ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 0m/s

Jaunumi

20 • 02 • 2016

Dženifera Ģērmane ar 2 uzvarām uzsāk bērnu FIS četrgadi!

Saistītā informācija

Latvijas kalnu slēpošanas jauniešu izlase pēc divām aizvadītām sacensību dienām Poka Loka tālāk devās uz Zagrebu. Šeit mums pievienojās vēl divas U14 grupas meitenes Dženifera Ģērmane un Karlīna Lāce. Abas meitenes šo sezonu pavada Austrijā trenējoties un piedaloties vietējās Austrijas sacensībās, kur Dženifera regulāri ir uz goda pjedestāla! Arī Zagrebā pjedestāli neizpalika!

Ierodoties Zagrebā lija lietus, kurš bija lijis 24h bez apstājas. Attiecīgi organizatori bija spiesti atcelt treniņu dienu, lai saglabātu sacensību trasi maksimāli labā stāvoklī. Kā arī trases garumu stipri saīsināt (augstuma starpība tikai 110 m). Līdz ar to mēs ar bērniem uztaisījām nelielu fizisko treniņu un vēlāk devāmies apskatīt Zagrebu. Vakarā treneru sapulce, kurā noskaidrojam, ka arī te milzu slaloms atcelts un būs divas slaloma sacensību dienas, sniega apstākļu dēļ. Šeit jau dalībnieki mazāk, bet konkurence tāpat nopietna.

Pirmajā sacensību dienā saulīte mūs lutināja, bet ārpus sacensību trases sniega segums diezgan bēdīgs - daudzviet akmeņi un zālīte nāca ārā. Līdz ar to iesildīšanās process bija jāveic ļoti prātīgi, lai nesabojātu slēpju virsmas un kantis. Gan U14, gan U16 sacensību trase viena.

Šeit jau mums veicās daudz labāk. Attiecīgi rezultāti:
U14 meitenes: Dženiferai pirmās bērnu FIS sacensības un zelta medaļa kabatā. Arī dzen jāpiezīmē, ka Dženifera uzstādīja absolūti labāko dienas laiku apdzenot arī U16 puišu grupas līderi par veselu sekundi! Malacis! Vēlreiz no sirds vēlos sveikt Dženiferu ar izcilo rezultātu! Noteikti paldies arī jāsaka Dženiferas mammai Ullai Ģērmanei par ieguldīto laiku un darbu. Karlīna Lāce pirmajā trasē pieļāva kļūdu un attiecīgi tika diskvalificēta.
U14 puišu grupā mums startēja Aksels Henrijs Bergmanis, kuram arī pirmais finišs bērnu FIS sacensībās. Iegūta 18. vieta 27 dalībnieku konkurencē (+11.50 sekundes no līdera koplaikā).
U16 meitenes – Betija Burkovska izcīna 14.vietu no 46 meitenēm, piekāpjoties līderei par 8,55 sekundēm, kas ir labs rezultāts, attiecīgi braukšanas spējām. Savukārt Laura Bērziņa pirmajā trasē izstājās.
U16 puiši - Mārtiņam Zvīnim lielisks rezultāts 12. vieta 62 dalībnieku konkurencē. Līderim piekāpjoties tikai par 2,74 sekundēm koplaikā. Bet Kristaps Lazdāns 33. vietā ar +10,91 sekundēm no līdera.

Otrā sacensību diena iesākas ar miglu, kas neatkāpās visu sacensību laikā. Pa nakti bija snidzis un lijis, līdz ar to trases segums diezgan nepatīkams un iesildīšanās jāveic divtik uzmanīgi, lai izvairītos no traumām. Savukārt organizatori bija izdarījuši lielisku darbu, un sacensību trase bija labā stāvoklī.

Arī otrajā sacensību dienā Dženifera pārliecinoši izcīna zelta medaļu, otrās vietas ieguvēju atstājot aiz sevis par 7,46 sekundēm. Karlīna Lāce lieliski veica pirmo trasi, bet kļūdījās otrajā trasē un izstājās. Aksels Henrijs Bergmanis izcīna 8. vietu, piekāpjoties koplaikā par 12,57 sekundēm līderim. Savukārt U16 grupā diemžēl visi mūsējie tiek diskvalificēti pieļauto kļūdu dēļ. Tāds ir slaloms - tehniski sarežģīts! 

Mūsu jauniešiem šie slaloma starti noteikti bija lieliska pieredze! Gan ar ne tik veiksmīgiem un veiksmīgiem finišiem, bet daudz jaunu iespaidu un pozitīvas emocijas ir gūtas! Pats svarīgākais, ka bērni bija uz sniega, jo šoziem visur ar to ir problēmas. Esam veiksmīgi atgriezušies mājās un jaunieši ir gatavi treniņiem un jauniem startiem!

Latvijas jauniešu izlases pavadošā trenere Poka Loka un Zagrebā,
Anna Bondare

Dženifera Ģērmane ar 2 uzvarām uzsāk bērnu FIS četrgadi!

Dženifera Ģērmane ar 2 uzvarām uzsāk bērnu FIS četrgadi!

Dženifera Ģērmane ar 2 uzvarām uzsāk bērnu FIS četrgadi!

1 Komentāri

Paldies Annai Bondarei par ieguldīto darbu!
21 • 02 • 2016 / 14:49
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv