ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

22 • 09 • 2014

A.Liepiņš apsteidz I.Brici un uzvar Latvijas čempionātā rollerslēpošanā

Saistītā informācija

Pagājušās nedēļas nogalē Priekuļu slēpošanas un biatlona kompleksā notikušajā Latvijas čempionātā rollerslēpošanā vīriešiem elites grupā 31,2km distancē brīvajā stilā ar intervāla interesantā cīņā uzvarēja olimpietis Arvis Liepiņš (Madona), aiz sevis nepilnu pusotru minūti atstājot titulēto biatlonistu Ilmāru Brici. Dāmu konkurencē labākā bija 14 gadus jaunā Patrīcija Eiduka (Aizkraukles sporta skola).

_MG_0001.jpg

Sestdien saulainos un siltos laika apstākļos pazīstamajā Priekuļu slēpošanas un biatlona kompleksā Latvijas Slēpošanas savienības (LSS) un Cēsu Olimpiskā centra rīkotajā Latvijas čempionāta otrajā posmā rollerslēpošanā sacentās distanču slēpotāji un daži biatlonisti. Sacensību programmā bija garās distances brīvajā stilā ar intervāla startu. Vislielāko uzmanību, protams, piesaistīja vīriešu elites grupas duelis I.Bricis pret A.Liepiņu. Jau ar pirmajiem apļiem (aplis 2,6km) Arvis Liepiņš sāka iekrāt pārsvaru pār Ilmāru Brici. Vidusdaļā, kad Arvis bija iekrājis ap 40 sekunžu pārsvaru, abu tempi izlīdzinājās, un šķita, ka Ilmārs sāks tuvoties, taču tā nenotika, un pēdējos apļos Liepiņš savu pārsvaru palielināja. Arvis 31,2km veica 1:04:18,4 un par 1:24 apsteidza Ilmāru, izcīnot uzvaru un titulēto biatlonistu atstājot otrajā vietā. Šāds iznākums nav nekāds pārsteigums, jo Arvis Liepiņš šobrīd ir labākais distanču slēpotājs, bet Ilmārs Bricis jau trīs sezonas ir pametis aktīvās sportista gaitas, piedaloties vien atsevišķās MTB riteņbraukšanas sacensībās. Turklāt, Arvis ir divas reizes jaunāks par Ilmāru, kuram šovasar palika 44 gadi. Pateicoties Ilmāra startam, bija intriga un interesanta sacensība. Trešo laiku, startējot ārpus konkurences, uzrādīja daudzu sacensību tehniskais delegāts Mārtiņš Niklass.

_mg_0388_9ceae.jpg

Sieviešu konkurencē 20,8km distancē (8x2,6km) pašā sākumā labākos laikus uzrādīja abas S18 grupu pārstāvošās Patrīcija Eiduka un Krista Razgale (Cēsu pilsētas sporta skola CPSS). Kaut arī pēc pirmajiem 2,6km par 4 sekundēm priekšā bija Krista, tomēr ar katru nākamo apli līderpozīcijas nostiprināja Patrīcija. Pēc pusdistances P.Eidukas pārsvars sasniedza jau minūti, un turpinājumā 14 gadus jaunā Aizkraukles sporta skolas pārstāve nerādīja ne mazāko pazīmi par noguruma iestāšanos, kā tas bija pirms diviem mēnešiem Madonā, un finišā Kristu apsteidza jau gandrīz par divām ar pusi minūtēm, izcīnot ļoti pārliecinošu uzvaru (51:51,9). Savukārt, lielāko distances daļu stabilā otrajā vietā atrodošā Krista pēdējos divos apļos tik droši vairs nevarēja justies, jo pašai priekš 16 gadus jaunās sportistes pagarajā distancē beigās iestājās “lūzums” un arī trešajā vietā esošā vienīgā elites grupas pārstāve Kitija Auziņa (Madonas BJSS) sāka pielikt ātrumā, un beigās no Kristas atpalika vien 16 sekundes, kaut arī 2,6km līdz finišam Krista bija priekšā 50 sekundes. Līdz ar to Kitijai tikai trešā vieta, kas parāda, ka jāsāk cītīgāk trenēties, lai jaunākās meitenes nebūtu priekšā. Ceturtā kopējā ieskaitē, bet trešā S18 grupā bija Madara Zaķe, kuras temps salīdzinājumā ar pirmajām divām bija krietni lēnāks, jo no Patrīcijas Eidukas viņa atpalika 12 minūtes.

_mg_0339.jpg

Puišiem V18 grupā tāpat kā elitei bija jāveic 31,2km, un tur savu pārākumu nodemonstrēja Patrīcijas brālis Ralfs Eiduks (Aizkraukles sporta skola), distanci veicot 1:11:11,8. Vienīgais, kas Ralfam zaudēja daudz maz pieklājīgi, bija Alvis Šķēps (CPSS), kurš pirmajos pāris apļos tikai dažas sekundes katrā aplī bija lēnāks nekā uzvarētājs, taču beigās piekāpās par pusotru minūti. Iespējams, ka Alvis būtu zaudējis virs divām minūtēm, taču cēsniekam par labu nāca, ka otro distances daļu viņš nobrauca aiz Mārtiņa Niklasa muguras. Trešā vieta Niklāvam Eglītim (CPSS), jo visu laiku stabilā trešajā vietā esošais tukumnieks Kārlis Fogelis kļūdījās ar skaitu un aizbrauca papildu 13.aplī.

V40 grupā pārliecinošu uzvaru guva cēsnieks Ivo Caune, kuram absolūtajā vērtējumā trešā vieta aiz Liepiņa un Briča. Otrais bija igaunis Janeks Trū, bet trešajā vietā ierindojās skrituļslidotājs Ivars Vingris (Filter), kuram tās bija otrās sacensības rollerslēpošanā.

_mg_0358.jpg

Par jaunākajām grupām nākamajā rakstā.

Ivars Bācis

18 Komentāri

Delfos divi Ivara raksti vienlaicīgi, skaisti:)

22 • 09 • 2014 / 23:04
vajag popularizēt šo sportu sportu, nevis savā nodabā kaut ko ņemties, es kā pats nodarbojos ar šo sportu, man ir tāda sajūta ka info ir jāvelk ar stangām ārā. Kalendārs itkā ir, tur- informācija sekos vēlāk, vai man iekļaut šādu "pasākumu" kurā nav pat zināma distance mēnesi iepriekš, vai nē?
Sajūta ir tāda, ka viss notiek pa kluso. Un kaut kas jau nav ar motivāciju, kāpēc neviens nepiedalās. Neesmu iekšā visā tajā politikā, bet redzu, ka kaut kas tur nav ritīgi.
.,
23 • 09 • 2014 / 09:14
Nedaudz ieskatoties vēsturē, kaut vai 3 gadus atpakaļ Rollertour http://rollertour.lv/downloads/ROLLERTOUR%20KOPVERTEJUMS_4_posmi%281%29.pdf gan SE gan VE grupās bija tuvu 20 dalībniekiem, gan arī kopējais dalibnieku skaits bija par 30% lielāks. Bija arī LTU un EST dalībnieki. Protams, ka tas viss nenotika pats no sevis. Bija jāiegulda liels darbs!
Mārtiņš
23 • 09 • 2014 / 09:42
Un kas ta notika? negribējās vairs piestrādāt, vai parādījās citas prioritātes?
.,
23 • 09 • 2014 / 09:53
Sporta veida popularizācija dažus gadus atpakaļ bija pietiekoši liela. Salīdzinot ar to kas pirms tam notika. Tad tiešām to zināja tikai tie, kas bija tajā iekšā. Vairāki tirgotāji taisīja relīzes, tās publicēja portālos, rīkoja treniņus. Vēl pagājušā gadā tika rīkotas sacensības NikeRigaRun ietvaros rollerslēpošanā. Šogad vairs nerīko... laikam jau par maz ieinteresētība no dalībniekiem, vai par sarežģītu rīkot.
Par kalendāru kritika pieņemta. Tai pat laikā jābrīnās, ka vienkāršam sporta veida aktīvistam ir tik svarīgi zināt precīzu distanci daudz ātrāk kā mēnesi iepriekš. Šīs sacensības notiek jau vairākus gadus un faktiski pa lielam nekas daudz nemainās. Ja kāds tik nopietni trenējās, tad tik pat nopietni var arī painteresēties sīkāk.
Vai pats apzinies, ko nozīmē sarīkot sacensības vai popularizēt veidu? Cik tas prasa līdzekļus un darbu?
Agris
23 • 09 • 2014 / 10:41
Mārtiņš toreiz daudz darīja, ieguldīja savu laiku, enerģiju, naudu un visu laiku bija mīnusos, bet neveins pat paldies nepateica, Un priekš kam tad jācnešas priekš šīs nepateicīgās, izlaidušās, nezin ko gribošās publikas.

23 • 09 • 2014 / 10:45
Lab, varbūt vēl jāpagaida gadi divi, kad tie, kas ziemā slēpo sāk arī rollerot, Rīgā var saskaitīt uz rokas pirkstiem(ne visiem) kas rollero. Visi laikam brauc ar to velosipēdu. Un pieļauju, ka ar daudziem rokas nolaižas, kad VE brauc ar 30km/h vidējo ātrumu, tauteniekam tādus rollerus pirkt laikam nav pareizi, ja notiek tikai divi sači gadā. Vairāk vajag taisīt tautai pieejamākus sačus utt. Vai kā pasaulē, ja piedalās 10 dalībnieki, nevar nooganizēt visiem vienādus rollerus? Pieļauju, ka tie daži tirgotāji, kas tirgo rollerus būtu ieinteresēti kaut ko sarūpēt sava brenda popularizēšanai, bet tur atkal koks ar diviem galiem- kā lai pārliecina ražotājus, lai nosponsorē/iedod labāku cenu LČ dalībniekiem, ja to ir tikai divi... Nu nez, jāiedziļinās šajā visā lietā dziļāk, lai izprastu visu sīki un smalki. Piedošanu, ja kādu aizvainoju!
.,
23 • 09 • 2014 / 11:27
Biedzam vainot rollerus. Pāgājušo gadu VE un SE brauca ar Start rolleriem un situācija bija tā pati. Jūlijā Madonā bija "lēnie" rolleri. Vai kaut tas būtiski mainīja dalībnieku skaitu. Jāmaina domāšana. Ja gribi gūt panākumus jebkurā lietā, tad ir jastrādāta 365 dienas gadā. Paņemiet kaut vai piemēru no kā kalnu slēpotājiem. Brauc skrituļslalomu un inline cauru vasaru. Neesmu dzirdējis, ka kāds sūdzētos, ka organizatori nedod visiem vienādas slidas un tml. Tulīt būs klāt ziema un atkal kāds vēl nebūs sācis trenēties, kādam slēpes nebūs iesmērētas un tml. bezgalīgie stāsti turpināsies.

23 • 09 • 2014 / 12:48
Madonā par sastāvu sūdzēties nevajadzētu,lai vienmēr tā būtu,bet par rolleriem gan vajadzētu padomāt jo START rolleri ir ļoti dārgi.Vienreiz derētu noņemt ierobežojumus,lai brauc ar ko grib.

24 • 09 • 2014 / 12:10
tieši otrādi, vajag visiem vienādus, es nepirkšu rollerus speciāli divām gonkam pa 500 un vairak EUR. Jo konkurentiem, vismaz līderiem būs tādi rolleri.
.,
24 • 09 • 2014 / 12:44
Par kādiem 500 EUR te murgo. Es braucu ar 10 gadus veciem rolleriem. Pamaini riteņus ik pa 1-2 gadi (4 x 20EUR), regulāri izmazgā un saeļļo gultņus. Slēpēs tak arī ir jākop.

24 • 09 • 2014 / 13:57
Šie vienādie rolleri būtu nepieciešami dalībnieku konkrētā brīža sportisko rādītāju daudz maz objektīvai salīdzināšanai. Ļoti iespējams, ka tas palielinātu interesi un veicinātu dalībnieku skaita pieaugumu. Protams rodas jautājums, kas to varētu finansēt un cik daudz šajā procesā jāiesaistās LSS vai kādam citam kurš organizē šī veida pasākumu. Vai šāda veida formātu izmanto lielā daļā klases sportistu sacensībās??? To droši, ka vislabāk zinās M.Niklass vai A. Raugulis. Bet manuprāt sportistiem ir interesantāk startēt ar vienāda veida rolleriem, gultņiem, riteņiem .

24 • 09 • 2014 / 14:09
Pamatā nevajadzētu jaukt kontroltreniņu ar sacensībām,bet ja skatamies uz Start rolleru sagatavošanu sacensībam,tad tas ir noteikti dārgāk nekā nopirkt ātros rollerus un mainīt tikai riteņus pēc vajadzības. Piebilstot par vienādiem rolleriem, tad ir tikai viens risinājums- LSS ir jaizsniedz rolleri un pēc izlozes kā tas kādreiz notika clasiskajā solī.

24 • 09 • 2014 / 15:35
To anonīmajam- man ar ir rolleri ar kuriem trenējos, bet diezvai ar tiem var dabūt 30km/h vidējo ātrumu, un tāpat šaubos vai tu ar saviem "divdesmiteiro" ratiņiem vari dabūt 30km/h vidējo ātrumu, kaut uz 5km.
.,
24 • 09 • 2014 / 17:05
Jā, es ar saviem 20EUR ratiņiem nevaru dabūt vidējo 30km/h, bet ne jau ratiņos ir tā vaina.
To .,
26 • 09 • 2014 / 13:27
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv