ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

22 • 03 • 2024

Latvijas jaunie sportist piedalās Ziemeļvalstu junioru čempionātā lēkšanā ar slēpēm no tramplīna un ziemeļu divcīņā Igaunijā

No 15. Līdz 17. martam Igaunijas ziemas sporta galvaspilsētā, Otepē, norisinājās Ziemeļvalstu junioru čempionāts lēkšanā ar slēpēm no tramplīna un ziemeļu divcīņā. 

Ziemeļvalstu junioru slēpošanas sacensības notiek katru gadu (izņemot 1986. un 2020. gadu) kopš pirmās reizes 1975. gada,sacensības pārmaiņus rīkoja Somija, Zviedrija, Norvēģija un kopš 1996. gada arī Igaunija.

Sacensības ierasti notiek uz tramplīniem kas ir no 60 līdz 90 metru jaudīgi, atbilstoši sacensību rīkotājvalsts iespējām. Kā arī dalībniekiem pēc sacensību nolikuma ir jāatbilst Junioru vecumam – 16-18 gadi puišiem un 16-20 gadi meitenēm, ar izņēmumu “Ja valstī ir mazāk nekā 4 aktīvi sportisti (vecumā no 16 līdz 18 gadiem), tad var piedalīties līdz 2 sportistiem vecumā no 13 līdz 15 gadiem”

Šogad sacensības norisinājās Igaunijas, Otepē uz 90 metru jaudas tramplīna un divcīņas 7,5 km slēpojumu distanču slēpošanas trasē. Sacensībās piedalījās labākie Ziemeļvalstu sportisti no Latvijas, Igaunijas, Norvēģijas, Somijas un Zviedrijas. 

No Latvijas šajās sacensībās meiteņu konkurencē startēja Aelita Krasiļščikova un pateicoties izņēmumam arī divi puiši – Kārlis Švēde un Markuss Broks. 

Aelita piedalījās tikai lēkšanā ar slēpēm no tramplīna taču gan Kārlis, gan Markuss startēja abās disciplīnās lēkšanā un divcīņā, gan individuāli gan komandu sacensībās.

Aelita Krasiļščikova ieguva 7. vietu meiteņu konkurencē. 

Puišu rezultāti –

Kārlis Švēde lēkšana ar slēpēm no tramplīna 19.; Divcīņa individuāli – 15.

Markus Broks lēkšana ar slēpēm no tramplīna 21.; Divcīņa individuāli – 18.

Komandu sacensībās  puiši ierindojās 9. vietā.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv