ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 0m/s

Jaunumi

14 • 03 • 2016

„Master” grupu rezultāti pirmajās divās disciplīnās Baltijas kausā

Šodien Somijas ziemeļu ciematā Pihē līdz ar eliti un junioriem Baltijas kausa trešajā posmā pirmajā sacensību dienā uz starta izgāja arī „Master” grupas pārstāvji, sacenšoties tajās pašās divās disciplīnās – supergigantā un Alpu kombinācijā. „Master” grupā bija pārstāvētas divas valstis – Latvija un Krievija, kuras tad arī brālīgi sadalīja uzvaru skaitu – pa divām katrai. Latvijai vienu pirmo vietu nopelnīja Dzintars Melvers, kurš bija ātrākais supergigantā, bet Alpu kombinācijā nepārspēts palika Kristaps Bergmanis, savukārt sievietēm savu pārākumu nodemonstrēja Krievijas pārstāve Ļubova Stepanova. 

Pirmajā sacensību dienā Master grupā uz starta izgāja tikai pa trim dalībniekiem gan vīriešu konkurencē, gan sieviešu. No šiem trim divi bija Latvijas pārstāvji, bet viens no Krievijas. Ļoti mazais dalībnieku skaits skaidrojams ar to, ka pirmajā divās disciplīnās bija ietverts supergiganta brauciens, kam daļa vēl nav gatava. Ja vīriešu konkurencē mūsu kaimiņzemes pārstāvis nespēja izrādīt pretestību mūsu abiem kalnu slēpotājiem, tad dāmu konkurencē Krievijas slēpotāja bija stabili pārākā par abām mūsējām.

STEPANOVA Liubov, Baltic Cup 2016 3rd round, Pyha (FIN), Foto: Emīls Lukšo
STEPANOVA Liubov, Baltic Cup 2016 3rd round, Pyha (FIN), Foto: Emīls Lukšo

Sievietēm abās disciplīnās uzvaru svinēja Ļubova Stenpanova, bet stabilas otrās un trešās vietas attiecīgi Vitai Cieniecei un Jeļenai Brokānei. Starp citu, Vita pagājušā gadā pirmajā dienā, kad bija jāsacenšas šajās pašās divās disciplīnās, bija vienīgā dalībniece, tā kā vismaz dāmām, neskatoties uz ciparu trīs, dalībnieču skaits ir audzis. Noteikti būtu startējusi Žaklīna Frickausa, bet viņai bija jāpaliek mājās pie pagājušajā vasarā dzimušā dēla.

Ja sievietēm uzvarētājas nemainījās, tad vīriešiem gan pirmo vietu ieguvēji bija dažādi. Sezonas laikā nestartējušais Dzintars Melvers ņēma uz pieredzi un bezbailību un visātrāk nobrauca supergigantu, otrajā vietā atstājot Kristapu Bergmani. Arī kombinācijā pēc supergiganta Melvers bija vadībā, taču slalomā Bergmanis bija krietni ātrāks un izcīnīja pārliecinošu uzvaru kombinācijā. Tikmēr stabili trešais abās disciplīnās bija Krievijas pārstāvis Sergejs Deņisovs.

BERGMANIS Kristaps, Baltic Cup 2016 3rd round, Pyha (FIN), Foto: Emīls Lukšo
BERGMANIS Kristaps, Baltic Cup 2016 3rd round, Pyha (FIN), Foto: Emīls Lukšo

Rīt Master grupas pārstāvji atpūtīsies, jo šajās disciplīnās sacentīsies jauniešu grupas kalnu slēpotāji. Master grupa Baltijas kausu turpinās trešdien, kad sacentīsies milzu slalomā, kur jau dalībnieku skaits masteriem būs lielāks.

No Pihes,
Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv