ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

15 • 09 • 2015

Jauni uzvarētāji Latvijas čempionāta 2.posmā rollerslēpošanā

Svētdien Daugavpils jaunajā Stropu trasē notikušajā otrajā posmā Latvijas čempionātā rollerslēpošanā, ko Latvijas Slēpošanas savienība rīkoja sadarbībā ar Daugavpils sporta pārvaldi, vīriešiem elites grupā 20km klasiskajā stilā ar intervāla startu uzvarēja Ingmārs Briedis, bet sievietēm 14km ātrāko laiku uzrādīja madoniete Kitija Auziņa.

Vīriešiem 2,8km garais aplis bija jāveic septiņas reizes. Pēc pirmā apļa līdzīgus laikus uzrādīja pirmie četri, bet pēc tam ar katru nākamo apli savu pārsvaru palielināja Ingmārs Briedis, kurš trešā apļa beigās noķēra otrajā vietā esošo Staņislavu Monski, kurš startēja pusminūti priekšā Ingmāram. Abi kopā uz maiņām tā arī nobrauca ātrā tempā atlikušos četrus apļus. Līdz ar to Ingmārs Briedis izcīnīja savu pirmo uzvaru valsts čempionātā, distanci veicot 48:52,7 un par 36 sekundēm apsteidzot otrās vietas ieguvēju daugavpiliešu veterānu Staņislavu Monski, kurš iepriecināja vietējos līdzjutējus. Trešā vieta tika vēl vienam pieredzējušam slēpotājam Ivo Caunem no Cēsīm, kurš no uzvarētāja atpalika 3 minūtes un 17 sekundes. Ceturto vietu ieņēma pēdējos gados biežāk tehniskā delegāta funkcijas pildošais Mārtiņš Niklass no Jāņumuižas, bet vairāk nekā pusi distances ceturtajā vietā turošais otrs tehniskā delegāta eksāmenu nokārtojušais Latvijas slēpotājs Jānis Puida izstājās pleca traumas dēļ.

Sievietēm uzvaru svinēja Kitija Auziņa, kas 14km distanci veica 43:47,5 un par trīs ar pusi minūtēm apsteidza otrās vietas ieguvēju Natāliju Kovaļovu no Krāslavas. Tikmēr cits krāslavietis Ojārs Vanags demonstrēja progresu un izcīnīja pārliecinošu pirmo vietu V18 grupā (1997./98.g.) junioriem, 20km distanci veicot 52:05,5 un par pusotru minūti apsteidzot līdz šim allaž priekšā esošo Cēsu pilsētas sporta skolas pārstāvi Alvi Šķēpu (O.Vanags uzrādīja trešo laiku no visiem Latvijas pārstāvjiem, ieskaitot arī eliti – aut.piez.). Vēl par minūti lēnāks bija un bronzas medaļu mājiniekiem nopelnīja Pāvels Pancerko. Meitenēm S18 grupā 14km distanci pusotru minūti lēnāk nekā elites grupas uzvarētāja veica Krista Razgale (Cēsu pilsētas sporta skola, CPSS) un ieguva pirmo vietu, aiz sevis atstājot līdzīgi par otro vietu cīnījušās Karīnu Pētersoni (Madonas BJSS) un Madaru Zaķi (CPSS). Pēc otrā no kopumā pieciem apļiem pusminūti vēlāk startējusī Karīna Pētersone noķēra Madaru Zaķi, taču Madara nepadevās un nelaida Karīnu garām, parādot cīņas gribu.

Tikmēr V40 grupā vīriem nepārspēts palika baltkrievs Jurijs Antohins, kurš Daugavpils trasē bija startējis ar arī iepriekš šajā vasarā. Toties divu Latvijas pārstāvju cīņā par valsts čempionāta zeltu veterānu grupā Andrejs Matjuhins no Daugavpils apsteidza sešus gadus vecāko Gati Neimani no Talsiem, kurš bija vistālāko ceļu līdz sacensību vietai veikušais dalībnieks (turp un atpakaļ varētu sanākt ap 800km – aut.piez.).

Visās grupās kopā startēja 64 dalībnieki, kas pārstāvēja slēpošanas klubus no Rīgas, Madonas, Cēsīm, Krāslavas, Daugavpils, Viļakas, Bebrenes, Talsiem, kā arī kaimiņiem Baltkrievijas un Lietuvas.

Par pārējām grupām nākamajā rakstā.

Ivars Bācis

2 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv