ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 0m/s

Jaunumi

13 • 11 • 2015

Latvijas komandas pārstāvju komentāri par Baltijas kausa pirmo posmu (2.daļa)

Abu dienu uzvarētājs vīriem Kristaps Zvejnieks izteicās, ka ļoti patika sacensības un sanāca labi nobraukt, vienīgi sestdien trešajā braucienā nav “gājis” uz maksimumu, lai nebūtu tik liela starpība ar tuvākajiem sekotājiem (viens no kuriem un pašiem tuvākajiem bija viņa brālis – aut. piez.). Pie šāda ledaina seguma viņš ir pieradis un viņam patīk. “Mēs kopā braucam jau vairākus gadus un mūsu komanda (domāts Zvejnieku ģimenes komanda) ir labākā komanda, kādu var vēlēties,” skaidro vecākais brālis Kristaps, kam piebalso Miks: ”Mēs viens otru dzenam uz priekšu.” Miks cenšas ķert vecāko brāli, bet Kristaps atkal mēģina attālināties. “Tā ir laba cīņa, arī priekš skatītājiem ir aizraujoši,” stāsta Miks, piebilstot, ka citādi nebūtu interesanti, ja Kristaps katrā braucienā būtu sekundi priekšā. “Tāpēc es cenšos neļaut viņam atslābt,” stāsta Miks un abi brāļi draudzīgi nosmej. Miks Zvejnieks centās saglabāt optimismu, bet varēja just, ka gandarījuma līdz galam par startiem nav, jo nav sanācis nobraukt tā, kā varētu un gribētos. “Tā jau nav slikti, tomēr vēl nesanāk parādīt tādu sniegumu, kādu gribētos un uz ko esmu spējīgs,” secina Miks un norāda, ka iemeslu tam, kāpēc tā ir, pagaidām nezinot. Viņš pastāsta, ka ir ļoti daudz trenējies un gribētos vairāk startēt sacensībās, lai varētu sajust labāk braukšanu. “Ir uzkrājusies enerģija, ko gribētos izlādēt sacensībās, bet šobrīd sniega trūkuma dēļ daudzi starti tiek atcelti, tāpēc jāmeklē iespējas, kur varētu nostartēt.”

Un vēl jau nevar aizmirst par trešo brāli Dāvi Zvejnieku, kas pamazām tuvojas abiem vecākajiem un kurš ar Robertu Brišku un Elvi Opmani sestdien un svētdien cīnījās par iekļūšanu desmitniekā, abas reizes ierindojoties starp viņiem, proti, vienu reizi aiz Roberta 10.vietā, otro reizi aiz Elvja 11.vietā.

Pirmajā dienā trešo vietu ieguvusī, bet otrajā dienā pēdējā braucienā ar diskvalifikāciju otru trešo vietu pazaudējusī Agnese Āboltiņa nebija saskumusi:

“Sacensības kā jau parasti - ļoti labi noorganizētas. Ar pašas startiem esmu diezgan apmierināta. Jā, it īpaši, sestdien, kad stabili nobraucu un ieguvu trešo vietu. Svētdien, protams, nepaveicās. Es izkritu pašās trases beigās. Čūskā iegāju par vēlu un atsēdusies, kā arī papildus tam čūskas izeja bija uz kantītes, kas, protams, likumsakarīgi mani noveda pie tā, ka nākamajos vārtos nepaspēju ierakstīties,” trešā brauciena neveiksmes iemeslu komentē Agnese. Pēc sacensībām Druskininkos viņa ir atgriezusies savā pēdējo divu gadu dzīvesvietā Norvēģijā. “Esmu atpakaļ Norvēģijā. Tagad būs vēl neliels treniņu periods uz sniega un sporta zāle, bet 5.decembrī jau būs pirmās sacensības Norvēģijā, kas norisināsies Geilo. Visas sacensības tika pārliktas, jo nav sniega vēl.”

Pirmajā dienā pirms izstāšanās trešajā braucienā Liene Bondare, atrodoties 6.pozīcijā, bija netālu no trijnieka, bet svētdien viņai līdz pjedestālam pietrūka nieka divas sekundes simtdaļas. Liene atzīst, ka nesanāca parādīt to sniegumu, ko cerējusi, bet daudz par to nepārdzīvo. “Ar savu rezultātu neesmu līdz galam apmierināta, tomēr ilgu laiku nepavadu pārdzīvojot, jo arī no neveiksmīgiem startiem var ļoti daudz mācīties, varbūt pat vairāk kā no veiksmīgajiem. Vasarā esmu labi pastrādājusi ar fizisko formu un arī slaloma treniņi rudenī bija ļoti produktīvi, noteikti esmu uzlabojusi savu tehniku. Nedēļu pirms sacīkstēm treniņnometnē mēs visas meitenes izskatījāmies stipras, un treniņbraucienos mūs šķīra vien dažas simtdaļas, tāpēc domāju , ka abas dienas varēju cīnīties par TOP 3. Trase ir diezgan īsa, un ik katra mazā kļūdiņa var maksāt ļoti daudz, jo nav laiks atgūt pazaudēto laiku. Šoreiz laikam tik ļoti gribēju uzvarēt, ka sliktie griezieni sanāca pārāk daudz un beigās neielauzos pat trijniekā. Tie nebija mani labākie griezieni, bet esmu jau izanalizējusi savus braucienus un sāku skatīties uz priekšu, nākamajām sacīkstēm un treniņiem,” pozitīvi noskaņota ir Liene un arī uzslavēja sacensību augsto līmeni: “Sacīkstes noteikti tika izvestas ļoti augstā līmenī. Patika, ka viss ritēja raiti un tai pat brīdi bija pietiekami daudz laika iesildīties un sagatavoties katram startam. Pats kalns bija sagatavots izcili. Vienvārdsakot, Latvijas Slēpošanas Savienības komanda vēlreiz padarīja labu darbiņu.”

Ar izlases dalībnieku startu kopumā ir apmierināts Dinārs Doršs, veltot atzinīgus vārdus mūsu kalnu slēpotājiem. Kā nekā ir izcīnītas visas četras uzvaras un vēl četras citas godalgotas vietas. Protams, ir daži un dažas, kas varēja labāk nobraukt, ņemot par pamatu to, kā tika braukts treniņos, bet pie tā vēl jāstrādā, lai izdotos nākamajās sacensībās.

Tāpat kā Lelde Gasūna arī Kristaps Zvejnieks šajā nedēļas nogalē piedalīsies divās FIS sacensībās slalomā, kas notiks Zviedrijā. Pārējie meklēs citas iespējas, kur nostartēt.


0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv