ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

18 • 12 • 2014

E.Gasūna vienu simtdaļu aiz desmitnieka FIS milzu slalomā Zviedrijā

Saistītā informācija

Vakar Zviedrijas slavenajā kalnu slēpošanas kūrortā orē notikušajās FIS sacensībās milzu slalomā Latvijas pārstāvei Evelīnai Gasūnai tikai viena sekundes simtdaļa pietrūka līdz desmitniekam, 82 dalībnieču vidū ieņemot 11.vietu un uzrādot savas karjeras otro labāko rezultātu milzu slalomā FIS punktu izteiksmē.

Orē FIS sacensībās milzu slalomā kopā ar zviedrietēm, norvēģietēm, islandietēm un somietēm sacentās arī trīs Latvijas izlases dāmas kalnu slēpošanā. Vislabāk no mūsējām kārtējo reizi nostartēja Evelīna Gasūna. No 82 dalībniecēm viņa pirmajā braucienā iekļuva desmitniekā, uzrādot 9.laiku un no līderes atpaliekot 3,04 sekundes. Tā kā stabili labāko laiku bija uzrādījusi pasaules kausu top20 braucēja slalomā Emelija Vikstrēma (Zviedrija), otro laika uzrādītāju apsteidzot par vairāk nekā sekundi, tad citas konkurentes Evelīnai nebija tik daudz priekšā. Otrajā braucienā līderei zaudēts nedaudz mazāk par trim sekundēm, taču sanāca uzrādīt 15.laiku un divu braucienu summā atkrist divas pozīcijas zemāk uz 11.vietu (+5,78 s), tikai vienai sekundes simtdaļai pietrūkstot līdz desmitniekam. Otrais brauciens nebūt nebija sliktāks, taču vairākas konkurentes ir līdzīgas un pēc pirmā brauciena dažas bija turpat netālu aiz mūsu kalnu slēpotājas. Evelīnas nopelnītie 63,57 FIS punkti ir otrs labākais rādītājs viņas karjerā šajā disciplīnā.

Trīsdesmitniekā iekļuva Liene Bondare, kas katrā braucienā no labākās atpalika nedaudz virs 5 sekundēm un ieņēma 27.vietu (+10,47 s), iegūstot 100,99 FIS punktus. Tikmēr, pēc divām ar pusi nedēļām atgriežoties sacensību apritē, diemžēl novembra beigās iesākto melno svītru neizdevās pārvarēt Ievai Melderei, kura izstājās pirmajā braucienā.

Pārliecinošu uzvaru svinēja 22 gadus jaunā un otra vecākā sacensību dalībniece Emelija Vikstrēma, kura Olimpiskajās spēlēs Sočos slalomā bija 6.vietā. Viņa otro un trešo vietu ieguvušās norvēģietes apsteidza attiecīgi par 2,28 un 3,59 sekundēm.

Pirmo braucienu Orē milzu slalomā pabeiguši vīrieši, kur starp 139 dalībniekiem ir četri Latvijas pārstāvji – Toms Sarkanis (62.vieta), Daniels Fogelis (71.vieta), Roberts Briška (66.vieta) un Žaks Gedra (DNF), bet tikmēr Itālijā Eiropas kausā milzu slalomā pirmais brauciens nupat sākās vīriešiem, kur ar 61.numuru uz starta izies Kristaps Zvejnieks, mēģinot otro reizi karjerā iekļūt Top60 un kvalificēties otrajam braucienam Eiropas kausā milzu slalomā.

1 Komentāri

Jauki, prieks par Evelīnu, un paldies Ivaram par ziņu:)

18 • 12 • 2014 / 22:12
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv