ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

29 • 01 • 2014

Miks Zvejnieks uzvar FIS sacensībās slalomā, vecākajam brālim atkal izstāšanās pasaules kausā

Vakar FIS sacensībās slalomā, kas norisinājās Papredā (Čehijā), otro dienu pēc kārtas uz goda pjedestāla kāpa, bet šoreiz uz augstākā pakāpiena, Latvijas izlases dalībnieks kalnu slēpošanā Miks Zvejnieks, kurām tā ir pirmā uzvara FIS sacensībās un arī iegūtie 28 FIS punkti ir karjeras rekords, iepriekšējo uzlabojot par pieciem punktiem. Dienu iepriekš Mikam trešā vieta milzu slalomā. Tikmēr slavenajā Austrijas kalnu slēpošanas kūrortā Šladmingā Pasaules kausa posmā slalomā izstāšanos pirmajā braucienā atkal piedzīvoja Kristaps Zvejnieks.

FIS sacensībās Čehijā piedalījās 78 dalībnieki no septiņām valstīm. Pirmais brauciens Mikam izdevās ļoti labs, un, uzrādot laiku 46,46 sekundes, viņš izvirzījās līderpozīcijās, tuvāko sāncensi apsteidzot par 0,07 sekundēm, bet trešā laika uzrādītājs zaudēja jau 0,79 sekundes. Otrais brauciens arī bija labi veikts, tomēr tajā Mikam sanāca uzrādīt trešo laiku, ātrākajam zaudējot pussekundi. Tā kā tuvākais sekotājs pēc pirmā brauciena arī otrajā bija nedaudz lēnāks par mūsu pārstāvi, tad divu braucienu summā Mikam Zvejniekam izdevās nosargāt līderpozīcijas un izcīnīt pirmo uzvaru karjerā. Miks pirmo reizi ieguva zem trīsdesmit punktiem – 28 FIS punkti. Uzvarētājam zaudējot 13 un 14,3 sekundes, tūdaļ aiz trīsdesmitnieka 32. un 33.vietā palika abi 1997.gadā dzimušie jaunieši Klāvs Rubenis un Dans Blūmiņš, uzstādot savus labākos rezultātus FIS punktu izteiksmē – attiecīgi 114 un 123. Klāvam tās bija piektās FIS sacensības, bet Dans kopš gada sākuma jau bija paspējis piedalīties desmit sacensībās.

Miks Zvejnieks trešo reizi sezonā uzlaboja punktu rekordu. Viņš cīnījās ar Mārtiņu Onskuli par ceļazīmi uz Sočiem, bet šāds labs rezultāts nāca nedaudz par vēlu, jo atlase beidzās 19.janvārī.

Aizvakar Mikam Zvejniekam 3.vieta FIS sacensībās slalomā, no uzvarētāja atpaliekot 1,72 sekundes un nopelnot 69 FIS punktus. Desmitniekā iekļuva un 9.vietu ieguva Roberts Briška, kurš divu braucienu summā Mikam piekāpās par nepinām divām sekundēm.

Tikmēr Pasaules kausā slavenajā Šladmingas slalomā piedalījās Kristaps Zvejnieks. Diemžēl vietā, kur pirms diviem gadiem notika debija pasaules kausā (Kristaps tika diskvalificēts pirmajā braucienā – aut.piez.), mūsu sportists piedzīvoja izstāšanos pirmajā braucienā. No 81 startējušā dalībnieka līdz pirmajai kontrolatzīmei tika 73, no kuriem Zvejniekam ar uzrādītajām  14,35 sekundēm bija 61.rezultāts , no līdera atpaliekot 1,23 sekundes. Otrajā daļā sanāca saglabāt to pašu pozīciju, bet labākajiem zaudējot jau 3,21 sekundi. Līdzīgi kā divām ar pusi nedēļām Adelbodenā (Šveicē) trases lejasdaļā pieļautās kļūdas dēļ nācās piedzīvot izstāšanos. Kaut arī janvārī no trim startiem pasaules kausā visas reizes Kristapam ir sanācis izstāties, tomēr tas saistīts arī ar to, ka Kristaps riskē un iet uz maksimumu, lai veiksmes gadījumā būtu augstā vietā, nevis tikai lai nobrauktu.

Ļoti aizraujošajā un vienlīdzīgajā cīņā starp pirmajiem pieciem sportistiem, kurus šķīra trešdaļa sekundes, pārāks par visiem bija 19 gadus jaunais norvēģis Henriks Kristofersens, izcīnot pirmo uzvaru karjerā. Līdz ar to viņam tika tas gods pēc finiša sēdēt uz pleciem diviem meistariem, kuriem iepriekšējos gados Henriks ir sekojis līdzi un no kuriem ir mācījies – Marselam Hiršeram un Fēliksam Noiroiteram, kuri abi ļoti sīvi cīnījās par otro vietu un kurus šķīra tikai viena sekundes simtdaļa. Arī Kristofersens uzvaru izcīnīja, pateicoties lieliski nobrauktajai trases beigu daļai. Otrajā braucienā pie pirmās kontrolatzīmes viņš savu pārsvaru pār Hiršeru bija pazaudējis un pie otrās kontrolatzīmes viņam priekšā bija vēl daži, jo norvēģis jo Hiršera atpalika jau 0,57 sekundes. Un kad sāka šķist, ka izredzes ne tikai uz uzvaru, bet arī uz godalgotu vietu ir izgaisušas, norvēģu „brīnumbērns” parādīja īstu klasi un spēja uzrādīt labāko laiku. Līderis pēc pirmā brauciena Mario Mats no Austrijas otrajā braucienā izstājās jau pie trešajiem vārtiem.

MZvejnieks_CZE14-1.jpg
Miks Zvejnieks uz pjedestāla augstākā pakāpiena. Foto: no M.Zvejnieka Facebook profila

7 Komentāri

Izcils rezultāts !
Vēl viena Pirmā vieta Latvijai !!!
Starp citu , Otrās vietas ieguvējs arī piedalās Pasaules Kausa etapos !!!
labais
29 • 01 • 2014 / 17:14
Prieks par Miku!

29 • 01 • 2014 / 22:40
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv