ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 0m/s

Jaunumi

15 • 03 • 2015

Madonieši „sarūpē” cēsniekiem visvairāk uzvaru stafetēs jauniešu grupās

Sestdien Madonā „Smeceres sila” trasē Latvijas čempionāta trešajā posmā distanču slēpošanā stafetēs jauniešu grupās pamatā trijniekā iekļuva Cēsu pilsētas sporta skolas (CPSS), Madonas Bērnu un jaunatnes sporta skolas (BJSS) un Rīgas Sporta skolas „Arkādija” slēpotāji, bet visvairāk uzvaru un godalgotu vietu tikai cēsniekiem.

 Vismaz uzvaru ziņā sešās jauniešu grupās līderi varēja būt Madonas BJSS, taču vienu ļoti stabilu uzvaru viņi izlaida no rokām V16 grupā (1999./2000.g.) 3x4,5km. Pirmajā posmā ar 16 sekunžu pārsvaru pār Ilvaru Bisenieku Reinis Upens vadībā izvirzīja CPSS, taču, pateicoties Raimo Vīganta pūlēm, kurš nedaudz virs minūtes ātrāk noslēpoja par Rūdi Balodi, līderpozīcijās ar 50 sekunžu atrāvienu jau bija madonieši, kuriem pēdējā posmā devās Toms Zvirgzdiņš, kuram, neskatoties uz to, ka iepriekš par viņu nedaudz labāks ir bijis cēsnieku pēdējā posma veicējs Kristers Slavēns, vajadzēja noturēt nepilnas minūtes pārsvaru. Taču tā nenotika. Kristers ne tikai noķēra Tomu, bet beigās finišēja vairāk nekā ar minūtes pārsvaru, atnesot CPSS uzvaru un liekot Madonai samierināties ar sudrabu (protokolā ir, ka 2.posmu Madonas BJSS veicis T.Zvirgzdiņš, bet 3.posmu R.Vīgants, taču visticamāk paši madonieši veikuši izmaiņas, jo nevarētu būt, ka Toms pārspētu Rūdi Balodi par minūti un vēl mazāk, ka Raimo zaudētu divas minūtes K.Slavēnam, ja nu vienīgi slēpotu ar slaloma slēpēm vai kā tamlīdzīgi – aut.piez.). Trešā vieta Madonas BJSS otrajai komandai (K.Krīgeris, R.Cīrulis, J.Putniņš). Meitenēm 3x3km pārliecinoša uzvara Madonas BJSS, kurai katra dalībniece Angelina Vavilova, Karīna Pitkeviča un Ieva Pūce veica visātrāk savu etapu. CPSS stabila otrā vieta, atpaliekot divas minūtes, bet vēl pēc 4 minūtēm finišēja trešās vietas ieguvējas no SS „Arkādija” (L.Roze, M.Rācenāja, A.Spigovska).

Madonieši „sarūpē” cēsniekiem visvairāk uzvaru stafetēs jauniešu grupās

 V14 grupā (2001./2002.g.) 3x3km arī par uzvaru cīnījās CPSS pret Madonas BJSS. Pēc pirmā posma Uvis Akmentiņš un Jānis Rams nodeva stafeti līdzīgi, bet otrajā posmā Artis Zvaigznītis, noslēpojot ātrāk par Uģi Beķeri, atveda 25 sekunžu pārsvaru cēsniekiem un pēdējā posmā nosūtīja Miku Cimdiņu. Un te vajadzēja sākties pašam interesantākajam, jo madoniešiem pēdējā posmā devās V14 grupas līderis Niks Saulītis, kurš bija uzvarējis visos četros līdzšinējos startos šogad Latvijas čempionātos. Cimdiņš nav no vājajiem slēpotājiem, kā nekā ir bijis trijniekā vai tuvu tam, taču 25 sekundes 3km Nikam vajadzēja atspēlēt. Taču mājinieku otra „neveiksme” vai arī cēsnieku otra „veiksme’ turpinājās, un Niks ne tikai nenoķēra vai neapsteidza, bet pat nepietuvojās Mikum, līdz ar to arī šajā grupā scenārijs kā V16 grupā – Cēsīm uzvara, Madonai otrā vieta. Trešā vieta Alūksne BJSS (E.Pometūns, R.Volbergs, A.Kuzņecovs), kuri pirmajos divos posmos biju tuvu otrajai vietai. Meitenēm 3x2km tika gaidīta aizraujoša cīņa starp madonietēm un rīdziniecēm, taču tāda tā bija tikai pirmajā posmā, kad SS „Arkādiju” līderpozīcijās atveda no jaunākās S12 grupas jau otro gadu pēc kārtas stafetēs aizlienētā Samanta Krampe, kura tikai par trim sekundēm apsteidza sezonas otrajā pusē progresējušo Kimu Krūmiņu. Turpinājumā izpaudās mājinieču priekšrocība par trenēšanos uz sniega pirms čempionāta, jo Rīgā no sniega jau labu laiku nav ne miņas, un madonietes Agnija Nagle un Elizabete Paure, par 14 un 21 sekundi apsteidzot sava etapa konkurentes no Rīgas Patrīciju Kaminsku un Katrīnu Rudus, sarūpēja prieku vietējiem līdzjutējiem. Trešajā vietā ierindojās CPSS (K.Riekstiņa, M.Priede, E.Rama).

V12 grupā (2003.gads un jaunāki) savu pārākumu apliecināja SS „Arkādija” ar saviem diviem „vilcējiem” Bruno Krampi un Gustavu Lukstiņu priekšgalā. Arī Rolands Arnis neko „nesastrādāja” un nobrauca savā līmenī, tādējādi SS „Arkādijai” svinot pārliecinošu uzvaru 3x2km stafetē. Otro vietu izcīnīja Madonas BJSS (S.Švauksts, K.Pļaviņš, L.Kaparkalējs), bet pēdējā posmā Vaino Kārkliņš spēja uz trešo vietu pacelt CPSS (E.Zaķis, P.Radziņš pirmajos divos posmos). Meitenēm S12 grupā gan bija interesanta cīņa par uzvaru, kurā iesaistījās trīs komandas – Madonas BJSS un divas CPSS. Ņemot vērā sezonas laikā uzrādītos rezultātus, drošu pirmo vietu vajadzēja iegūt cēsniecēm. CPSS (K.Rozenova, S.Miķelsone, I.Vaļska) arī bija pirmās, bet mājinieces ar vājāku otro posmu (A.Lapsa, L.Igaune, L.Šahno) cēsniecēm tomēr pakutināja nervus un, atpaliekot 12 sekundes, bija otrās. Pēc otrā posma otrajā pozīcijā atradās CPSS 2.komanda, taču tā kā trešais posms nesanāca līdzvērtīgs pirmajiem diviem, tad beigās viņām (S.Gobiņa, M.Pundure, M.Upmale) trešā vieta.

Aiz polārā loka Pihē Somijā,
Ivars Bācis


3 Komentāri

Šoreiz, ņemot vērā, ka skats no "tāliem ziemeļiem", nācās viegli pasmaidīt...
...šķiet nevajag sportista šī brīža gatavību jaukt ar kaut kādu "savu līmeni" - neveiksmīgs salīdzinājums. Iespējams, ka tieši šajā gadījumā par pavisam citu šī jaunieša līmeni kādreiz var nākties rakstīt... Tā ir tikai V12 grupa... Prieks, par šiem, kas tik daudz "sastrādāja", ka parādījās LČ uz starta...
Tas labi, ka Arkādija spēj sastādīt konkurenci tradicionālajiem slēpošanas centriem... pat ar esošo "savu līmeni".
Izdošanos sporta skolas vadībai, Inetai Kravalei, pārējiem treneriem un bērnu vecākiem!
Slēpotājs
16 • 03 • 2015 / 09:57
kaut ko "Slēpotājs" te pārpratis un samurgojis....

16 • 03 • 2015 / 10:28
Labs raksts - tik izjusts un dzīvs - tā tikai Ivars var par "mazajiem" uzrakstīt:)

16 • 03 • 2015 / 20:55
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv