ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

16 • 04 • 2012

Agnesei Āboltiņai 23.vieta slalomā Levi

Saistītā informācija

Šodien Levi (Somija) notikušajās FIS sacensībās kalnu slēpošanā slaloma disciplīnā visaugstāko vietu no Latvijas pārstāvjiem izcīnīja juniore Agnese Ābotliņa, kura sieviešu konkurencē ierindojās 23.vietā, bet vīru konkurencē labākais no latviešiem bija juniors Miks Zvejnieks, iegūstot 25.vietu.

Otrajā dienā slalomā iznākums bija savādāks, nekā ierasts, jo augstāko vietu Latvijai nodrošināja nevis kāds no puišiem, bet gan pirmo gadu junioros startējošā Agnese Āboltiņa. Agnese iepriecināja dāmu konkurencē slalomā izcīnot 23.vietu 59 dalībnieču konkurencē, no kurām finišu abos braucienos sasniedza 34 sportistes. Piecas no priekšā esošajām konkurentēm otrajā braucienā nefinišēja, taču trīs mūsu sportiste palaida garām, tādēļ labāko divdesmitniekā neizdevās iekļūt, tik un tā izcīnot atzīstamo 23.vietu. Agnese divu braucienu summā uzrādīja laiku 2:08,11 un uzvarētājai zaudēja 11,88 sekundes, sasniedzot jaunu personisko rekordu slaloma disciplīnā (79,49 FIS punkti) un otro reiz karjerā iegūstot zem 80 FIS punktiem (absolūti labākais rezultāts ir pirms divām nedēļām Krievijā milzu slalomā iegūtie 76,31 FIS punkti – aut. piez.). otra Latvijas izlases dalībniece Katrīna Krūmiņa pēc diezgan labiem startiem visās trīs milzu slaloma sacensībās, diemžēl netika līdz finišam slalomā šodien un arī vakar, kur Agnese bija 29.vietā, uzvarētājai, tikai par divus gadus vecākajai Lisa Blomkvistai no Zviedrijas, zaudējot  ļoti daudz – 17,12 sekundes. Šodien zviedriete nestartēja, bet par uzvaru sīksti cīnījās viņas tautiete Ilva Stālnake un pazīstamā somiete Tanja Poutiainena. Divu braucienu summā abas šķīra tikai viena sekundes simtdaļa. Pateicoties lielākajai pieredzei, meistarībai un spēcīgākajai nervu sistēmai, šīs sezonas sestā labākā slalomiste pasaulē, bet savulaik vairākkārtēja pasaules kausa posmu uzvarētāja, godalgotu vieta ieguvēja pasaules čempionātā slalomā – Tanja Poutiainena – spēja atspēlēt pussekundes deficītu pēc pirmā brauciena un principiālā cīņā (pirms divām dienām viņa piekāpās zviedrietei milzu slalomā – aut. piez.), kaut arī knapi, bet tomēr pārspēt juniori Stālnaki, kura pasaules kausos vēl nav startējusi, bet pāris Eiropas kausa posmos augstāk par 45.vietu nav tikusi. Trešā bija norvēģiete Rike Gasmana-Brota, bet tūdaļ aiz goda pjedestāla palika 17 gadus jaunā zviedriete Magdalēna Fjelstrēma, kura šogad janvārī uzvarēja Pasaules Jaunatnes Ziemas Olimpiskajā festivālā Insbrukā superkombinācijas disciplīnā. Mūsu ziemeļu kaimiņiene, 16 gadus jaunā Trīne Tobi, bija divas ar pusi sekundes ātrāka nekā Agnese un izcīnīja 15.vietu, iegūstot karjerā labāko rezultātu – 66,05 FIS punkti.

Vīru konkurencē otro dienu pēc kārtas neveiksme piemeklēja Kristapu Zvejnieku, kurš šoreiz nefinišēja otrajā braucienā, kaut arī pēc pirmā brauciena atradās augstajā ceturtajā vietā, no līdera atpaliekot nedaudz vairāk par sekundi (1,11), bet bija 0,07 sekundes priekšā vakardienas uzvarētājam un šī gada pasaules junioru čempionam Santeri Paloniemi, kurš arī tāpat kā otrajā vietā esošais spēcīgais tautietis Samu Torsti un mūsu Kristaps otrajā braucienā nefinišēja. Izstājās arī Roberts Rode un Mārtiņš Onskulis (trešo dienu pēc kārtas), taču Latvija nepalika bez ieskaites rezultāta, jo visaugstāko vietu – divdesmit piekto - no abām slaloma sacensībām Levi izcīnīja Miks Zvejnieks, kurš pēc pirmā brauciena bija tikai 40.vietā, taču četri no pirmā desmita un deviņi no divdesmitnieka otrajā braucienā nefinišēja. Miks no uzvarētāja un abos braucienos labāko laiku uzrādījušā zviedra Kalles Linda (12,89 FIS punkti) atpalika nepilnas 13 sekundes, kas mūsu junioram deva 82,02 FIS punktus. Labāk nekā pirmajās dienās nostartēja lietuvietis Rokas Zaveckas, kurš jaunākajam Zvejniekam zaudēja 3,3 sekundes un ierindojās 32.vietā. Neviens no igauņiem nespēja sasniegt finišu.

Vakar slalomā par labāko vietu latviešu vidū sīvi cīkstējās Zvejnieks ar Rodi, bet tajā reizē ar  Robertu konkurēja, nevis vecākais brālis, bet gan jaunākais – Miks, kurš divu braucienu summā tomēr par 0,21 sekundi un vienu vietu apsteidza astoņus gadus vecāko ātrumdisciplīnu cienītāju Robertu, ierindojoties 35.vietā un uzvarētājam Santeri Paloniemi zaudējot 12,26 sekundes. Mārtiņš Onskulis un Kristaps Zvejnieks izstājās, bet baltiešu vidū šoreiz labākais bija igaunis Tonis Luiks, kurš savu vienaudzi un pastāvīgo konkurentu Miku Zvejnieku apsteidza par pusotru sekundi.

Rīt FIS sacensības Levi noslēgsies ar paralēlo slalomu.


img_7435_0bccf.jpg

2 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv