ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: -1°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

17 • 12 • 2020

Soli pretī olimpiādei Pekinā spēris divcīņnieks Markuss Vinogradovs

Daudzi nemaz nezin, bet pagājušās nedēļas nogalē ASV, Parksitijā, 2002.gada Ziemas olimpisko spēļu mājvietā un sporta bāzēs, FIS kontinentālā kausa izcīņā un savās pirmajās šīs ziemas sezonas sacensībās ziemeļu divcīņā, platu soli pretī olimpiādei Pekinā spēra Latvijas jaunais divcīņnieks Markuss Vinogradovs. Rezultāti, protams, kā jau vēl pavisam jaunam censonim (18 gadi), turklāt no valsts, kurā tramplīnu nav vispār, bija diezgan pieticīgi. Taču domāju cieņas vērti. Zīmīgi, ka savus pirmos pamatus olimpiskajā kvalifikācijā Markuss ielika tieši vietā, kur olimpiskās spēles risinājās gadā, kurā pats dzimis.

Kontinetālais kauss ir nākamais etaps aiz Pasaules kausa. Tur bieži piedalās vairāku valstu labākie sportisti un spēcīgāko otrie sastāvi. Pasaules kauss savukārt jau ir elite. Markuss sacensībās bija viens no jaunākajiem. Nācās cīnīties vairāk ar sevi, augstkalnes ietekmi un mēģināt kādā no sacensībām ieknābt kādam konkurentam. Tas arī izdevās. Lēkšanā trešajā sacensību dienā, lai arī šīs sezonas sākumā tramplīna remonta dēļ Trondheimā, kur pamatā pēdējo gadu trenējās Markuss, nācās iztikt bez lekšanas treniņiem, tika apsteigti pat četri konkurenti un uzrādīts rezultāts arī uzreiz aiz igauņu divus gadus vecākā un pieredzējušākā kolēģa. Distanču slēpošanā tik labi negāja, bet vecāku un pieredzējušāku konkurentu vidū tik slikti nemaz arī nebija. Galvenais atzinums, pat augstkalnē un pagaidām bez ļoti profesionāla darba ir samazināta atstarpe no tiem konkurentiem ar kuriem nācās spēkoties arī pagājušā gada Pasaules junioru čempionātā. To pašu piesaukto igauni ieskaitot. Visās trijās sacensību dienās iegūti vērtīgie Kontinentālā kausa punkti, kas nu paver durvis gan kvalifikācijai uz Pekinu, gan startam Pasaules kausa posmos. Protams, tas tikai parāda, un cerams dod arī lielāku stimulu, ka uz priekšu jātrenējas mērķtiecīgāk un entuziaskāk.

Šosezon pēc iespējām jāturpina startēt Kontinentālā kausa posmos, mēģinot krāt vēl papildus punktus un pakāpties kopvērtējumā, Pasaules junioru un Pasaules čempionātā, kā arī izdevīgas lokācijas un citu apstākļu gadījumā varbūt pamēģināt PK posmu.

Lai Markusam un trenerim izdodas!

Paldies Raimonds Dombrovskis par padomiem un kontaktiem. Paldies Latvijas goda konsulam Soltleiksitijā par palīdzību un uzņemšanu.

Apskatīt sacensību gaitu var FIS Nordic Combined FB profilā. Pēdējās dienas lekšana piemēram šeit (Markuss lec no 16:11): https://www.facebook.com/fisnordiccombined/videos/219954096206379/

Visi rezultāti: https://www.fis-ski.com/DB/general/event-details.html

Utah3.jpg

Utah4.jpg

Utah7.jpg

Utah8.jpg

 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv