ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 0°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

08 • 07 • 2020

Pasaules čempionāts būs!

2. jūlijā Starptautiskā Slēpošanas federācijas (FIS) Padome pieņēma lēmumu organizēt Pasaules čempionātu kalnu slēpošanā Kortinā (Cortina d’Ampezzo) atbilstoši sākotnējam plānam no 2021. gada 9. līdz 21. februārim. Protams, šo lēmumu ar nepacietību gaidīja kalnu slēpotāji un viņu treneri gan visā pasaulē, gan Latvijā.

Iepriekšējā FIS Padomes sanāksmē 25. maijā Itālijas Ziemas sporta federācija (FISI) bija lūgusi pārcelt čempionātu par vienu gadu uz 2022. gadu, pamatojot lūgumu ar to, ka tieši šis Itālijas reģions ir smagi cietis Covid-19 krīzē. Tomēr, pateicoties FIS rastajām iespējām sniegt palīdzību itāļiem čempionāta organizēšanā, ir atrasts risinājums un apstiprināta čempionāta norise plānotajos datumos.

Gatavošanās Pasaules čempionātam aizsākās jau pirms pieciem gadiem, kad Kortina tika apstiprināta kā sacensību organizators. Čempionāta norises vieta tehniskajā ziņā ir pamatā sagatavota jau iepriekš. Šī gada martā Kortinā bija plānotas Pasaules kausa finālsacensības, kas būtu kalpojušas arī kā pārbaude, lai pārliecinātos par sagatavoto trašu kvalitāti. Diemžēl, Covid-19 dēļ šo plānu realizēt neizdevās.

Šobrīd visas čempionāta organizēšanā iesaistītās organizācijas ir apliecinājušas apņemšanos un gatavību sadarboties, lai čempionāts kļūtu par īstiem kalnu slēpošanas svētkiem, ko ļoti gaida visi kalnu slēpotāji un šī sporta veida fani. Čempionāta pārcelšana par gadu vēlāk būtu arī ļoti sarežģījusi sportistu plānus, jo vienā sezonā notiktu gan Pasaules čempionāts, gan Olimpiāde. 

Pasaules čempionāts kalnu slēpošanā notiek katru otro gadu. Iepriekšējais čempionāts 2019. gadā notika Orē (Åre) Zviedrijā, kur Latvijas komandā startēja astoņi sportisti – 4 meitenes (Lelde un Evelīna Gasūnas, Agnese Āboltiņa, Liene Bondare) un 4 puiši (Miks Zvejnieks, Žaks Gedra, Elvis Opmanis, Daniels Loss). Komandas sastāvs nākamā gada čempionātam vēl nav sākts veidot, jo līdz sākotnējā pieteikuma nosūtīšanai ir pietiekami ilgs laiks. Kā ierasts, Latvijas kalnu slēpotāji vasarā gatavojas sezonai atbilstoši individuāliem treniņu plāniem, savos nākamās sezonas plānos kā sezonas galvenās sacensības noteikti iekļaujot arī Pasaules čempionātu Kortinā.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv