ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

10 • 09 • 2014

Bērnu grupu rezultāti "Skibox balvas" 5.posmā

Saistītā informācija

U12 grupā puišiem, nestartējot līderim un kopvērtējuma uzvaru jau nodrošinājušajam Viktoram Kokinam, 1km sprintā uzvarēja sezonas laikā otrā vietā nostiprinājušais Sandis Reinsons („Laimīte”), kuram tā bija pirmā uzvara. Par sešām sekundēm no viņa atpalika ierastais konkurents un komandas biedrs Edgars Ņezamovs, kuram otrā vieta. 4,8km distancē abi turējās kopā līdz pat pēdējā apļa beigām, kad vairāk spēka bija palicis Edgaram, kurš tika pie uzvaras, atkārtojot pirmā posma panākumu. Tikmēr Sandis, zaudējot 1,2 sekundes un paliekot otrais, bija tik sašutis, ka dažus metrus pirms finiša aizlidināja pa gaisu aizsargķiveri un sāka raudāt. No abiem krietni atpalika Kristaps Projums, kuram divas trešās vietas. Meitenēm šajā grupā turpināja dominēt „Laimīte” pārstāve Alīna Savrucka, kura abos startos aiz sevis atstāja grupas vicelīderi un savu komandas biedreni Santu Pētersoni, kuras abas līdz pēdējiem metriem distancē turējās kopā, ieskaitot arī abus ātrākos sava vecuma puišus Edgaru un Sandi. Trešajā un ceturtajā posmā stabilā trešajā vietā bija „nogruntējusies” Silva Lūse (ASI Skibox), bet sezonas noslēgumā līdzīgi kā pašā sākumā viņai nācās trešās vietas dalīt ar komandas biedreni Līvu Kreitāli. Sprintā trijniekā iekļuva Silva, bet 4,8km distancē finiša spurtā savstarpējā cīņā par 0,03 sekundēm tomēr ātrāka bija Līva, trešo reizi šajā šosezon tiekot pie godalgotas vietas.

U10 grupa bija vienīgā, kur līderi abiem dzimumiem – Patrīcija Sniķere (BJC „Laimīte”) un Rihards Ordelovskis (ASI Skibox) – bija uzvarējuši visos līdzšinējos četros posmos un visos astoņos startos. Taču šī tendence pēdējā posmā tika lauzta meiteņu grupā, jo Marta Ceriņa (ASI Skibox) Patrīciju 1km sprintā ar individuālo startu apsteidza par pusotru sekundi, svinot pirmo uzvaru un tai pat laikā sagādājot pirmo zaudējumu Patrīcijai. Par lielu pārsteigumu to nevar uzskatīt, jo ar katru posmu Marta tuvojās Patrīcijai. Līdzīgi kā pagājušajā posmā arī šoreiz 2,4km distancē abas līdzīgi turējās kopā līdz pat finišam, kur par 0,4 sekundēm ātrāka bija Patrīcija, revanšējoties Martai par zaudējumu sprintā. Ar viņām abām distancē kopā brauca un savu augstvērtīgāko rezultātu uzrādīja Agate Priedīte (BJC „Laimīte”), kuru no uzvarētājas šķīra 0,8 sekundes. Arī sprintā Agatei trešā vieta.

Savukārt, puišu konkurencē savu dominanci turpināja demonstrēt Rihards Ordelovskis, izcīnot pārliecinošas pirmās vietas abos startos un sezonas kopumā uzvaru skaitu palielinot līdz desmit. Ar svētdien uzrādīto rezultātu viņš būtu tuvu pirmajai vietai arī U12 grupā, kurā viņam būs jāstartē nākošajā gadā un pēc gada pārtraukuma atkal jācīnās ar gadu vecāko komandas biedru Viktoru Kokinu. Par pārējām trijnieka vietām līdzīgi cīnījās vairāki dalībnieki, un pārējo godalgoto vietu ieguvēji abos startos atšķīrās, līdz ar to padarot lielāku intrigu sezonas kopvērtējumā. 1km otrais bija Māris Šternmanis (Krievānes Slidošanas skola), bet trešo laiku uzrādīja vicelīderis Ņikita Ļaščenko, kuram 2,4km distancē nedaudz pietrūka spēka finiša spurtam, kā rezultātā blīvajā konkurencē nācās palikt piektajā vietā. Distancē arī trijniekā iekļuva, bet šoreiz trešo vietu ieguva Māris Šternmanis, bet otro reizi sezonā distancē otro vietu izcīnīja Markuss Priedītis.

U8 grupā par pārsteigumu parūpējās Loreta Jurēvica (ASI Skibox), izcīnot pirmo vietu 200m sprintā. Tā Loretai, kura līdz šim pārsvarā bija ieguvusi trešās vietas, bija pirmā uzvara. Otro vietu ieguva Alīna Novikova (ASI Skibox), bet Anna Krūmiņa (ASI Skibox) palika tikai trešā, par nieka piecām sekundes simtdaļām tik apsteidzot ceturto vietu ieguvušo Amandu Eihmani. Grupas līderei Krūmiņai tā šajā sezonā bija viszemākā vieta, jo līdz tam Anna septiņos startos sešos bija uzvarējusi, bet vienā ieņēmusi otro vietu. 500m Anna Krūmiņa revanšējās, izcīnot uzvaru un par pussekundi apsteidzot Loretu Jurēvicu, kurai tik un tā šis bija stabili vislabākais sezonas posms. Trešā finiša līniju šķērsoja Alīna Novikova, bet vēlreiz ceturtā palika parasti nestabilu sniegumu rādošā Amanda Eihmane, kurai šoreiz nebija krasi kritumi no pirmās vietas uz ceturto vai kāpumi no ceturtās uz otro vietu, kā tas tika pieredzēts iepriekšējos posmos. Labākās meitenes šajā grupā ir ātrākas par sava vecuma puišiem.

Puišiem U8 grupā 200m sprintā ātrākais bija sezonas vicelīderis Patriks Rullis (Krievānes Slidošanas skola), bet otro vietu ieguva Krišs Mazais (Apex), kurš kopš pirmā posmā trijniekā nebija iekļuvis un tāpat kā brālis jau tiek dēvēts par „ceturtā vieta”. Pirmo reizi godalgoto vietu ieguva Ernests Muška, kurš uzrādīja trešo laiku. 500m jau pusdistancē pārējiem pāris desmit metrus priekšā bija izvirzījies viens dalībnieks, un tas bija neviens cits kā grupas līderis Ričards Muciņš, kurš pirms tam sprintā nepiedalījās. Ričards izcīnīja septīto uzvaru šosezon, bet Patriks Rullis līdz ar to tika „nobīdīts” uz otro vietu, bet pēc neveiksmes 200m ar trešo vietu 500m reabilitējās Aleksis Kaļetovs (ASI Skibox).

U6 grupā pēc ceturtā posma izlaišanas ar divām pārliecinošām uzvarām „Skibox balvā” atgriezās Kristofers Vasaraudzis (ASI Skibox), kurš 200m uzrādīja labāku rezultātu arī par visiem U8 grupas puišiem. 200m aiz Kristofera palika komandas biedrs Kārlis Pujats, kuram tas šogad bija pirmais starts „Skibox balvā”. Trešajā vietā ierindojās sezonas vicelīderis Alisters Salnājs Bērziņš (Krievānes Slidošanas skola), kurš finišēja otrais 500m. Rūdolfam Šternmanim (Krievānes Slidošanas skola) izdevās finišēt trešajā vietā. Meitenēm šajā grupā pirmajā trijniekā abos startos tāpat kā otrajā posmā bija tās pašas dalībnieces. Evai Ozolai (Pantera) šoreiz abas trešās vietas, bet abas „ASI Skibox” pārstāves Sabīne Ceriņa un Marija Savrucka apmainījās vietām, Sabīnei uzvarot 200m, bet grupas līderei Marijai iegūstot pirmo vietu 500m.

Nākošajā rakstā par sezonas kopvērtējumu visās grupās.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv