ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 6°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

16 • 12 • 2011

Eiropas kauss snovbordkrosā tomēr sāksies janvārī

Sakarā ar sniega trūkumu šajā nedēļas nogalē Kortīnā d’Ampeco (Itālija) paredzētais Eiropas kauss snovbordkrosā ir atcelts. Līdz ar to Eiropas kausa sezona sāksies 8.janvārī Francijas ziemas kūrortā Pī Sentvinsentā, kur sākotnēji bija paredzēts otrais posms. Taču tas nenozīmē, ka šajā gadā augsta līmeņa sacensības snovbordkrosā izpaliks, jo šīs nedēļas beigās Teluraidā paredzētais Pasaules kausa pirmais posms notiks kā plānots, jo ASV par sniega trūkumu nevar sūdzēties.

Astoņām valstīm, starp kurām ir arī Latvija, šajā sezonā uzticēts rīkot otras spēcīgākās sacensības aiz Pasaules kausa šajā snovborda disciplīnā. Eiropas kausa posmi paredzēti deviņās vietās (Francijā divas reizes), bet šajā nedēļas nogalē Kortīnā D’Ampeco (Itālija) paredzētais posms sniega problēmu dēļ ir atcelts. Līdz ar to Eiropas kausa sezona sāksies janvārī, kā tas ir bijis daudzus iepriekšējos gadus, sākot ar pašiem pirmsākumiem 2000.gadā. Neskatoties uz to, ka Kortīnas D’Ampeco posma atcelšanas dēļ divas sacensības iet mazumā, tik un tā šajā sezonā būs vislielākais Eiropas kausa sacensību skaits, kāds jebkad ir bijis – 14 sacensības.

Janvāra pirmajā pusē divi posmi norisināsies Francijā, vispirms Pī Sentvinsentā, bet nedēļu vēlāk Izolā. Un tad janvāra beigās Latvijas līdzjutējiem būs iespēja vērot vairākus pasaules klases braucējus klātienē, jo 28. un 29.janvārī Cēsīs Ozolkalna trasē otro gadu pēc kārtas notiks šāda augsta līmeņa sacensības snovbordkrosā, turklāt šosezon Eiropas kausa sacensības būs abas dienas. Kā jau pēdējos četrus gadus ierasts, februāra sākumā vadošie Eiropas snovbordkrosisti dodas uz Konsbergu Norvēģijā, kur iepriekšējā sezonā startēja arī vairāki Latvijas pārstāvji. Februāra beigās, ņemot vērā to, ka līdz Olimpiskajām spēlēm palikuši faktiski divi gadi, tad pirmo reizi Eiropas kausa posmu uzticēts rīkot Sočiem. Tiesa, vienu reizi (2004.gadā) Krievijā jau ir notikušas šāda līmeņa sacensības. Sezonas nobeigums paredzēts martā, kad trīs Eiropas kausa posmi norisināsies vāciski runājošās valstīs – vispirms Austrijā, tad Vācijā un tieši tāpat kā pagājušajā gadā noslēdzošais posms notiks Šveices kūrortā Lenkē.  No organizētāju saraksta pēdējos sešus gadus ir svītrota Polija, kur notika pats pirmais Eiropas kausa posms 2000.gadā un bez kuras līdzdalības neiztika pirmās sešās sezonas, turklāt pirmajā sezonā tur notika pat divi posmi.

Mūsu vadošais snovbordkrosists Toms Vasins, kurš šobrīd trenējas Austrijā, arī bija paredzējis startēt Kortīnā D’Ampeco Itālijā, bet tā kā sacensības tur ir atceltas, tad sezona viņam sāksies Pī Sentvinsentā. Tieši Kortīnā Toms pagājušajā sezonā uzrādīja savu labāko rezultātu Eiropas kausa posmos, izcīnot trešo vietu, kas ir viņa labākais sasniegums līdz šim. Eiropas kausā Cēsīs startēs visi vadošie Latvijas snovbordkrosisti. Iespējams, ka nedēļu vēlāk Norvēģijā arī šoreiz, neskaitot Tomu, piedalīsies vēl daži mūsējie, it īpaši daudzsološais Mihails Turauskis. Atlikušajā sezonas daļā Tomam Vasinam ir paredzēts piedalīties vēl četros Eiropas kausa posmos – Krievijā, Austrijā, Vācijā un Šveicē, līdz ar to tas dod labas iespējas pacīnīties par augstu vietu arī kausa kopvērtējumā. Pagājušajās sezonas kopvērtējumā mūsu labākais snovbordkrosists ierindojās devītajā vietā, bet šogad noteikti cīnīsies par vadošo trijnieku.

1 Komentāri

Jāseko līdzi Vasina startiem. Jācer, ka kopvērtējumā augstā vietā turēsies. Jānovēl, lai arī citiem izdodas tikt uz kādu no posmiem.

20 • 12 • 2011 / 22:00
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv