ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

12 • 09 • 2017

Ar interesantām cīņām noslēdzies „Siguldas kauss” skrituļslalomā

Nedēļas nogalē ar trešo un ceturto posmu Lorupes gravā noslēdzās skrituļslaloma sacensības „Siguldas kauss”, ko rīkoja spora klubs „Pantera” sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību, pulcējot vairākus vadošos Latvijas kalnu slēpotājus dažādās vecuma grupās. Elitē sezonas kopvērtējumā uzvaras svinēja Ieva Meldere un Klāvs Vorslavs.

Ar nepacietību tika gaidīts ikgadējā kalnu slēpošanas vasaras paveida skrituļslaloma sacensību seriāla Siguldas kauss” sezonas noslēgums, proti, trešais un ceturtais posms. Sestdien dalībnieki, kuru skaits visās vecumu grupās sniedzās pāri septiņdesmit, sacentās milzu slalomā, bet svētdien bija slaloms. Savukārt sezonas kopvērtējumā tika ņemti vērā visu četru posmu laiki. Līdz ar to tie, kas nebija startējuši kaut vai kādā no posmiem, kopvērtējumā netika skaitīti.

Sievietēm elites grupā šaubas par uzvarētāju ne sestdien, ne svētdien neradās, jo abās disciplīnās pārliecinoši uzvarēja Ieva Meldere, kura līdz ar to ieguva stabilu pirmo vietu arī kopvērtējumā. Lai arī katrā no disciplīnām cīņa par otro vietu īsti nebija, tomēr otrās vietas ieguvēja katru dienu bija cita, jo Elizabete Šterna un Marta Garā apmainījās vietām. Milzu slalomā labāka abos braucienos bija Elizabete, bet slalomā Marta, kura otrajā braucienā bija vistuvāk uzvarētājai, zaudējot Melderei pussekundi. Kopvērtējumā Marta stabila otrā vieta, bet Elizabete noslēdza trijnieku.

Savukārt vīriešiem elites grupā abās disciplīnās uzvarētāji pamainījās, bet savukārt nemainīgi bija otrās un trešās vietas ieguvēji. Ja slalomā pārākumu nodemonstrēja panākumus starptautiskajā arēnā guvušais Miks Zvejnieks, aiz sevis atstājot brāli Dāvi un Klāvu Vorslavu, tad milzu slalomā uzvarētājam Robertam Briškam tikai pēc otrā brauciena izdevās par trešdaļu sekundes divu braucienu summā apsteigt Dāvi Zvejnieku. Uzvaru kopvērtējumā nodrošināja visos posmos startējušais Klāvs Vorslavs, aiz kura ierindojās Edgars Beļakovs.

Master grupā vīriešiem abas dienas nepārspēts palika olimpietis Ivars Ciaguns, kuram otrajā dienā milzu slalomā līdzi turēja un divas sekundes zaudēja skrituļslidošanas seriāla „Skibox balva” rīkotājs Andris Krauja. Sievietēm pirmā bija Denisa Druka-Jaunzeme.

U16 grupā uzvaras laurus plūca Rihards Skrastiņš, bet meitenēm no līdzīgās cīņas par  kopvērtējuma uzvaru pēc kritiena milzu slaloma pirmajā braucienā izstājās Zane Egle, ierindojoties otrajā vietā, jo uzvaru izcīnīja viņas komandas biedrene Līva Oliņa. U14 grupā meitenēm tikai sezonas sākumā uzvarētājai Patrīcijai Ansonskai konkurenci sastādīja Helēna Ērenpreisa, bet puišiem Paula Oliņa un Jurģa Zvejnieka dueli par uzvaru „izjauca” Paula kritiens 3.posma milzu slaloma pirmajā braucienā, līdz ar to kopvērtējumā pirmo vietu iegūstot Jurģim, bet Paulam ieņemot 2.vietu.

Tomēr vislīdzīgākā un aizraujošākā cīņā bija vērojama U12 grupā gan puišiem, gan meitenēm. Un tieši šī grupa arī bija viskumpāk pārstāvēta, jo dalībnieku skaits katrā o tām bija rakstāms ar diviem cipariem. Puišiem pagājušajā sezonā vēl pēdējo gadu U10 grupā aizvadījušie sāncenši Georgs Šmalcs un Pauls Pēteris Prancāns šajā sezonā bija pārāki arī par gadu vecākajiem konkurentiem un kā parasti ļoti līdzīgi cīnījās par uzvaru kopvērtējumā, pēc trešā posma abus šķirot tikai dažām sekundes simtdaļām. Taču pēdējā posmā slalomā pirmajā braucienā Pauls krita un izstājās, līdz ar to kopvērtējumā jau bez līdzvērtīgas konkurences uzvarēja ikšķilietis Šmalcs. Meitenēm bija vēl kuplāka konkurence, jo uz uzvaru pretendēja četras skrituļslalomistes. Lai arī sezonas laikā pirmās vietas posmos izcīnīja SK “Pantera” pārstāves Laura Ciagune, Laura Egle un Elza Saļņikova, turklāt Elzai iegūstot pat divas uzvaras, tomēr kopvērtējuma titulu ieguva Elzas māsa Frīda Saļņikova, kurai labākais panākums kādā no posmiem bija otrā vieta, taču uzvaras kaldinājuma pamatā bija stabilāks sniegums nekā konkurentēm un arī mazāk pieļautās kļūdas.

2008.g. dzimušajām D grupā, lai arī posmos nācās piekāpties komandas biedrenēm, kopvērtējumā par uzvaru no abām dvīņu māsām Jansonēm pārliecinoši  priekšā bija Estere. 2009.gadā dzimušajiem puišiem, kaut arī 4.posmā slalomā viņš palika patālu aiz uzvarētāja trešajā vietā, tomēr pirmo vietu kopvērtējumā ieguva visos posmos startējušais Artūrs Bergmanis. Šī vecuma meitenēm dominēja Heidija Ciagune, kurai tikai trešajā posmā tuvumā, turklāt tikai pāris sekunžu simtdaļu attālumā, pienāca otrās vietas ieguvēja Estere Ausekle. 2010.gadā dzimušajiem pēdējos divos posmos nepārspēts palika šogad jauniešu grupā atsevišķos startos labi sevi pietukušā Emīla Indriksona brālis Kristiāns, taču visos posmos viņš nepiedalījās, līdz ar to kopvērtējumā uzvaru nodrošināja Ralfs Garančs. Meitenēm mazajā konkurencē pirmā vieta tika Beatrisei Fokrotai, kura ar ļoti labām sekmēm startē arī skrituļslidošanas sacensībās.

2011.gadā dzimušajiem trešo kopvērtējuma uzvaru sportiskajai Ciagunu ģimenei nodrošināja Patriks, bet meitenēm trešā un ceturtā posma uzvarētāja Emīlija Kliesta sezonas sākumu bija izlaidusi, līdz ar to kopvērtējumā pirmā vieta tika Noa Trapānei, kura tāpat kā Fokrota ar labiem rezultātiem startē arī skrituļslidošanā. Pašā jaunākajā bērnu grupā, kur piedalījās arī 2014.gadā dzimušie dalībnieki, piemēram, Karolaina Druka-Jaunzeme un Līva Meldere, dubltpanākums Beinertu ģimenei, jo savās grupās nepārspēti palika piecgadīgais Alberts un viņa gadu jaunākā māsa Sofija.

Autors: Ivars Bācis 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv