ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

29 • 03 • 2014

K.Zvejnieks labākais milzu slalomā Zviedrijā

Saistītā informācija

Pēc kopumā veiksmīgi aizvadītā Baltijas kausa un FIS sacensībām Suomutunturos, ko rīkoja Latvijas Slēpošanas savienība, Latvijas izlases dalībnieki kalnu slēpošanā devās uz kaimiņvalsti Zviedriju, lai Ternabī pilsētā startētu no 27.-29.martam trīs dienu FIS sacensībās kalnu slēpošanā milzu slaloma un slaloma disciplīnās, kur pulcējās vairāki pasaules klases kalnu slēpotāji.

Pirmajās divās dienās norisinājās milzu slaloms, kurā vislabāk veicās Kristapam Zvejniekam, kurš vienīgais no mūsējiem abas reizes spēja iekļūt labāko desmitniekā. Pirmajā dienā 90 dalībnieku vidū, no kuriem pieci bija mūsējie, Kristaps pirmajā braucienā milzu slalomā uzrādīja 9.laiku, nobraucot 1:09,59 un no līdera Emīla Johansona atpaliekot 1,44 sekundes. Otrajā braucienā Zvejnieks arī uzrādīja 9.rezultātu, bet tas ļāva pakāpties uz 7.vietu, jo otrajā braucienā par mūsu sportistu labāki bija daļa no lēnāk nobraukušajiem pirmajā braucienā un divi priekšā esošie izstājās. Otro braucienu arī visātrāk veica Johansons un izcīnīja pārliecinošu uzvaru, tuvāko sekotāju Fēliksu Monsenu no Zviedrijas apsteidzot par 1,04 sekundēm. Rezultāti no trešās līdz 10.vietai bija samērā blīvi, jo Kristaps uzvarētājam zaudēja 1,98 sekundes (32,51 FIS punkts), bet līdz trijniekam pietrūka tikai 0,27 sekundes, bet līdz sešiniekam, kuru noslēdza šā gada sestais labākais juniors pasaulē soms Jens Hentinens – tikai divas sekundes simtdaļas. Mārtiņš Onskulis divu braucienu summā bija par trīs ar pusi sekundēm lēnāks par Kristapu un ierindojās 31.vietā (57,17 FIS punkti). Miks Zvejnieks katrā braucienā Onskulim piekāpās par sekundi un palika 45.vietā (71,89 FIS punkti), bet vēl trīs sekundes lēnāks abu braucienu summā bija un 61.vietā ierindojās Toms Sarkanis (91.31 FIS punkti). Daniels Fogelis izstājās pirmajā braucienā.

Dāmām 87 dalībnieču konkurencē trīsdesmitniekā vienīgā no mūsējām četrām dalībniecēm iekļuva un labāko rezultātu sasniedza Liene Bondare, kura divu braucienu summā no uzvarētājas un 2014.gada pasaules junioru čempionāta 13.vietas ieguvējas Lisas Blomkvistas (Zviedrija) atpalika 9,04 sekundes un ieguva 72,36 FIS punktus, kas ir viņas labākais rādītājs milzu slalomā. Evelīna Gasūna Lienei piekāpās par trijām ar pusi sekundēm un ieņēma 49.vietu (103,33 FIS punkti), bet vēl par 1,4 sekundēm lēnāk nobrauca Katrīna Krūmiņa, kurai 53.vieta un 112,93 FIS punkti. Lelde Gasūna izstājās pirmajā braucienā. Otro vietu, no uzvarētājas atpaliekot 0,12 sekundes, ieņēma pasaules kausa posmu trīsdesmitnieka braucēja un šā gada astotā labākā juniore Magdalēna Fjelstrēma no Zviedrijas, bet trešajā vietā (+1,54 sekundes) ierindojās vēl viena spēcīga zviedriete Kajsa Klinga, kura ir pasaules kausa posmu divdesmitnieka braucēja un ātrumdisciplīnās pat desmitnieka.

Otrajā dienā Kristaps milzu slalomu sāka vēl labāk, pirmajā braucienā uzrādot ceturto laiku un līderim zaudējot tikai trešdaļu sekundes. Otro braucienu nevarētu nosaukt par sliktu, bet pie blīvajiem rezultātiem sanāca uzrādīt tikai 14.laiku (+1,01 sekunde), bet tas mūsu sportistu divu braucienu summā nobīdīja zemāk tikai par vienu pozīciju – uz 5.vietu (+1,03 sekundes). Kristaps nopelnīja 24,26 FIS punktus, kas par diviem punktiem atpaliek no viņa labākā rādītāja šajā disciplīnā. Līdz uzvarētājam šoreiz ir uz pusi mazāk, bet līdz trijniekam, savukārt, vairāk nekā pirmajā dienā, jo līdz pjedestālam pietrūka 0,41 sekunde. Uzvaru izcīnīja Fēliks Monsens, bet pazīstamais pasaules kausu desmitnieka braucējs un Eiropas kausa posmu uzvarētājs Aksels Beks no Zviedrijas otro dienu pēc kārtas 4.vietā.

Otrajā dienā labāk nostartēja arī Mārtiņš Onskulis. Viņš gan ieguva augstāku vietu, gan arī zaudēja mazāk uzvarētājam, līdz ar to nopelnot arī labākus FIS punktus. Mārtiņš, atpaliekot no Monsena 4,12, bet no Zvejnieka trīs sekundes, ieguva 25.vietu un nopelnīja 45 FIS punktus. Mikam atkal 45.vietā, bet par vienu punktu vairāk jeb sliktāk nekā pirmajā dienā. Tomam Sarkanim 55.vieta (93 FIS punkti), bet šoreiz abos braucienos līdz finišam tika Daniels Fogelis, kurš ierindojās 60.vietā (120 FIS punkti).

Sievietēm otrajā dienā labāko rezultātu no latvietēm uzrādīja Lelde Gasūna, kura no pasaules klases braucējām atpalika septiņas ar pusi sekundes un izcīnīja 18.vietu. Pēc pirmā brauciena Lelde bija 22.vietā (+4,57 sekundes), bet otrajā labākajām zaudēja nedaudz virs 3 sekundēm un pakāpās uz 18.vietu, nopelnot 56,83 FIS punktus. Pirmā desmitnieka beigās jau sāka veidoties lielākas atstarpes. Līdz desmitniekam Leldei pietrūka 4 sekundes, bet sešiniekam – nepilnas sešas sekundes. Liene Bondare Leldei zaudēja trīs sekundes un tāpat kā Miks arī otrajā dienā ieguva tādu pašu vietu – 29. (76,91 FIS punkti). Nedaudz labāks starts Katŗinai Krūmiņai, kura ieņēma 42.vieut un nopelnīja 103 FIS punktus, nobraucot par 7 sekundēm lēnāk nekā Lelde. Arī otrajā dienā finišu sasniedza trīs mūsējās, jo šoreiz izstājās (otrajā braucienā) jaunākā māsa Evelīna Gasūna.

Šodien noslēdzošajā dienā kalnu slēpotāji sacenšas slalomā, un mums ir pamatotas cerības uz godalgotu vietu vīriem un vismaz desmitnieku dāmām.

img_0420_05206.jpg
Kristaps Zvejnieks


Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv