ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

08 • 10 • 2018

"Zelta rudens", kurš iesācies vasaras vidū!

Beidzoties septembra mēnesim ,Siguldas tramplīnlēcēju klubi „Lidojošais slēpotājs” un „Lidozols” ar savu uzticamo sponsoru ”SIGULDAS MAIZNIEKS” un ”Siguldas Dārznieks” palīdzību rīkoja tramplīnlēkšanas un divcīņas sacensības uz Siguldas mākslīgā seguma tramplīniem. Uz sacensībām bija ieradušies arī lēcēji un divcīņnieki no Igaunijas pilsētiņas Viru. Žēl, ka neatbrauca aicinātie Ogres un Īkšķiles klubu bērni, bet tas nemazināja diezgan daudzo dalībnieku sacensību azartu un cīņas sparu dažādās vecuma grupās. Kopā piedalījās 19 mazie tramplīnlēcēji, no kuriem dažiem šī  bija pirmā sacensību pieredze. Priecēja daudzo sacensību skatītāju skaits, kuru interese par tramplīnlēkšanu vasarā arvien pieaug.  Šīs sacensības lika izvērtēt vasaras treniņu cikla gatavību jau strauji tuvojošajai ziemas sezonai.

Ja jaunākajā grupā pirmā lēkšanā bija Igaunijas pārstāve M.S.Kaljula, tad otro vietu izcīnija divus gadus jaunākā Siguldiete Sofija Sūbre, trešā Marta Broka (favorīta, nedaudz vecākā grupā, Markusa Broka mazā māsiņa). Zēniem jaunāko grupā uzvarēja G.E. Gāters, apsteidzot Igaunijas pārstāvi K. Veski, trešais Toms Šmaliņš . Nākošajā grupiņā uzvarēja Sonora Nagle, kura jau daudzkārt ar tāliem lēcieniem ir bijusi pirmā trijniekā arī starprepubliku sacensībās starp sava vecuma meitenēm, otrā  Paula Staškūna, bet trešā Marta Andžāne. Puišiem, sīvā cīņā uzvarēja  Markuss Broks, kuram lielu pretestību izrādija divus gadus jaunākais Gusts Gulbergs, trešais Matīss Andžāns. Jāpiebilst ,ka abi labākie, Markuss un Gusts ar labu atlēcienu un stabiliem attāluma rezultātiem jau sevi vairākkārt pierādījuši savā vecuma grupā, starp labākajiem Igaunijas un Latvijas sacensībās arī iepriekš. 

Trešajā grupā puišiem (vecākā) uzvaru izcīnīja  Viru pārstāvis R. Rebane . Viņa sniegums bija pārliecinoši labāks savā vecuma grupā. Toties cīņā par otro, trešo un ceturto bija milzīga, ar pāris punktu starpību stila tiesnešu vērtējumā A.R. Blumbergs 2.vieta , nepaveicās Siguldietim A .Kalnačam, kurš pirmajā lēcienā  ar otro labāko attālumu, piezemējoties atsēdās uz slēpju pakaļgaliem un ieskaitīja kritienu, rezultātā bija jāpiekāpjās Viru lēcējam K.Saulam un jāpaliek ceturtajā vietā. „Open “ grupā uzvarēja E.L.Lācīte ,aiz sevis atstājot A.K.Tomu.

Divcīņnieku krosā pa grupām labākie bija:  jaunākā meit.gr. 1. M.S.Kaljula 2.M.Broka  3.S.Sūbre. Jaunākā zēnu gr.1. K.Veski 2.G.E.Gāters 3.T.Šmaliņš. Vidējā meiteņu grupa.: 1.M.Andžāne 2. P.Staškūna  3.S.Nagle. Puišiem vid. vec. gr. 1.M.Andžāns 2. G.Gulbergs 3.M.Broks. Vecākā gr.1.R.Rebane 2.A.R.Blumbergs 3.A.Kalnačš. „Open”grupā 1.A.K.Toms 2.E.L.Lācīte

Izvērtējot startu lēkšanas sacensībās, ir redzama jauno, nupat uz tramplīnu atnākušo, bērnu straujā  izaugsme.  Šeit ļoti labi parādās jau bērna gribasspēks, lai kaut ko sasniegtu un viņu  attieksme pret darbu. Divcīņas krosā šodienas sacensībās bija patīkami vērot M.Andžānes labo un pārliecinošo skrējienu, kuru uzslavēja pat Igaunijas treneris. No puišiem cīnītāja raksturu parādīja A. R. Blumbergs, kurš tikai nedaudz zaudēja labākajam igauņu krosistam. Šādas sacensības labi parāda bērnu izaugsmes laika termiņus un darbaspējas testus ,pēc kuriem treneris var pievērst uzmanību turpmākajam darbam. Domājot par tīro tramplīnlēkšanas specifiku,  tomēr šajā sporta veidā ir jāievēro traumu bīstamības pakāpe, kas savukārt prasa individuālu treniņu metodiku un arī apmācības programmu, mazinot riska pakāpi .Tikai  tehniski labi un pārdomāti sagatavotie  visā treniņu procesā  ļaus straujāk uzrādīt labus rezultātus .Tā ir sava veida aerodinamiskā zinātne tramplīnlēcēju izpildījumā. Un interese pie mums Latvijā par to ir jau no seniem laikiem!             

Sacensību tiesnesis un šā sporta veida vecmeistars: Tālis Pāvuliņš             

30 sept.jpg                                                                                    

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv