ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

06 • 04 • 2012

Otrajā dienā FIS sacensības slalomā mūsējiem pieticīgāki rezultāti

Saistītā informācija

Šodien Krievijas pilsētā Poļarniji Zori otro dienu pēc kārtas norisinājās FIS sacensības kalnu slēpošanā slaloma disciplīnā. Šoreiz Latvijas pārstāvjiem pieticīgāki rezultāti nekā vakar, jo Kristaps Zvejnieks 59 dalībnieku konkurencē ierindojās 14.vietā, bet brālis Miks 24.vietā, savukārt dāmu konkurencē Agnesei Āboltiņai gan pāris pozīciju kāpums – 27.vieta.

Vakar Kristaps slalomā izcīnīja piekto vietu, pirmajā braucienā uzrādot trešo ātrāko laiku, kas liecināja, ka šodien mūsu kalnu slēpotājs atkal būs reāls pretendents uz goda pjedestālu. Taču visas cerības diemžēl pagaisa jau pirmajā braucienā, kur tika pieļauta kļūda un uzrādīts tikai 19.rezultāts – 51,92 sekundes. Tomēr būtiskāk bija tas, ka laika ziņā vadošajiem tika zaudēts ļoti daudz – līderim 4,12 sekundes, bet līdz labāko desmitniekam šķīra veselas divas sekundes. Neskatoties uz Kristapa meistarību un spēju otrajos braucienos pakāpties augstāk, zaudētais laiks pirmajā braucienā bija pārāk liels, lai domātu par trijnieku vai mēģinātu atkārtot vakar sasniegto, turklāt dalībnieku sastāvs nebija no tiem vājajiem. Otrajā braucienā mūsu labākajam slalomistam izdevās uzrādīt sesto ātrāko laiku, bet tik un tā līdz desmitniekam kopvērtējumā pietrūka 0,63 sekundes un nācās samierināties ar 14.vietu. Uzvarētājs bija par 4,63 sekundēm ātrāks, bet līdz kārotajam trijniekam pietrūka četras sekundes. Šoreiz Kristapa kontā 38,66 FIS punkti. Un kaut arī tas ir viņa sliktākais rezultāts slalomā šajā sezonā, par vāju šādu veikumu nevar nosaukt, jo nevienam citam no šobrīd aktīvi startējošiem Latvijas pārstāvjiem vīru konkurencē nekad nav izdevies iegūt mazāk par 40 FIS punktiem (tuvākais ir Roberts Rode ar 45 FIS punktiem – aut. piez.).

Arī brālim Mikam šoreiz līdzīgs kritums vietu ziņā – vakar iegūtā 16.vieta aizstāta ar 24.vietu (+7,83 sekundes), taču ļoti labs rādītājs punktu ziņā – 59,16 FIS punkti, kas ir otrs labākais sasniegums viņa karjerā un arī otrā reize zem 60 FIS punktiem. Daniels Fogelis ierindojās 39.vietā, vienu vietu aiz vakardienas trešās vietas ieguvēja norvēģa Nurdbotena, kurš otrajā braucienā pamatīgi kļūdījās. Šoreiz Daniels uzvarētājam zaudēja nedaudz mazāk – nepilnas 16 sekundes, kas palīdzēja uzrādīt līdz šim labāko rezultātu – 110 FIS punkti.

Uzvaru otro dienu pēc kārtas izcīnīja Aleksandrs Horošilovs, kurš pēc pirmā brauciena bija trešais. Krievijas labākais slalomists bija ātrākais otrajā braucienā, divu braucienu summā uzrādīja laiku 1:35,22 un par 0,4 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju Sergeju Majtakovu, kurš atradās līderpozīcijās pēc pirmā brauciena. Horošilovam atkal izdevās iegūt punktus, kas rakstāmi ar vienu ciparu – 9 FIS punkti. Vakardienas otrās vietas ieguvējs Stepans Zujevs pēc pirmā brauciena bija otrais, bet otrajā viņš uzrādīja 7. laiku, par 0,01 sekundi nobraucot lēnāk nekā Kristaps, un nācās kopējā vērtējumā samierināties ar trešo vietu. Labākais no ārzemniekiem bija čehs Krištofs Krizls, kurš ierindojās 5.vietā.

Dāmu konkurencē Agnese Āboltiņa vakar iegūto vietu uzlaboja par sešām pozīcijām un ierindojās 27.vietā, no uzvarētājas atpaliekot 12,5 sekundes. Neskatoties uz to, ka vieta augstāka un arī no uzvarētājas atpalikts nedaudz mazāk, tomēr punktu ziņā rezultāts gan sliktāks – 91,97 FIS punkti, bet tas tāpēc, ka šodien trase bija īsāka nekā vakar. Tāpat kā vīru konkurencē arī dāmām otro dienu pēc kārtas uzvaru svinēja tā pati sportiste – Anna Sorokina, kura bija ātrākā abos braucienos, uzrādot laiku 1:38,62 (14,59 FIS punkti) un otrās vietas ieguvēju Anastasiju Kedrinu apsteidzot par 0,85 sekundēm. Otro dienu pēc kārtas trešā bija slovēniete Katja Jazbeca. Divpadsmit sekundes simtdaļas līdz trešajai vietai pietrūka slovākietei Veronikai Zuzulovai, kurai pēc uzvaras pirmajā dienā milzu slalomā nākamajās trijās tā arī neizdevās iekļūt trijniekā.

Līdz ar to sacensības Krievijā Poļarniji Zori ir noslēgušās, bet mūsu vadošie kalnu slēpotāji sezonu vēl negrasās beigt, jo dosies uz sacensībām Somijā, kas norisināsies nākošajā nedēļā.

MZvejnieks.JPG
Miks Zvejnieks. Foto: LOK

3 Komentāri

pagaidām pēc 1.brauciena Rovaniemi pašvaki mūsējiem.

10 • 04 • 2012 / 17:01
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv