ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

08 • 04 • 2016

Rīgas vienības juniori debitē Pasaules junioru čempionātā, paralēlā slaloma disciplīnās

Slovēnija, Rogla 2. -3.04.2016.

Aizvadījuši veiksmīgu sagatavošanās periodu, ar Rīgas pilsētas atbalstu devāmies uz visaugstākā līmeņa sacensībām junioriem – Pasaules junioru čempionātu. Ieradāmies savlaicīgi, lai varētu aizvadīt treniņu, vienu dienu pirms sacensībām. Ierodoties, likās, sacensību norise būs apgrūtināta, jo ielejā valdīja vasarīgi laika apstākļi: +22 grādi, tomēr Roglas kalnā sniegs bija atlicis daudz, neskatoties uz +12 grādiem 1500m augstumā. Sacensību atmosfēra ļoti draudzīga, mazās komandas kā mēs, treniņu trasi dala ar lielajām komandām (pavisam varēja pieteikt 12 sportistus). Trenējāmies kopā ar Kanādiešu komandu, kas bija trasi aprīkojuši arī ar laika sistēmu. Sākumā bija grūti pierast neierasti mīkstajai trasei, tomēr zem mīkstā sniega trase bija cieta un treniņš bija labs. Nākošajā dienā sacensības paralēlajā gigantā, jāpiezīmē, sliktās ziemas rezultātā, gigantu trenēties varējām ierobežoti, jo vienkārši Latvijā bija par maz vietas – Siguldas pilsētas trase praktiski nestrādāja, Kaķīškalnā, vienlaicīgi uz kalna esot četriem klubiem, bija par maz vietas, tāpēc pārsvarā trenējām slalomu.

Naktī uz sestdienu pūta spēcīgs, silts vējš un bija mākoņains, tāpēc trase pa nakti nebija sasalusi un tiesneši pieņēma lēmumu trasi sālīt. Starts aizkavējās par 15 minūtēm. Trasē kļūdas Elīnai Zvaigznei (neizbraukti vārti), rezultātā DNF un Emīlam Klāvam Liepiņam (kritiens), rezultātā 44. vieta. Paula Anna Vītola kvalifikācijas pirmo braucienu veica piesardzīgi, kas nozīmē, lai kvalificētos izslēgšanas braucieniem, otrais brauciens jāveic ļoti ātri. Uzdevums gandrīz tika izpildīts, tomēr trases beigu daļā kļūda (ar pieļauto kļūdu otrais brauciens izdevās par 2 sekundēm ātrāks), kas rezultātā deva 27. vietu kopvērtējumā. Guvām labu pieredzi un atliekam cerības uz sestdienas slaloma sacensībām. Ievērtējot siltos laika apstākļus, trase bija ļoti labi sagatavota.

Naktī skaidras debesis un no rīta kalns ir ciets. Viss notiek precīzi pēc saraksta. Trase ļoti interesanta. Pirmā startē Paula. Paulai neizdodas atrast ritmu, rezultātā kritiens un cerības uz izslēgšanas braucieniem zudušas, kopvērtējumā iegūta 35. vieta un pamatīga pieredze. Elīna pirmo kvalifikācijas braucienu veic piesardzīgi, otrajā kļūdās, kas summā dod 31. vietu kopvērtējumā. Emīlam garastāvoklis labs un pirmais kvalifikācijas brauciens izdevās izcils, kas ļauj cīnīties par izslēgšanas braucieniem. Otrajā braucienā kļūda, rezultātā 26. vieta kopvērtējumā un gūta lieliska pieredze. Šoreiz mūs pievīla stabilitāte izšķirīgajos braucienos.

Kopumā sacensībās Roglā bija ļoti pozitīva gaisotne, guvām ļoti labu pieredzi, un zinām, ka varam cīnīties par augstākām vietām. Priekšā vasara un esam gatavi turpināt uzsākto ceļu.

Gerds Sīmanis

rogla1.jpg

rogla2.jpg

rogla3.jpg

rogla4.jpg

rogla5.jpg

rogla6.jpg

rogla7.jpg

rogla8.jpg

rogla9.jpg

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv