ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 3m/s

MAD WINTER video sacensības

1 • 12 • 2022 - 1 • 4 • 2023 / Pasaule

 MAD WINTER 2023

 

Mad Winter 2023 ir klāt. Jau 3. sezonu Mad Winter piedāva kļūt par labāko slēpotāju vai snovbordistu mūsdienīgākajā sacensību formātā -  video. Uzsvars netiek likts uz trakāko lecienu vai dārgāko kameru, bet gan oriģinalitāti un kopējo sajūtu. Zvani savam draugam ar kameru, jo šogad paredzēta īpaša balva video filmētājam/montētājam. Mad Winter ir ātrākā iespēja parādīt savas prasmes plašākai auditorijai. Jaunas kategorijas un dāsni atbalstītāji. Kurš video sasniegs visvairāk skatījumu?

 

Sacensību laiks un vieta

 

Filmēšanu video sacensībām var veikt 2022./2023. gada ziemas sezonā, sākot no 2022. gada 1. decembra, līdz 2023. gada 31. martam. Filmēšanu video sacensībām var veikt jebkurā vietā pasaulē.

 

Dalībnieki 

 

Dalībnieki sacenšās divos dažādos sporta veidos, frīstaila slēpošanā un snovbordā, vairākās kategorijās un tiek sadalīti sekojošās grupās: 

 

Labākais sportista sniegums frīstaila slēpošanā

 

Grupa un vecums

Atklātā - Dzimuši 2012. gadā un vecāki.

Iesācēji - Dzimuši no 2007. Līdz 2017 gadam.

Sievietes - Dzimušas 2012. gadā un vecākas.

 

Labākais sportista sniegums snovbordā

 

Grupa un vecums

Atklātā - Dzimuši 2012. gadā un vecāki.

Iesācēji - Dzimuši no 2007. Līdz 2017 gadam.

Sievietes - Dzimušas 2012. gadā un vecākas.

 

Labākais video - Tiek vertēti visi pieteikti video, snovborda un frīstaila slēpošanas sporta veidos, neatkarīgi no grupas.

 

Labākais ielu saturs - Tiek vertēti visi pieteikti video, snovborda un frīstaila slēpošanas sporta veidos, neatkarīgi no grupas.

 

Skatītākais video – Tiek vērtēti visi pieteikti video neatkarīgi no sporta veida un grupas.

 

Sacensību formāts un video saturs

 

Sacensības tiks dalītas 2 kārtās; 1. kārtas video, kas ir kā pieteikums un iepazīstināšanas video un tas ir jāiesūta līdz 31. janvārim. 2. kārtas video, kurš piedalīsies vērtēšanā un tas ir jāiesūta līdz 1. aprīlim.

 

Video tiks vērtēti 4 kategorijās: labākais sportista sniegums, labākais video, labākais ielu segments un skatītākais video

 

1. kārtā dalībniekiem būs jāiesūta līdz 15 sekundēm īsu video. Visi iesūtīties video varēs piedalīties 2. kārtā. jāiesūta video kura garums var būt līdz 60 sekundēm. 

 

Video kuros redzami, erotiska, pornogrāfiska rasktura kadri, kadri kuros redzama vardarbība, kadri kuros redzamas pretlikumīgas darbības, kā arī video skaņas celiņš kurā būs necenzēta leksikoloģija vai aizskaroši izteicieni, var tikt nepieņemts šajās video sacensībās.

 

Vērtēšana un kritēriji

 

Labākā sportista snieguma kategorijā, video tiek vērtēti snovborda un frīstaila slēpošanas sporta veidos un katrā sporta veidā sieviešu, iesācēju un atklātajā grupā. Viedo tiek vērtēti pēc šādiem kritērijiem: triku dažādība, triku sarežģītība, elementu jeb triku izpildes vietas sarežģītība, beraucēja stils un orģinalitāte.

 

Labākā video kategorijā, video tiek vērtēti atsevišķi snovborda un frīstaila slēpošanas sporta veidos, bet netiek sadalītī grupās. Video tiek vērtēti pēc šādiem kritērijiem. Kinematogrāfija, attēla montāža, skaņas montāža, video stāsts un orģinalitāte, filmēšanas vietu dažādība.

 

Labākā ielu satura kategorijā, video tiek vērtēti atsevišķi snovborda un frīstaila slēpošanas sporta veidos, bet netiek sadalītī grupās, video tiek vērtēti pēc šādiem kritērijiem. Filmēšanas vietu skaits, vietu sarežģītība, triku sarežģītība.

 

Skatītākā video kategorijā, visi video tiek vērtēti kopā un uzvarētāju noteiks video skatījumu skaits „Mad Winter” Youtube kanālā.

 

Pieteikšanās sacensībām

 

Pieteikums jāiesniedz elektroniski, nosūtot saiti uz video lejupielādi elektroniski uz adresi [email protected] Pieteikumā dalībniekam epasta tēmā jāieraksta: Pietekums Mad Winter. Epasta tekstā jātaksta, Vārds Uzvārds, dzimšanas datums, instagram vārds un saite uz video failu. Video failam jābūt nosauktam: Vārds_Uzvārds_grupa_sporta veids

 

Video failam jābūt uzlādētām uz kādas no internetā pieejamajām bezmaksas failu uzglabāšanas lapām.

 

Pieteikums 1. kārtai jāiesniedz uz e-pastu [email protected] līdz plkst. 23.59, 2023. gada 31. janvārī. Pieteikums 2. kartai atlasītajiem dalībniekiem būs jāiesniedz pl. 23:59. 2023. gada 1. aprīlim.

 

Iesniedzot video dalībnieks piešķir organizētajam tiesības izmantot iesniegtos materiālus pēc saviem ieskatiem visos izplatīšanas veidos. Konkursa materiāli netiks atgriezti. Video izplatīšana tiešsaistē pirms uzvarētāju paziņošanas nozīmē tūlītēju dalības diskvalifikāciju. Dalībnieks piekrīt, ka iesniegto video saturu, organizators vai pasākuma sponsori, var izmantot savās reklāmās.

 

Drošība

 

Katrs dalībnieks pats ir atbildīgs par savu drošību video uzņemšanas laikā un apzinās risku kas saistīts ar izvēlēto nodarbi.

 

Sacensību organizators iesaka dalībniekiem iegādāties dzīvībās apdrošināšanu, par apdrošināšanas iegādi atbildību uzņemās paši dalībnieki.

 

Dalībnieki, kuri piedalās šajās sacensībās ar pieteikuma iesūtīšanu apliecina, ka paši labprātīgi pieņēmuši lēmumu piedalīties šajās sacensībās.

 

Video tehniskās vadlīnijas

 

 

Kodekss

H.264 Kodekss ir formāts, kādā tiks kodēts jūsu video. Organizators pieņem     lielāko daļu galveno video kodeku, taču, lai iegūtu labākos rezultātus, ieteicams izmantot H.264. Ja augšupielādējat augstas izšķirtspējas (HD) video, galvenā profila vietā izvēlieties iestatījumu Augsts profils H.264. Lai padarītu augšupielādi īpaši raitu, kad vien iespējams, izvēlieties šādus formātus: .mov vai .mp4 (lūdzu, ne .wmv vai .avi)

Kadru nomaiņas ātrums

24, 25 vai 30 FPS (nemainīgi) organizatori pieņem videoklipus ar kadru ātrumu 24 (vai 23.976), 25 un 30 (vai 29.97). Ja zināt kadru ātrumu, vislabāk ir kodēt galīgo videoklipu ar tādu pašu kadru ātrumu. Svarīgi: vienmēr izvēlieties “nemainīgu” kadru ātrumu, nevis “mainīgu” kadru ātrumu.

Bitu pārraides ātrums

5000 kbit / s (720p HD) / 10 000 kbit / s (1080p HD) Bitu pārraides ātrums (pazīstams arī kā datu pārraides ātrums) kontrolē gan video vizuālo kvalitāti, gan tā faila lielumu. Lielākajā daļā video redaktoru to mēra kilobītos sekundē (kbit / s). Kad jums ir iespēja, izvēlieties “mainīgu” bitu pārraides ātrumu un iestatiet mērķi vismaz uz 5000 kbit / s HD, 1080p HD kadrus, mēs iesakām ar bitu ātrumu 10 000 kbit / s.

Izšķirtspēja

Pieteikuma video 1. Kārtai video ir jābūt 1080 x 1920 pikseļu (9:16 malu attiecībai) 2. Un otrās kārta video ir jābūt 1920 x 1080 pikseļi (16: 9 malu attiecība). 

Audio kodeks

AAC-LC (Advanced Audio Codec) Lai iegūtu vislabākos rezultātus, iesakām audio kodekam izmantot AAC-LC (zema sarežģītība). Datu pārraides ātrums: 320 kbit / s. Lai iegūtu labākos rezultātus, kodējiet audio ar nemainīgu ātrumu 320 kbit / s. Parauga frekvence: 48 kHz Lai iegūtu labākos rezultātus, iestatiet audio parauga frekvenci uz 48 kHz.

Mūzika / skaņu celiņš

Varat izmantot jebkuru jums tīkamu mūziku, kas atbilst jūsu braukšanas un rediģēšanas stilam, galvenais mūzikai jābūt brīvi izmantojamai, jeb jums ir jābūt tiesībām šo mūziku izmantot savam video. Jūs varat arī vienkārši iesniegt kadrus neapstrādātā rediģēšanas stilā bez mūzikas, vienkārši demonstrējot savus labākos trikus.

 

Apbalvošana

 

Labākā sportista snieguma kategorijā, katrā sporta veidā un katrā grupā tiek apbalvoti trīs labākie dalībnieki. Iesācēju un sievišu grupā labākie trīs dalbnieki tiek apbalvoti ar organizatoru sarūpētām medaļām, diplomiem un balvām no sacensību atbalstītājiem. Boards.lv un Gopro. Atklātajā grupā labākie trīs dalībnieki tiek apbalvoti ar organizatoru sarupētām, medaļām, diplomiem, balvām no sacensību atbalstītājiem „Ballzy” un organizatoru sarūpētām naudas balvām 1. Vieta 100 eiro 2. Vieta 70 eiro 3. Vieta 50 eiro.

 

Labākā video kategorijā, tiek apbalvoti labākais snovborda video un labākais frīstaila slēpošanas video katrs ar Gopro hero 11 black.

 

Labākā ielas segmenta kategorijā, tiek apbalvoti labākais snovborda ielas segments un labākais frīstaila slēpošanas ielas segments ar „Monster energy” specbalvām.

 

Skatītākā video kategorijā. tiek apbalvots viens skatītākais video ar „Gopro hero 11 black” 

 

Atbalstītāji

 

MadWinter 2023 atbalsta: „Boards.lv”, „Gopro”, „Ballzy”, „Latvijas Slēpošanas federācija”

 

MAD WINTER 2023

Already for the 3rd season - Mad Winter 2023 is here. Mad Winter offers to become the best skier or snowboarder n the most modern competition format – video competition. This is not about the craziest jump or the most expensive camera, it is about the originality and visual delivery of your personality. Call your friend with a camera because this year there is a special award for a videographer/editor. Mad Winter is the proper way to show your skills to a wider audience. Enjoy new categories and generous supporters.

 

Which video will get the most hype? All doors are open for you, prepare your 15 second introduction Story format video and send it over till 31st of January.

 

TIME AND PLACE OF THE COMPETITION

 

Filming for the video competition can be done in 2022/2023. in the winter season of 2022 December 1, until March 31, 2023. Filming for video competition can be done anywhere in the world.

 

PARTICIPANTS

Participants compete in two different sports, freestyle skiing and snowboarding, categories are divided into the following groups:

 

The best performance of an athlete in freestyle skiing

 

Group

Age

Open

Born 2012 and older.

Beginners

Born from 2007 till 2017

Woman

Born 2012 and older.

 

 

The best performance of an athlete in snowboarding

 

Group

Age

Open

Born 2012 and older.

Beginners

Born from 2007 till 2017

Woman

Born 2012 and older.

 

 

 

Best Video - All submitted videos in snowboarding and freestyle skiing are evaluated, regardless of group.

 

Best street content - All entries in video, snowboarding and freestyle skiing are evaluated, regardless of group.

 

 

Most viewed video  – All submitted videos are rated, regardless of sport and group.

 

 

COMPETITION FORMAT AND VIDEO CONTENT

 

 

The competition will be divided into 2 rounds;

Round 1 video, which is an application and introduction video and must be sent in by January 31st. 

2nd round video which will be judged and it must be submitted on April 1st.

Videos will be judged in 4 categories: best athlete performance, best video, best street segment and most viewed video

In the 1st round, participants have to send up to 15 seconds long video (vertical position preferred). Everyone who submits a video will be able to participate in the 2nd round with a video up to 60 seconds long.

 

 Videos containing images of erotic, pornographic structure, images of violence, images of illegal activities, as well as video soundtracks containing uncensored lexicology or offensive expressions, may not be accepted in this video competition. Please double check if the soundtrack used in the video doesn't violate any intellectual property rights.

 

 

JUDGING AND CRITERIA

 

 

In the category of best athlete performance, videos are judged in the sports of snowboarding and freestyle skiing and in each sport in the women's, beginners and open groups. Videos are judged according to the following criteria: variety and complexity of tricks, complexity of elements of the place where tricks are performed, style and originality.

 

In the Best Video category, videos are judged separately in the sports of snowboarding and freestyle skiing, but are not divided into groups. Videos are judged according to the following criteria. Cinematography, image editing, sound editing, video story and originality, variety of filming locations.

 

In the category of the best street segment, the videos are judged separately in the sports of snowboarding and freestyle skiing, but not divided into groups, the videos are judged according to the following criteria. Number of filming locations, complexity of locations, complexity of stunts and style.

 

In the most viewed video category, all videos are evaluated together and the winner will be determined by the number of video views on the "Mad Winter" YouTube channel.

 

 

COMPETITION APPLICATIONS

 

 

The application must be submitted electronically by sending a link to download the video electronically to the address [email protected] In the application, the participant must write in the subject of the e-mail: Application for Mad Winter. In the text of the e-mail, you must type, Name, Surname_date of birth_sport, Instagram name and a link to the video file. The video file must be named: Name Surname_group_sport

 

The video file must be uploaded to one of the free file storage sites available on the Internet.

 

The application for the 1st round must be submitted to the e-mail [email protected] till at 23.59 on January 31, 2023. Selected participants will have to submit their application for the 2nd stage till pl 23:59. for April 1, 2023.

 

By submitting a video, the participant grants the organiser the right to use the submitted materials at its discretion in all forms of distribution. Contest materials will not be returned. Circulating the video online before the winners are announced will result in immediate disqualification.

 

SAFETY

 

 

Each participant is responsible for his own safety during video recording and is aware of the risks associated with the chosen activity.

 

The organiser of the competition advises the participants to purchase life insurance, the responsibility for purchasing insurance is assumed by the participants themselves.

 

Participants who participate in this competition by submitting an application confirm that they have voluntarily made the decision to participate in this competition.

 

VIDEO TECHNICAL GUIDES

 

 

Codec:

H.264 A codec is the format in which your video will be encoded. Organizer accepts most major video codecs, but for best results we recommend using H.264. If you’re uploading High Definition (HD) video, choose the High Profile H.264 setting instead of Main Profile. To make your uploads extra smooth, choose the following formats whenever possible: .mov or .mp4 (Please no .wmv or .avi)

Frame rate:

24, 25, or 30 FPS (Constant) organizers accepts videos with frame rates of 24 (or 23.976), 25, and 30 (or 29.97). If you know the frame rate of your footage, it's best to encode your final video at the same frame rate. Important: Always choose "constant" frame rate instead of "variable" frame rate.

Bit rate

5,000 kbit/s (720p HD) / 10,000 kbit/s (1080p HD) Bit rate (aka data rate) controls both the visual quality of the video and its file size. In most video editors, this is measured in kilobits per second (kbit/s). When you have the option, choose a “variable” bit rate and set the target to at least 5,000 kbit/s for HD, 1080p HD footage, we recommend at a bit rate of 10,000 kbit/s.

Resolution

1920 pixels wide (HD) The most common setting for HD video is 1920 x 1080 px (16:9 aspect ratio). You can use different aspect ratios as well, as long as it keeps with width to 1920px. And remember, we only judge your skiing. A video in 4k won't automatically qualify you for the Finals!

Audio Codec

AAC-LC (Advanced Audio Codec) For best results, we recommend using AAC-LC (low complexity) for the audio codec. Data rate: 320 kbit/s. For best results, encode your audio at constant rate of 320 kbit/s. Sample rate: 48 kHz For best results, set your audio sample rate to 48 kHz.

Music/Soundtrack

Music/Soundtrack You can use music from www.freemusicarchive.org or you can use music for which you have copy rites. You can use any music you like that matches your style of riding and editing. But you can also just submit shots in a raw editing style without any music, just showcasing your best bangers.

 

 

AWARDING

 

In the category of best athlete performance, the top three participants in each sport and each group are awarded. The best three participants in the beginners' and women's groups are awarded with medals, diplomas and prizes from the supporters of the competition prepared by the organizers. Boards.lv and Gopro. In the open group, the best three participants are awarded with medals, diplomas, prizes from the sponsors of the competition "Ballzy" and cash prizes prepared by the organizers 1st place 100 euros 2nd place 70 euros 3rd place 50 euros.

 

In the best video category, the best snowboarding video and the best freestyle skiing video are awarded each with a Gopro hero 11 black.

 

In the category of the best street segment, the best snowboard street segment and the best freestyle skiing street segment are awarded with "Monster energy" special prizes.

 

In the most viewed video category, one of the most viewed videos is awarded with "Gopro hero 11 back

 

 

 

SPONSORS

 

Mad Winter 2023 is supported by: „Boards.lv”, „Gopro”, „Ballzy”, „Latvian Ski federation”

 

 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv