ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 20°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

11 • 10 • 2023

Ogres tramplīnlēcēja izcīna bronzu starptautiskās sacensībās

Ogres tramplīnlēcēja, Aelita Krasiļščikova, ar treneri Margaritu Sokolovu, nesen atgriezās no Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) organizētās treniņnometnes Rumānijā, kuras noslēgumā bija arī iespēja pārbaudīt savus spēkus un varēšanu FIS New Star Trophy sacensībās.  Nometnē un sacensībās piedalījās sportisti un treneri no sešām valstīm.

Jāatzīst, ka līdz ideālajam rezultātam vēl ceļš ir ejams, taču šādas nometnes ļoti sekmē sportistu attīstību ar regulāriem treniņiem, uz sportista vajadzībām un spējām atbilstoša jaudas tramplīna, piecu dienu garumā.

Aelita trenējās un sacensībās startēja pa 70 metru jaudas tramplīnu. Un 9 sportistu konkurencē spēja kāpt uz pjedestāla trešā pakāpiena.

Sportiste pārstāv Ogres ziemeļu divcīņas klubu OZDK. Brauciens bija iespējams pateicoties Ogres novada pašvaldības un Latvijas slēpošanas federācijas atbalstam.

Tagad sportiste ar treneri turpinās trenēties un gatavosies ziemas sezonai.

Aelita - lēciens.jpg

Aelita -pjedestāls.jpg

ceļā.jpg

FIS nometnes dalībnieki.jpeg

Latvijas komanda.jpg

Autors: M.Sokolova

1 Komentāri

Ir jau labi , ja ir iespēja savas spējas attīstīt kaut kur ārpus Latvijas , bet vai ar pāris tāda veida treniņnometnēm gadā tramplīnlēkšanas sportu ir iespējams pienācīgā līmenī attīstīt , ja lecējam nav iespējams vismaz 3 reizes nedēļā sevi attīstīt uz tramplīniem , kuru jauda atbilst lecēja attīstības līmenim ! Šeit jau rodas jautājums, vai bez sava tramplīna ( vismaz no K-15m līdz K- 6Om ) ir normāli tramplīnlēkšanu vidējā līmenī iemācīt bērniem pāris gados? Domāju , ka Latvijā atjaunojot no 2006. g. tramplīnlēkšanu un ziemeļu divcīņu , līdz šim brīdim joprojām nav mūsu valstī bijusi iespēja uzcelt kādu vidējas jaudas K-50m tramplīnu , kuram blakus uz tā paša piezemēšanās kalna var "piekabināt" mazākas iesrējienu platformiņas. Pašlaik tā ir sporta veida "spīdzināšana", uz bērnu vecāku un neatlaidīgo treneru pašuzupurēšanās rēķina! Talantu mums netrūkst , jo pat starptautiskajās sacensībās bez saviem tramplīniem spējam iegūt augstus rezultātus!
14 • 10 • 2023 / 10:40
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv