ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

11 • 09 • 2014

Kopvērtējuma rezultāti “Skibox balva skrituļslidošanā 2014”

Vīriešiem elites grupā pāri par desmit dalībnieku konkurencē jau pirms pēdējā posma bija zināms, ka uzvaru kopvērtējumā ir nodrošinājis Reinis Znotiņš (Powerslide Latvija), jo pēdējo divu gadu labākais juniors savā debijas sezonā elitē pirmajos astoņos startos piecas reizes uzvarēja un 3 reizes ieņēma otro vietu, neatstājot konkurentiem pat teorētiskas iespējas ko mainīt pēdējā posmā. Un neskatoties uz to, ka Reinis 5.posmā abos startos bija “tikai” otrais (palika vai arī vajadzēja palikt otrajam, to zina tikai paši dalībnieki – aut.piez.), viņš pārliecinoši uzvarēja kopvērtējumā. Pēc neveiksmīgā trešā posma šķita, ka Roberts Pundurs otro gadu pēc kārtas būs trešais, taču tobrīdējā vicelīdera Anša Eljašāna (Skibox/Filter) ceturtā posma izlaišana, bet Roberta, savukārt, labais starts ar pirmo un otro vietu tajā, radīja intrigu pirms noslēdzošā posma cīņā par otro un trešo vietu. Otrdien ar divām uzvarām 1km sprintā un 4,8km distancē Roberts atrisināja šo intrigu (pat Anša divas otrās vietas nevarētu vairs neko mainīt – aut.piez.) un izcīnīja otro vietu. Pēc neveiksmīgā pēdējā posma, kad pirmo reizi ne tikai sezonā, bet arī pēdējo divu gadu laikā nācās palikt ārpus trijnieka, turklāt abos startos, pagājušā gada kopvērtējuma uzvarētājam Ansim Eljašānam nācās samierināties ar trešo vietu. Līdz ar to trijniekā iekļuva visi janvārī Vārda dienu svinošie sportisti un, kas vēl interesanti, ka arī sarindojās tādā secībā, kādā tiek Vārda dienas svinētas (12.janvāri Reinis, 14.janvārī Roberts un 26.janvārī Ansis – aut.piez.). 2010.gada uzvarētājam un allaž trijniekā kopvērtējumā esošajam Laurim Biteniekam (Powerslide Latvija/Laimīte) šoreiz nācās palikt ārpus godalgotas vietas, jo par viņu ātrāki sāk palikt jaunākie kolēģi. Lauri gandrīz uz piekto vietu nobīdīja pēdējā posmā lieliski startējušais un divas trešās vietas ieguvušais “Skibox/Filter” pārstāvis Ronalds Cinks, kurš kopvērtējumā no Laura B. atpalika tikai 5 punktus (un šeit neviļus nāk prātā Ronalda un Reiņa finišs cīņā par otro vietu 4,8km distancē pēdējā posmā......taču jāuzteic Ronalda attieksme, kurš  nepārmeta un nemēģināja protestēt, bet pieklājīgi un mierīgi piebilda, ka neko darīt un ka nekas jau pa lielam no tā viņa dzīvē nemainīsies – aut.piez.).

Dāmām otro gadu pēc kārtas triumfēja Laima Kaufiņa (Skibox/Filter). Sezonas laikā uz starta izgāja četras skrituļslidotājas, taču trīs – Katrīna Kotello, Ilvija Pukste, Vineta Agliša – bija piedalījušās tikai divos posmos un saskaņā ar nolikumu kopvērtējumā netiek vērtētas, jo nav nepieciešamo trīs posmu. Laima pirms tam bija nepārspēta junioros, tagad divas sezonas arī elitē, taču diez vai Laima šādā situācijā jūtas ļoti priecīga par iegūto kārtējo pirmo vietu praktiski “bezkonkurences” apstākļos, jo faktiski viņa ir vienīgā elites grupā dāmām, kas trenējas, bet pēdējā laikā arī pamaz darba dēļ.

Varbūt Laimai nākošgad konkurenci sastādīs šogad labākā juniore Arta Irbe (ASI Skibox), kura ir vēl ļoti jauna un kurai šis bija tikai pirmais gads junioros. Ceturtajā posmā sprintā viņai, starp citu, sanāca par pāris sekundēm apsteigt Laimu. Kalnu slēpošanā trenējošā Arta savā grupā bija uzvarējusi visos astoņos startos pirmajos četros posmos, nodrošinot pārliecinošu uzvaru kopvērtējumā, un pēdējā nemaz nepiedalījās. Toties Artas komandas biedrenes Katrīne Dreimane ar Laini Kreitāli, kas cīnījās par otro un trešo vietu, parūpējās par aizrautību pēdējā posmā. Neskatoties uz to, ka Laine jau bija faktiski nodrošinājusi kopvērtējumā otro vietu, jo divu dalībnieču vidū viņai pietika pat ar “aizripināšanos” līdz finišam, tomēr Laine tā nedomāja un nevēlējās konkurentei tāpat atdot uzvaru, jo tās “garšu” Artas pārākuma dēļ ne viņa, ne arī Katrīne šosezon vēl nebija izbaudījušas, tāpēc abu sāncensība bija spraiga. Kaut arī līdzšinējās sešās savstarpējās cīņās stabili pārāka bijusi Laine, tomēr pēdējā posmā Katrīnei izdevās uzvarēt abos startos, turklāt 4,8km distancē finiša sprintā par 0,01 sekundi, kad abas viena otrai blakus šķērsoja finiša līniju.

Puišu junioru grupa bija vienīgā, kur apstākļu sakritības dēļ varēja notikt uzvarētāja maiņa, taču Kārlis Vancovičs ar uzvaru jau pirmajā startā 1km sprintā visu atrisināja un citus variantus “noņēma no dienas kārtības”. Turklāt, Krišjānis Ceplis, kurš ar divām uzvarām un Vancoviča otro un trešo vietu pēdējā posmā, vēl saglabāja zināmas cerības uz uzvaru kopvērtējumā, 4,8km izstājās slidu bojājuma dēļ. Kopvērtējumā pirmais trijnieks – Vancovičs, Ceplis un Sandis Šņore – sarindojās atbilstoši spēku samēram sezonas garumā.  Sezonas beigās parādītais sniegums sola ļoti līdzīgu konkurenci viņu starpā nākošajā gadā, ja kāds no šiem trim neizdomās iet Reiņa Znotiņa pēdās un nestartēs jau pie elites juniora vecumā. Un vēl jau kāds var progresēt un pievienoties šim trijniekam, ieskaitot labākos U14 grupas pārstāvjus, vecākajiem no kuriem nākošgad starts junioru .

“Master” jeb veterānu grupā dāmām bija tikai viena dalībniece Antra Zemīte (ASI Skibox), taču vīriem konkurences gan netrūka, jo pavisam kopā bija piedalījušies 11 skrituļslidotāji, bet vairākos posmos startēja seši dalībnieki. Pirms pēdējā posma uzvaru bija nodrošinājis Dzintars Sarmulis un otro vietu Agris Šipkovs (abi Skibox/Filter), bet vēl diviem “Filter” vīriem Armandam Petakam un Ivaram Vingrim bija jānoskaidro trešās vietas ieguvējs. Paturpinot pēdējos posmos iesākto tendenci, Armands savstarpējā duelī bija pārāks un nodrošināja trešo vietu.

U14 grupā puišiem, neskatoties uz nelielu “atslābumu” pēdējos divos posmos, sezonas kopvērtējumā pārliecinoša uzvara Haraldam Dernovam (SK ASI), bet pat nestartējot pēdējā posmā, stabila otrā vieta Rodžeram Petakam (Skibox/Filter). Savukārt Rīgas atklātā čempionātā kritienu piedzīvojušo un Skibox balvas pēdējā posmā nestartējušo Rūdolfu Neibergu (ASI Skibox) cīņā par trešo vietu apsteidza Jānis Jurdžs (Apex), kurš sezonas beigās jau divos sprintos izcīnīja pirmo vietu. Meitenēm šajā vecumā arī bija maz dalībnieču, taču konkurence mazāka kā puišiem. Visu sezonu dominēja Aleksandra Straume (ASI Skibox), kura sezonas beigās progresēja un vairs neatpalika no labākajām U12 grupas pārstāvēm. Nākamajā gadā viņa junioru grupā būs nopietna kandidāte uz otro vai trešo vietu. Katrīna Trektere (Apex) traumas dēl un Anna Pence piedalījās tikai trīs posmos un ieņēma attiecīgi otro un trešo vietu.

Par pārējām grupām nākamajā rakstā.

Ivars Bācis

4 Komentāri

Kāds jau visu sarēķinājis un uzrakstījis rakstu:)

12 • 09 • 2014 / 18:25
Tas jauki:)

12 • 09 • 2014 / 22:27
Lai sievietēm parādās jaunas spēcīgas braucējas un aug konkurence.

13 • 09 • 2014 / 10:19
Gaidam mazo grupu kopvērtējumu. Droši vien ir uzrakstīts, bet vēl nav ievietots.

13 • 09 • 2014 / 15:59
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv