ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

20 • 12 • 2011

Zvejniekam un Gasūnai augstas vietas FIS sacensībās Itālijā

Labas vietas FIS sacensībās kalnu slēpošanā izcīnījuši Latvijas izlases kandidāti. Soldā (Itālija) Kristaps Zvejnieks slaloma sacensībās izcīnīja 4.vietu, bet Lelde citā Itālijas pilsētā Klausbergā slalomā bija 10.vietā.

Aizvadījuši divas nedēļas treniņnometni Somijā, vairāki vadošie Latvijas izlases kandidāti kalnu slēpošanā devās izmēģināt savus spēkus uz vairākām FIS sacensībām Itālijā. Visaugstāko vietu izdevās izcīnīt Kristapam Zvejniekam, kas svētdien Soldā slaloma disciplīnā vairāk kā 170 dalībnieku vidū bija ceturtajā vietā, un no labāko trijnieka viņu šķīra tikai sešas sekundes simtdaļas. Pēc pirmā brauciena Kristaps bija līderos, tuvāko konkurentu apsteidzot pat vairāk nekā par pussekundi, taču trīs no sīvākajiem sāncenšiem otrajā braucienā diemžēl bija tik ātri, ka spēja šo lielo pārsvaru ne tikai sadeldēt, bet arī divu braucienu summā pārspēt mūsu sportistu. Uzvarēja viens no labākajiem jaunajiem bulgāru slalomistiem Nikola Čongarovs, kurš savu klasi apstiprināja otrajā braucienā, uzrādot tajā stabili labāko laiku. Kristapu divu braucienu summā bulgārs apsteidza par 0,43 sekundēm. Šāds rezultāts Zvejniekam deva 31,95 FIS punktus, kas ir labākais rādītājs viņa karjerā. Šogad pasaules čempionātā Čongarovs slalomā bija augstajā 31.vietā, Zvejnieku apsteidzot par piecām vietām, turklāt laika ziņā veselas piecas sekundes divu braucienu summā. Vakar milzu slalomā Kristaps pāri par 180 dalībnieku vidū ierindojās 17.vietā un uzvarētājam itālim Rokko  Delsantem divu braucienu summā zaudēja 2,95 sekundes. Kristapa brālis Miks ierindojās 58.vietā, no uzvarētāja atpaliekot desmit sekundes. Soldā piedalās pārsvarā juniori, kuru vidū bija arī pa kādam jauniešu vecuma sportistam.

Pirms pāris dienām Klausbergā slalomā labākais no latviešiem bija 17 gadus jaunais Mārtiņš Onskulis, kurš 150 dalībnieku vidū izcīnīja 20.vietu, uzvarētājam itālim Stefanam Miribungam divu braucienu summā zaudējot nepilnas piecas sekundes. Sava vecuma sportistu vidū Mārtiņš bija trešais. Tikai par 0,22 sekundēm par Onskuli lēnāks bija Miks Zvejnieks, kuram 22.vieta un labākais rezultāts starp sava gada sportistiem. Vēl divu braucienu summā finišēja un 39.vietu ieguva Toms Sarkanis, kas uzvarētājam zaudēja vairāk nekā desmit sekundes. Otrajā vietā pēc pirmā brauciena atradās Kristaps Zvejnieks, bet diemžēl otrajā viņš izstājās.

Kā pastāstīja trenere Jana Zvejniece, tad vietas, protams, nav sliktas, taču tāda īsta gandarījuma par uzrādītajiem rezultātiem neesot, jo varējis būt labāk. Taču galvenais ir tas, ka pamazām tiek gūta pārliecība par saviem spēkiem, tādēļ ir tik svarīgi piedalīties vairākās sacensībās. Šogad pamatīgu haosu ir ieviesis sniega trūkums, tāpēc vairākas sacensības tiekot atceltas (dažreiz pat gadoties tā, ka paziņojumu par sacensību atcelšanu saņem jau pēc uzbraukšanas kalnā). Līdz ar to ir ļoti grūti kaut ko plānot uz priekšu. Sacensībās startē ļoti daudz dalībnieku un, piemēram, puišiem otrais brauciens jābrauc pēc meitenēm. Un ja tu esi viens no vadošajiem pēc pirmā brauciena, tad otrajā tev priekšā jau paspējuši nobraukt ap kādiem 250 sportistiem, un skaidrs, ka pa tādu trasi grūti parādīt kādu labu sniegumu, jo jācenšas ir neizstāties pamatīgi izdangātajā trasē.

Dāmām slalomā, kas norisinājās Klausbergā, 10.vietu izcīnīja Lelde Gasūna. Abu braucienu summā uzvarētājai Barbarai Prantlai no Austrijas viņa piekāpās par sešām sekundēm. Labāko desmitniekā iekļuva arī Pasaules kausa posmu top30 un pat top15 braucējas. Pāri par 90 dalībnieču vidū viena no visjaunākajām – mūsu Agnese Āboltiņa, kas tikai šā gada decembrī ir sākusi kr – ierindojās 27.vietā (+12,94), bet Liene Bondare un Katrīna Krūmiņa izstājās. Svētdien Soldā slalomā Agnese Āboltiņa 59 dalībnieču vidū bija 19.vietā (+8,56), bet Katrīna Krūmiņa bija tieši par divām sekundēm lēnāka par Agnesi un viņai 25.vieta. Uzvarēja slovēniete Mihaela Kosi.

IMG_7920.JPG

IMG_2395.JPG

7 Komentāri

Malači! Lai pamazām iesildās, un vēlāk vēl labāk nostartē. Vienīgi nevar saprast, vai LK pirmais posms notiks un mēs viņus varēsim redzēt Siguldā?
GS
20 • 12 • 2011 / 17:14
Tā tik turēt!
Zvejnieks savā vārda dienā sarūpēja sev dāvanu - līdz šim labākos FIS punktus! Apsveicu!!!
Atbalstītājs
20 • 12 • 2011 / 18:43
Apsveicu! Lieliski rezultāti!;)
dzeksons
20 • 12 • 2011 / 18:46
SVEICIENS NO SAVĒJIEM AR ŠODIENAS 3.VIETU GS SOLDĀ !!!
RAIVO
20 • 12 • 2011 / 19:30
Nu redz, ilgi nebija jāgaida, ka jau labāki rezultāti:)
GS
20 • 12 • 2011 / 21:40
Lelde ir malacis. Drīz viņa iegūs godalgotas vietas.
20 • 12 • 2011 / 23:03
Holbēēērg ! nomaini tač vismaz to zivi ja pats esi bezsmertnijs !!1!
vērotājs
21 • 12 • 2011 / 01:02
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv