ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

17 • 11 • 2012

Distanču slēpotāji labi pastrādājuši treniņnometnēs

Latvijas vadošie distanču slēpotāji – gan izlases dalībnieki, gan arī reālie izlases kandidāti – septembrī un oktobrī aizvadījuši kārtējās Latvijas Slēpošanas savienības organizētās treniņu nometnes izlases trenera Jēkaba Nākuma vadībā. Gan septembrī, gan arī oktobrī notika divas treniņnometnes, un katru mēnesi vienreiz sportisti trenējās Priekuļos, bet otro – Madonā.

Pagājušajās brīvdienās ar FIS sacensībām Inari (Somija) tika atklāta jaunā sezona distanču slēpošanā. Latvijas slēpotāji tajās vēl nestartēja, taču pavisam drīz – pēc pāris dienām – turpat Somijā arī mūsējie atklās 2012./2013.gada sezonu. Kā viņiem tur un pārējā sezonā veiksies, būs atkarīgs no tā, kāds darbs ir ticis ieguldīts vasaras un rudens treniņnometnēs, kurās, izmantojot Jēkaba Nākuma pieredzi, mērķtiecīgi tika strādāts, lai celtu Latvijas slēpotāju līmeni. Par augusta treniņnometni Madonā jau rakstījām iepriekš, bet šoreiz par padarīto septembra un oktobra treniņnometnēs.

Oktobra sākumā Priekuļos vienas nedēļas garajā treniņnometnē, kas sākās uzreiz nākamajā dienā pēc Latvijas čempionāta un Baltijas kausa rollerslēpošanā turpat Priekuļu slēpošanas un biatlona kompleksā, piedalījās astoņi slēpotāji – divas dāmas – Anda Muižniece un Inga Dauškāne, kā arī seši vīrieši – Pāvels Ribakovs, Arvis Liepiņš, Jānis Paipals, Reinis Korsunovs, Indulis Bikše un Oļegs Andrējevs. Dažādu iemeslu dēļ (studijas, darbs, veselības problēmas) minētie slēpotāji nevarēja piedalīties nometnē visas dienas, bet visvairāk – piecas dienas –nometnē trenējās Ribakovs, Korsunovs un Andrējevs. Nometnes laikā tika izmantoti tuvākajā apkārtnē esošie treniņu objekti, kas atrodas ārpus rollertrases. Tika izmantoti imitācijas treniņi, kā arī veikti jauktās zonas treniņi un atkārtojumu ātruma treniņi.

Otrajā nometnē, kas ilga trīs dienas un kas sākotnēji arī bija plānota Priekuļos, bet tomēr praktisku apsvērumu dēļ tika organizēta Madonā, piedalījās gandrīz tie paši, kas pirmajā nometnē, vienīgi klāt nāca Juris Damškalns un Jānis Puida, savukārt uz otro nometni netika Pāvels Ribakovs, Inga Dauškāne un Jānis Paipals. Madonā tika slīpēta slēpošanas tehnika gan slidsolī, gan klasiskajā stilā, kā arī pildīti visdažādākie vingrinājumi spēkam.

Pirms tam septembrī trīs dienu nometnē Priekuļos un piecu dienu nometnē Madonā tie paši slēpotāji, kuriem bija pievienojies arī Roberts Slotiņš, kopīgi strādāja pie ātruma uzlabošanas.
Gandrīz katrs treniņš tika filmēts un vēlāk kopīgi analizēts. Šajās nometnēs kā pozitīvu momentu izlases treneris Jēkabs Nākums atzīmēja to, ka ir jau parādījusies izpratne par pareizu spēka vingrinājumu izpildes tehniku. „Sportisti sāk savas kļūdas atpazīt, kā arī pielabot komandas biedru kļūdas”, uz progresu un sadarbību komandas biedru starpā norāda Jēkabs Nākums.

Jēkabs arī uzsver, ka attiecībā uz nometnēs padarīto kopumā vērojama pozitīva tendence, proti, lielākā daļa ļoti apzinīgi, mērķtiecīgi un uzcītīgi pieiet treniņprocesam, tāpēc arī neizbēgami ir vērojams progress, ne tikai fiziskajā sagatavotībā, bet arī slēpošanas tehnikas pilnveidē. Tomēr nometnes dalībnieku līmenis ir atšķirīgs, un katram ir doti arī savi konkrētāki uzdevumi. Daži ir progresējuši klasiskajā stilā, savukārt citiem vēl daudz jāstrādā pie šā slēpošanas stila izkopšanas, un tas pats attiecas arī uz slidsoli. Tāpat kā nometnē jūlijā, arī oktobrī aktīvi tika strādāts pie treniņu videoanalīzes. Mūsu slēpotāji arvien labāk sāk izprast tehniku un kā to pielietot praksē.

Šodien Latvijas izlases pārējie distanču slēpotāji (bez SS Arkādija sportistiem, kas jau atrodas Somijā) izbrauc uz pirmā sniega nometnēm. Uz Somiju, Levi, dodas Juris Damškalns, Reinis Korsunovs, Oļegs Andrejevs izlases trenera Jēkaba Nākuma vadībā, kuriem tur pievienosies SS Arkādiju pārstāvošie izlases sportisti Arvis Liepiņš, Pāvels Ribakovs, Roberts Slotiņš, Indulis Bikše un Artūrs Ivanovs. Sportisti Somijā uzturēsies līdz 9.decembrim un startēs arī sacensībās.
Savukārt uz Zviedrijas Bruksvallarnu devušies C jeb jauniešu sastāva sportisti Arnis Pētersons, Viesturs Eglītis, Dinārs Gutāns, Ralfs Eiduks, Kitija Auziņa, Natālija Kovaļova un Anda Muižniece trenera Daiņa Vuškāna vadībā. Šis sastāvs Zviedrijā trenēsies līdz decembra sākumam, kur arī nometni noslēgs ar dalību sacensībās Idrē.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv