ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

20 • 10 • 2017

Ar nelielu atskatu uz 2017/2018. gada vasaras sezonu mēs vēršamies pie mūsu sekotājiem.

Pēc jūnija produktīvās nometnes, kas notika Slovēnijā, Planicā. Alise Krasiļščikova un Kamila Krustiņa 22. jūlijā devās uz Rupoldingu, Vācijā, kur norisinājās FIS (Starptautiskā Slēpošanas federācija) skolēnu sacensības -FIS Schuler Grand Prix 2017. Šoreiz individuālajās sacensībās startēja Alise un izcīnīja godpilno 5. vietu. Sacensību otrajā dienā notika komandu sacensības. Komandas sastāvs varēja būt kā vienas valsts pārstāvji, tā arī multinacionālas  - tika izveidotas 3 grupas: 2007/06 gadā dzimušie; 2005 gadā dzimušie un MIX. Galvenais nosacījums – komandā ir jābūt 3 zēniem un 1 meitenei. Latvijas pārstāves tika iekļautas MIX komandu sastāvos, kuras kopskaitā bija 8. Alise tika iekļauta komandā ar Poļu zēniem un Kamila ar Šveices pārstāvjiem. Šajās sacensībās LAT-POL komanda izcīnīja godpilno 3.vietu un kāpa uz goda pjedestāla savukārt LAT-SUI komanda palika uzreiz aiz goda pjedestāla ierindojoties 4. vietā. 

No 07 līdz 14 augustam Šarlote Šķēle piedalījās FIS Alpu kausā (FIS ALPEN CUP), kura ietvaros notika 6 sacensības, trijās Vācijas pilsētās –Klingentālā, Pohlā un Bišofsgrūnā. Sacensību kopvērtējumā Šarlote ierindojās 25. pozīcijā no 54 sportistēm.

No 16 līdz 21. augustā  Krievijā, Sankt Pēterburgā norisinājās „Tradicionālās vasaras Kavgolovas spēles”. Mūsu sportistiem veiksmīgie starti šajās ikgadējās sacensībās jau ir kļuvuši par labu tradīciju. Arī šogad treneri Margarita Sokolova un Modris Krūze  devās ar saviem audzēkņiem Šarloti Šķēli, Sandi Kauliņu, Kamilu, Krustiņu, Alisi Krasiļščikovu, Kristu Lamsteri un Aelitu Krasiļščikovu iekarot augstākos goda pjedestāla pakāpienus.

  • Uz 25 metru jaudas tramplīna  (K25) Alise  - 1. vieta;  Kamila – 3. vieta; Krista – 6. vieta un Aelita - 14. Vieta
  • Uz 40 metru jaudas tramplīna (K40) 2 gadus vecāku meiteņu konkurencē Alise – 3.vieta; Kamila – 4. vieta; Krista -12. vieta un Sandis  zēnu konkurencē – 12. vieta;
  • Uz 70 metru jaudas tramplīna (K70) Šarlote – 2. vieta.

Pēc sacensībām sportisti baudīja nelielu bet aizraujošu ekskursiju pa Sankt Pēterburgas kanāliem. 

Pēc neilgas atpūtas trīs Latvijas sportistes 9. Septembrī devās uz Polijas pilsētu Ščirku. Gados jaunākās meitenes, Alise un Kamila, piedalījās Polijas Slēpošanas federācijas rīkotajā Lotos kausā (LOTOS cup) un Šarlote startēja FIS Karpatu kausā (FIS Carpat cup).

Lotos kausa pirmajā sacensību dienā abas mūsu meitenes nostartēja lieliski un vienādu punktu skaitu kāpa uz augstākā goda pjedestāla pakāpiena. Otrajā dienā Polijas pārstāve nedeva nevienu iespēju mūsu meitenēm uzvarēt tāpēc Kamilai nācās samierināties ar 2. vietu un Alisei ar 3.

Diemžēl Šarlotei tika labi neveicās kā jaunākajām komandas biedrenēm. Karpatu kausā uz 70 m jaudas tramplīna  Šarlote ierindojās 9. vietā abas sacensību dienas.

Un visbeidzot no 16. Līdz 20. Septembrim Rumānijā, Rišnovā notika inkgadējās FIS rīkotā nometne lēkšanā ar slēpē,m no tramplīna un ziemeļu divcīņā. No Latvija šajā nometnē piedalījās 4 sportisti – Šarlote, Sandis, Kamila un Alise kopā ar treneriem Margaritu Sokolovu un Modri Krūzi.  Šī bija lieliska iespēja trenēties pasaules līmeņa sporta bāzē izmantojot 40, 70 un 90 metru jaudas tramplīnus, slīpējot tehniku un attīstot smalkās sajūtas lidojumā. Kā arī treneriem tā bija vērtīga pieredzes apmaiņas iespēja.

Jaunajiem sportistiem nometne vainagojās ar FIS kontrolsacensībām uz 40 metru jaudas tramplīna, kurās startēja dalībnieki no 5 valstīm – Rumānijas, Latvijas, Bulgārijas, Ungārijas un Gruzijas.

Zēnu konkurencē 2. Vietu izcīnīja Sandis Kauliņš. Meiteņu konkurencē mūsu sportistes kāpa uz augstākajiem goda pjedestāla pakāpieniem – Alise 1. vieta un Kamila 2. vieta.

Savukārt pieredzējušākaiajai Latvijas sportistei , Šarlotei, pēc nometnes bija nopietnāki pārbaudījumi – 20. Septembrī dalība Karpatu kausa kārtējā posmā kas notika uz 70 metru jaudas tramplīna. Tur Šarlote ierindojās 9. vietā.

21. un 22. septembrī Šarlote piedalījās FIS kausā (FIS cup) uz 90 metru jaudas tramplīna. Un abas dienas ierindojās 13. Pozīcijā. Kas kopsummā Šarlotei ir nesis 40 FIS punktus, un ierindo to 32. Vietā pasaulē FIS kausa rangā.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv