ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

10 • 08 • 2017

Duatlona sacensības jaunā formātā

Saistītā informācija

Stropu aktīvās atpūtas trasē neierastā formātā notika sacensības "Daugavpils kauss". Kombinētajā disciplīnā, kurā bija iekļauti divi sporta veidi, sacentās aptuveni 60 dalībnieki. 

Sākumposmā sportisti skrēja krosu, pēc tam ar rollerslēpēm veica distances otro daļu. Gan Daugavpilī, gan Latvijā šādā formātā sacensības notika pirmo reizi. Viens no sacīkšu rīkotājiem Pjotrs Sardiko pastāstīja, ka šāds duatlona veids ir ļoti aizraujošs, līdzīgās sacensībās laikā starp sezonām piedalās slēpotāji un biatlonisti. Turklāt šis vasaras sacensību veids kļuvis populārs beidzamajos trijos gados. Tās regulāri tiek rīkotas Baltkrievijā, Krievijā, Skandināvijā. 

"Mūsu sportisti pašlaik plānveidīgi gatavojas. Ziemas programmā mērķis ir iekļūt jauniešu un junioru izlasē dalībai pasaules čempionātā. Mums ir kādi pieci cilvēki, kuriem ir reālas izredzes tikt izlasē," pastāstīja P. Sardiko. 

Šī duatlona klasiskajā variantā dalībnieki startē ar rollerslēpēm, taču Daugavpilī nav slēpošanas stadiona, lai dalībniekiem rīkotu drošu koridoru. Tādējādi tika nolemts mainīt secību, taču iespaidu par sacensībām tas nesabojāja. 

Programmas "zvaigzne" bija Latvijas labākais slēpotājs Indulis Bikše no Madonas, pirmais sportists, kurš pārstāvējis Latviju daudzdienu sacensībās "Tour de Ski" un tās pabeidzis. Indulis tajās noslēdza finišējušo protokolu - 40. vieta. Jāatzīmē, ka sacensības ilga astoņas dienas un tās iesāka 85 atlēti. 

Daugavpilī Indulis pārņēma iniciatīvu jau pirmajā krosa distances aplī, pēc 3 km skrējiena pirmais sasniedza tranzīta zonu un vienatnē devās 12 km distancē ar rollerslēpēm. Otrais bija daugavpilietis Kirils Matjuhins, kurš atpalika par 1 minūti un 20 sekundēm. 

Distancē I. Bikše saglabāja līderpozīciju. Diemžēl Kirils neizturēja lietuvieša Janiusa Drusa uzdoto tempu. Lietuvas sportists panāca K. Matjuhinu priekšpēdējā kalnā, aptuveni 4 kilometrus līdz finišam. Šādā secībā sportisti arī finišēja: pirmais - I. Bikše (00:38,00), otrais - J. Druss (00:38,11), trešais - K. Matjuhins (00:39,04). 

Sieviešu konkurencē uzvarēja Natālija Kovaļova no Krāslavas - 00:32,14 (2 km kross + 9 km rollerslēpošana).

Indulis Bikše pastāstīja savus iespaidus par trasi un sacensībām: "Trase ir viltīga. Treniņa laikā radās iespaids, ka tā ir līdzenā apvidū, taču patiesībā tajā ir daudzi nelieli kāpumi. Nav neviena gara nobrauciena, kurā varētu mazliet atpūsties. Kāpiens ir īss, bet tas sākas strauji, jau no pirmajiem metriem jāstrādā ar pilnu slodzi. Latvijā šādas sacensības vēl nav bijušas. Ļoti interesants formāts. Ziemā sacenšamies skiatlonā, taču tas ir mazliet citādi, jo tur no klasiskā slēpošanas stila pārejam uz brīvo. Līdzība ir tikai tā, ka, pārejot no viena stila uz otru, sāk darboties citas muskuļu grupas. Arī šodien skriešanas laikā aktīva bija viena muskuļu grupa, bet rollerslēpošanā sāka darboties citas. Pirmie divi apļi ar rollerslēpēm bija smagi. Kļuva vieglāk, kad iesildījos."

Avots: Latgales Laik (08.08.2017), Sergejs Kuzņecovs, Foto: 7sport.lv

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv