ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 0m/s

Jaunumi

06 • 06 • 2013

Skrituļslaloma sezona sākusies!

3. Jūnijā norisinājās sezonas pirmais Pasaules kausa posms  skrituļslalomā. Šī gada sezona sākās Itālijas pilsētā  Dženovā. Sacensību vieta bija  īpaši izraudzīta sacensību  nozīmīgumam. Trase atradās pašā Dženovas centrā starp augstām  daudzstāvu mājām un kultūras pieminekļiem. Šoreiz  Skrituļslaloma sacensības notika tikai vienu dienu, nevis kā  ierasti divas (Pirmajā dienā Starptaustiskais kauss, bet otrajā  Pasaules kausa posms).

Uz sacensībām bija ieradušies visi pagājušās sezonas labākie skrituļslalomisti no 5 Eiropas valstīm.
Latviju šoreiz pārstāvēja trīs sportisti - Agnese Sakoviča,  Miks un Kristaps Zvejnieki kopā ar tehnisko personālu - Ievu un  Normundu Sakovičiem un Raivo Zvejnieku.
Pirmājā trasē, lai gan salīdzinoši īsā, bet ļoti ātrā, neveicās Agnesei, kura izstājās trases lejas daļā, un Mikam, kurš izlaida vārtu stabiņu trases sākuma daļā. Iepriekšējās Pasaules kausa sezonas kopvērtējuma līderis Kristaps Zvejnieks pirmajā trasē uzrādīja labāko laiku par 0,20 sekundēm  apsteidzot Marco Walcu. Otrajā trasē stāvot uz starta kā noslēdzošais sacensību dalībnieks, Kristaps Zvejnieks uzrādīja otro ātrāko trases laiku piekāpjoties Marco Valcam par 0,15 sekundēm, bet kopvērtējumā uzrādot labāko laiku par 0,05 sekundēm, tādejādi kļūstot par 2013. gada sezonas pirmā  pasaules kausa posma uzvarētāju. Otrajā vietā vācietis Marco Valcs, bet trešajā Adrians Grīsers. Sievietēm pirmo vietu dalīja uzreiz divas vācietes, pagājušā gadā vienas no līderēm.

photo 3.JPG

Pašlaik Miks un Kristaps ir mājās, kur gatavojas nākamajam  Pasaules kausa posmam Vācijā, Oberhundemā šajā nedēļas  nogalē.
Šajā sezonā Pasaules kausa izcīņā plānoti 6 posmi - pa vienam Itālijā, Austrijā, pa diviem Čehijā un Vācijā. Latvijas skrituļslalomisti piedalīsies visos PK posmos, kā arī  Eiropas čempionātā.

photo 5.JPG

Latvijā, kā ierasts, treniņus organizēs SK Pantera Siguldā,  Lorupes gravā. Latvijas kalendārā plānotas Siguldas kausa  sacensības un Latvijas čempionāts. Informācija sekos. Bet  šonedēļ turam īkšķus par Latvijas komandu Vācijā!

Jana Zvejniece
Latvijas Skrituļslaloma federācija



K.Zvejnieks_ITA13inline.jpg

1 Komentāri

Vienkārši SUPPER ! Bij patīkama atmosfēra , laba kompānija , laba organizācija un izcils rezultāts !!!
RAIVO
06 • 06 • 2013 / 14:14
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv