ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

02 • 02 • 2017

Latvijas studentu izlases karognesējam – Kristapam Zvejniekam Zelts!

Saistītā informācija

XXVIII Pasaules Ziemas Universiādē, 1.februārī, Latvijai tiek izcīnīta pirmā - augstākā kaluma medaļa. Šodien uz starta Alpu kombinācijā devās Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas maģistrantūras students, olimpietis un Universiādes atklāšanas ceremonijas karoga nesējs Kristaps Zvejnieks.

Sacensības tika uzsāktas ar supergiganta disciplīnu, kura Kristapam nav tā iecienītākā, jo, kā atzina pats sportists, tad viņš aptuveni gadu, nebija nopietni trenējies šajā disciplīnā. Brauciens izdevās lielisks, visa distance tika veikta ļoti brīvi un pārliecinoši, par ko arī liecināja sasniegtais rezultāts. Kristaps par 0,07 sekundēm apsteidza tuvāko sekotāju - Pyasik Evgeny no Krievijas.

Otrā disciplīna, slaloms, raisīja lielas cerības Latvijas līdzjutējiem, jo Kristaps tieši tehniskajās disciplīnās rāda daudz labāku sniegumu. Laika apstākļi “Shymbulak” slēpošanas kūrortā sāka pasliktināties, jo pakāpeniski trasi pārņēma migla. Sīvu konkurenci izrādīja arī Slovākijas sportists Matejs Falats, izcīnot tik augstu rezultātu, ka tas ilgu laiku ļāva viņam turēties līdera pozīcijā. Tomēr Latvijas kalnu slēpošanas lielmeistars, lieliski veikdams slaloma disciplīnu un piekāpdamies tikai par 0,25 sekundēm Slovākijas sportistam, kopsummā saglabāja pirmo pozīciju kopvērtējumā un izcīnīja zelta medaļu. Otrā vieta Alpu kombinācijā Nīderlandes sportistam Meineram Maartenam, bet trešā vieta - Slovākijas sportistam Matejam Falatam.

Īsi pēc sacensībām Kristaps atklāja, ka nespēj vēl īsti aptvert notikušo – tik neierastas izjūtas un visa Universiādes uzvarētājiem veltītā uzmanība! Par parādīto sniegumu Čempions saka tā: “Šodien vienkārši bija mana diena, zināju, ka supergigants ir disciplīna, kur nejūtos tik pārliecināts kā slalomā, tāpēc ļāvu slēpēm nest mani uz priekšu, atradu ritmu un šīs trases izjūtu jau no paša sākuma un - viss izdevās! Otrajā braucienā biju pārliecināts par sevi, visu distanci aizvadīju stabili, bez nozīmīgām kļūdām un šķērsojot finiša līniju, jutu, ka jābūt..., nē – ir!”

Kristapa Zvejnieka zelta medaļa, bija pirmā medaļa Latvijai Pasaules Ziemas Universiādes vēsturē, kas liek cerēt, ka atlikušajās disciplīnās – gigantslalomā un slalomā, kurās startēs arī Kristapa brālis Miks Zvejnieks, varam sagaidīt augstus rezultātus. Gigantslaloma disciplīnā sacensības notiks 4.februārī (Pēc Latvijas laika plkst. 6:00 - pirmie braucieni un plkst. 9:00 - otrie braucieni), bet 7.februārī sportisti sacentīsies slalomā (Pēc Latvijas laika plkst. 6:00 - pirmie braucieni un plkst. 9:30 - otrie braucieni). Vēlam veiksmi un nākošo “Savas dienas un trases” izjūtu! 

Informāciju sagatavoja: Latvijas Augstskolu sporta savienība

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv