pārvietojos ar skeitborda dēli,” atklāj Petrusevičs. Viņš uzsver – jebkādas sportiskās aktivitātes atstāj pozitīvu iespaidu uz mūsu labsajūtu un aicina Ziemas festivālā iesaistīties ikvienu skolu, lai jaunieši iedvesmotu cits citu. “Pat 15 minūšu gara pastaiga var palīdzēt uzlabot garastāvokli vai sakārtot domas. Izmanto telefonu lietderīgi, ko sniedz šā gada Ziemas festivāla virtuālais formāts, – ieslēdz sporta aplikāciju, apvieno aktīvu atpūtu ar sacensību garu un izcīni medaļas sev un savai skolai!

Virtuālā Ziemas festivāla sacensību organizators, LSFP projektu speciālists Ronalds Režais uzsver, ka šāds festivāla formāts dos iespēju pēc ilgāka pārtraukuma skolēniem atkal izjust sacensību garšu, vienlaikus sportojot atbildīgi un droši. “Vissvarīgākais ir veicināt skolēnu kustēšanos un radīt kopības sajūtu – arī pandēmijas apstākļos. Sacensības notiks digitālā vidē, kas mūsdienu tehnoloģiju pasaulē skolēniem ļaus sajusties kā videospēles varonim, kuram jākrāj punkti, taču šajā reizē – lai noskaidrotu sportiskāko Latvijas skolu un skolēnus,” akcentē Režais.  2021. gada Ziemas festivāla lielākais ieguvums – laikapstākļi to neietekmēs.

Ziemas festivālā būs iespēja pieteikties 100 Latvijas skolām, kuras pirmās reģistrēsies. Katra skola varēs izvirzīt 30 skolēnus – līdz 15 puišiem un 15 meitenēm jebkurā vecumā, kuri pārstāvēs savu izglītības iestādi virtuālajās sacensībās.

Skolēna rezultāts tiks ieskaitīts arī skolas kopvērtējumā, ko veidos izglītības iestāžu audzēkņu veikto distanču summa. Apbalvos skolu kopvērtējumu un individuāli labākos skolēnus gan katrā izglītības iestādē, gan Latvijas skolu kopvērtējumā:

  • Pirmās trīs skolas, kas kopvērtējumā starp visām skolām būs veikušas visgarāko attālumu, tiks apbalvotas ar kausiem.
  • Pirmie trīs skolnieki un pirmās trīs skolnieces, kas starp visu skolu dalībniekiem būs veikuši visgarāko attālumu, tiks apbalvoti ar kausiem.
  • Pirmie trīs skolnieki un pirmās trīs skolnieces katrā skolā, kas būs veikuši visgarāko attālumu, tiks apbalvoti ar medaļām.

Ziemas festivāls 2021. gadā risināsies jau 24. reizi. Kopš tā pirmsākumiem ziemas sporta sacensībām bijuši dažādi nosaukumi un norises vietas.

Iepriekšējo reizi Ziemas festivāls noticis 2019. gada martā Ērgļos un Viešūra kalnā, pulcējot vairāk nekā 1300 dažāda vecuma skolēnus no 139 skolām, kas pārstāvēja vairumu Latvijas pašvaldību.

Avots: lsfp.lv

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase

Saistītā informācija

Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv