ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

25 • 02 • 2013

Arvis Liepiņš gatavojas startam 15km distancē, rīt dāmām 10km ar trim lietuvietēm

Saistītā informācija

Šodien Pasaules čempionātā Valdifiemmi bija brīva diena, kad nenotika nevienas sacensības, arī tramplīnlēkšanā un ziemeļu divcīņā nē. Sportisti to izmantoja treniņiem, arī Arvis Liepiņš, kurš divas distances – sprintu un skiatlonu – izlaida dēļ sāpošā kakla. Šobrīd vēl Valdifiemmi no izlases atrodas Inga Dauškāne, Roberts Slotiņš un Pāvels Ribakovs, kas arī izmanto iespēju patrenēties, kā arī Juris Damškalns, kuram šorīt lidostā sanāca tikai „pavadīt” savu komandas sprinta biedru Rinaldu Kostjukovu. 

Arvim čempionātā bija paredzēts startēt trīs disciplīnās – sprintā, skiatlonā un 15km distancē. Pirms starta sprintā pagājušo trešdien dēļ kakla sāpēm tika izlemts nepiedalīties. Arī nākošajā dienā paredzētais skiatlons līdz ar to atkrita. Paārstējies trīs dienas, Arvis svētdien uzkāpa uz slēpēm un pusotru stundu paslēpoja pa Marčialongas trasi. Arī šodien viņš aizvadīja treniņu pusotras stundas garumā. Jūtas viņš labāk un trešdien varēs startēt. Tiesa, visticamāk tādu rezultātu, uz ko bija cerēts pirms čempionāta, vairs neizdosies sasniegt. 

Vakar pirmo reizi čempionātu vēsturē tramplīnlēkšanā notika jauktās komandu sacensības, kurās startē divas dāmas un divi vīri. Par uzvarētājiem kļuva uzlecošās saules zemes pārstāvji japāņi, aiz sevis atstājot austriešus un vāciešus. Rīt čempionāts turpināsies ar slēpošanu, kur kārta pienākusi vienīgajai intervāla starta distancei un vispirms sievietēm. Dāmas sacentīsies 10km distancē brīvajā stilā. Nestartēs viena no favorītēm poliete Justīna Kovaļčika, kura sevi labi apliecināja šajā distancē pirms nedēļas Davosā. Kaut arī pati sportiste vēlējās startēt, tomēr viņa respektē sava trenera lēmuma nepiedalīties 10km, lai pataupītu spēkus sestdien paredzētajai 30km distancei klasiskajā stilā, kur viņai ir visreālākās iespējas iegūt zeltu vai kādu citu medaļu, taču ceturtdien stafetē viņa piedalīsies treniņa nolūkā. Skiatlonā slidsoļa daļā viņa atpalika beigās no četrām norvēģietēm, kas arī norāda par labu izvēlei 10km nestartēt, jo nekas cits kā vismaz medaļa, ko līdz šim Valdifiemmi  viņai vēl nav izdevies iegūt, polieti neinteresē.  Uz starta izies divas pazīstamās biatlonistes – somiete Kaisa Mekerainena, kura uzvarēja šogad Somijas čempionātā 10km brīvajā stilā, un vāciete Mirjama Gesnere, kuras centīsies izrādīt konkurenci galvenajām favorītēm norvēģietēm, kuras būs īpaši motivētas pēc neveiksmīgā komandu sprinta svētdien, kur norvēģu dāmas un vīri palika bez medaļām (2011.gadā Oslo norvēģi bija trijniekā visās disciplīnās dāmām un vīriem – aut.piez.). Skiatlonā norvēģu līdzjutēji jau 2km pirms finiša pārliecināti, un tam bija pamats, sāka dziedāt savā valodā pazīstamo dziesmu „Uzvara ir mūsu”, cerams, ka 10km konkurentes sasparosies, tajā skaitā zviedriete Kalla, kura skiatlonā, noturoties līderu grupā klasiskā stila daļā, neierasti atkrita brīvā stila daļā. 

Dāmām 10km startēs 78 dalībnieces, starp kurām būs arī trīs kvalifikāciju pārvarējušās lietuvietes. Kvalifikācijas uzvarētāja Diāna Rasimovičiute, otrās vietas ieguvēja Natālija Kočergina (abas biatlonistes) un Ingrīda Ardišauskaite. Ilmārs Bricis, kas trenē Rasimovičiuti, izteicās, ka viņa audzēkne varētu tikt trīsdesmitniekā, uz ko Lietuvas Slēpošanas federācijas prezidents norādīja, ka Ilmārs esot pārāk optimistisks. Vienīgā no Igaunijas pārstāvēm būs pārliecinoši FIS sacensībās Priekuļos uzvarējusī Heidi Raju. 

Šobrīd vēl nav izlēmis, vai startēs 15km distancē vai nē, norvēģis Nortugs, kuram pagaidām nav veiksmīgi iesācies čempionāts – trijos startos „tikai” viens sudrabs.

25 Komentāri

Ņus, kura šodien uzvarēs - Marita, Terēza, vai varbūt Šarlota vai Kikana?

26 • 02 • 2013 / 09:24
Bricis tiešām izklausās pārāk optimistisks... nu redzēs kā būs

26 • 02 • 2013 / 09:45
Skatos rezultatus musejie kartigi sagatavojusies. Prieks par Igauni.
AA
27 • 02 • 2013 / 15:20
Zaudet SEPTINAS minutes,tas taka pa daudz uz 15 km.

27 • 02 • 2013 / 16:45
Hellner +2 min
Legkov +2:30 min
Chernousov +3:15 min
Angerer....
Vylegzhanin +4:20
Vahtra +6:20 !!!!!

Vajag skatīties plašāk, visi izņemto Vahtru ir 10 FIS punktu braucēji un cik plaši. Nemeklēju attaisnojumus, norādu uz to cik nežēlīga distance ir 15km pret visiem iepriekš Northugs ir bijis tādā situācijā...
Prieks ka LTU pārstāvi pārspēja.

27 • 02 • 2013 / 22:15
Vai Viļegžaņina izcīnītie turpat 100 punkti ir viņam atbilstoši??? Vai Angerers regulāri turās 74 FIS punktu robežās? Te startēja praktiski visi šī brīža labākie slēpošanas lielvalstu izlašu komandu slēpotāji. Par daudz vai par maz ir tās 7min.??? Gribas jau labāk. Bet ne cik tālu priekšā nav arī Kummels un Strolia aiz Arvja. Žēl tikai ka Robis nenoturējās līdz galam. Domāju, ka pats arī nav laimīgs un bija iemesls. Turēsim īkšķi par Teteri Jāni. Uz tikšanos L.Č. Madonā
Andis
27 • 02 • 2013 / 22:52
Atbilde ir tikai viena: tas ir PČ un tam jābūt galvenajam sezonas startam - arī, jo īpaši, vadošajiem Latvijas slēpotājiem. Ja tā nav, tad pēc būtības tā ir šo sportistu degradācija un, manuprāt, kopējo finanšu izšķērdēšana.

Tas ir līdzīgi kā LČ posmu organizēšana pāris dienas pirms PČ (piedalās "pustukš piedestāls" dāmām un "knaps sprinta fināls" vīriem, dalībnieku kopskaits katastrofāls) un posms Madonā, kurš īstenībā dažam labam ir nepieciešams rangam, bet neko nedod FIS listēs...

Par Roberta šo sezonu kopumā un startiem PČ U23 un PČ ... tur nav par ko priecāties...maigi sakot... nez vai kāds no mūsu puišiem tādu sagatavošanās darbu attiecībā pret savām dotībām bija paveicis...


Roberts Raimo
28 • 02 • 2013 / 01:29
bļat. kur ir Ģērmaņu Jurka, tāds cerīgs izskatījās LV sačos. kas ta šamajam noticis ka nebrauc? Paipals arī labāk uzkrāj pieredzi tautas slēpjumos izskatās, nevis Pasaules čempī. Šitā visa dzīve paies. kā saka labāk pagastā pirmais nekā novadā otrais..

gonokalkis
28 • 02 • 2013 / 09:51
1) pilnīgi noteikti katram ir savs viedoklis vai Pasaules Čempionāts ir sezonas galvenais starts. It sevišķi Latviju pārstāvošajiem slēpotājiem, kuri šobrīd nevar cīnīties par augstām vietām. Pavisam cita runa ir par slēpošanas lielvalstīm. Uzskatu, ka ir atseviški starti šosezon, kas ir bijuši svarīgāki.

2) kādu kopējo finanšu izšķērdēšana? Džeki aizbrauc un atstrādā izlietotos līdzekļus pat 10kārtīgi.
Turklāt tā bija tava ideja jau uz PČ Oslo, ka vajag vest pēc iespējas vairāk, neskatoties uz rezultātu, kas šajā gadījumā nemaz nebija slikta. Bet vienkārši tagad no tavas puses tas izklausās tik liekulīgi, ārprāts.

3) LČ Mailēs piedalījās lielākā daļa no tiem, kam bija paredzēts doties uz PČ. Mazs dalībnieku skaits jau kādu laiku ir raksturīgs LČ.
Turklāt par dalībnieku skaitu masu startā nevajadzētu sūdzēties.

4) Roberts iespējams kļūdījies sagatavošanās procesā, varbūt par daudz kaut ko izdarījis. Mazums Tu savus sportistus esi "nokāvis" un vēl daudz smagāk.
Jānis atbild Robertam Raimo
28 • 02 • 2013 / 10:45
Pilnīgi visu apgāst sanāk labi.
Vai tiešām nomelnot Robertu ir nepieciešams? Ja statistiski apskata augstākos distanču slēpošanas rezultātus starp latviešiem, tad ierauga, ka lielai daļai tomēr ir saistība ar Rīgu (Robertu). Tas nav cilvēks kurš brīvajā laikā tikai raksta šos komentārus.

28 • 02 • 2013 / 12:57
visu cieņu tiem kas kaut ko mēģina darīt un taisnība tiem, kas saka, ka kašķēties te nevajadzētu un reizēm grūti saprast, kurš tur kuru kurā brīdī uzmetis vai apvainojies nez par ko...
BET skaidrs ir arī tas, ka rādās, ka tomēr prasās komandai pēc arī trāda trenera, kurš ne tikai pats ir bijs labs slēpotājs (un Nākums tāds NOTEIKTI bija), bet arī pēc akadēmiski izglītota profesionāļa, kurš pārzina modernās metodes un plus tam visam vēl vajadzētu labu ārstu/fizioterapeitu utt atbalstu, savādāk te diez vai kas gaidāms, lai arī kādi talanti būtu - tas līmenis pasaulē laikam ir pārāk augsts....
ivars
28 • 02 • 2013 / 14:37
..."sazin kuram" Jānim:
1) kamēr "Latviju pārstāvošajiem..." sportistiem, treneriem un organizatoriem būs tāda attieksme pret PČ, PJČ utml.sacensībām, tikmēr var tikai sapņot par sacenšanos ar norvēgiem utml. Tas nav mērķtiecīgs darbs augstāko sasniegumu virzienā.
2) jā, zināmā mērā tieši tā - "džeki atstrādā ..." - ko tad Liepiņš tādu ir saņēmis pēdējos četrus gadus no LSS lai varētu cienīgi sacensties PČ ar labākajiem slēpotājiem? "izmantojamo statuss" - tas ir tas ko manuprāt ir piedāvājusi LSS pašiem labākajiem, īpaši jau Liepiņam - kura starti pat PK posmos nebija "LSS prioritāšu sarakstā".
Ideja ir mana un ne tikai šī, bet ļoti svarīgi kā tās realizē. Ne vienu reizi neesmu teicis, ka PČ nav jāstartē ar pēc iespējas lielāku komandu, tikai vēlreiz saku - tam ir atbilstoši jāgatavojas un LSS biedriem skaidri jāredz finansējuma izlietojums. Tā ir liekulība?
Labākajiem sportistiem nav nepieciešami visaugstākie mērķi, biedri nevar izmantot savas tiesības, pat tad, kad ir atklāts interešu konflikts? LSS vadība nekad nekļūdās?
Sportiskais princips un visu interešu sabalansēšana manā skatījumā ir pirmajā vietā nevis tas, kas ir LSS prezidents vai valde. Šobrīd lēmumus pieņem tik šaurs loks kā nekad - tāpēc tāda situācija. Manuprāt, organizācijas vadītājs "ir iebraucis pamatīgās auzās".
3) ...mazs skaits? Ja tā turpināsies domājat, ka nākamgad būs vairāk? Tad jau lielākas cerības, ka tepat kaimiņos Saulkrastos būs stipri vairāk... vai pat jau šogad bija vairāk... Labi, ka kuplākā skaitā sāk piedalīties SS "Arkādija" mazais gals...
Ceru, ka arī Carnikavas komanda nākamgad startēs... protams, ja par to būs pietiekama interese. Varbūt pat pašam būs jāatsāk trenera prakse... un kāds ar "kaušanu" jādabū līdz LČ zeltam, jāpalīdz nokļūt uz OS un iespējams kā 2009 gadā, tur kāda medaļa jāizcīna...ko "tobrīd sliktais - visu nokāvējs" treneris Sproģis spēja, palīdzot visiem pārējiem, kas tur bija... neskatoties kādas nu tās attiecības starp latviešiem savās mājās mēdz būt.
Starp citu, tagad Sproģis ir Vācijā, un neteikšu, ka ir slikti informēts par to, kas notiek Latvijas slēpošanā, un viņa redzējums, domāju, ir visai pamatots, pie tam attiecībā uz katru no tiem, kas startēja PČ... Arī pieredzējušais lietuviešu treneris Igors Terentjevs ik pa brīdim dod savu skatījumu uz lietām, kas saistītas ar mūsu slēpotājiem... Mūsu olimpiešu treneru skatījumā, cik saprotu, arī nav par ko priecāties...
Kāpēc Maiļu un Madonas posmi nevarēja būt FIS mači? Vai tas nepalielinātu dalībnieku skaitu, nepaaugstinātu sacensību kvalitāti un konkurenci tajās...
Kam tas ir izdevīgi?
4) Roberts, manā skatījumā, vēlas nopietni sportot, bet redzot kā notiek lietas, arī viņam var ātri viss piegriezties, ja situācija saprātīgā laikā netiks risināta. Šoreiz jāsaka paldies Jurģim, ka iespēju robežās palīdzēja sagatavošanās procesā šajā sezonā.
Kā var nekļūdīties sagatavošanās procesā, ja izlases loģistikas un treniņu plāns nav zināms Jurģim vēl līdz šim brīdim?
Izlases galvenajam trenerim ir vispirms jāstrādā ar sportistu treneriem un klubu organizatoriem. To arī Jēkabam esmu teicis.
Neesmu bijis treneris ilgus gadus, izņemot, ka ar padomu esmu palīdzējis R.Veserim kļūt par Latvijas čempionu pietiekami cienījamā vecumā, un neatminos, ka kādu būtu nokāvis.
Mans uzskats ir tāds pats kā to treneru, kas kaut ko ir sasnieguši, ka sliņķus un memmesdēliņus nav iespējams "nokaut".
Kārtīgs vīrs pasaka ko viņš grib acīs. Un par to visu cieņu, kas to ir pateikuši man slēpošanas lauciņā un tādu ir pietiekami daudz.
Te jautājums atkal elementārs:
Parādiet man kādu distanču slēpotāju Latvijā, kas ir gatavs darīt visu lai būtu starp Pasaules labākajiem? Ja neesi gatavs atdot visu - pretī negaidi to pašu! Tāda ir patiesība.
Tad pasakiet, kuri treneri organizatori, slēpju meistari utt. ir gatavi iziet pavasara lielo slēpotāju "dropi" kā tajās sezonās, kad latviešiem bijuši kādi vērā ņemami rezultāti? Man izskatās, ka daži ir - uz tiem var likt kādas cerības. Ak jā, jo ar tiem, kas pat glāzi nevar pacelt, kur nu vēl savu vārdu nosaukt... nav īsti jēga runāt par kaut ko nopietnāku.








Roberts Raimo
28 • 02 • 2013 / 15:01
P.s.
Sporta ārsts, vismaz Carnikavā ir un domāju pats perspektīvākais kadrs Latvijā šobrīd. Ceru, ka viņš pieslēgsies ar laiku nopietnāk. Pie tā bija jāsāk strādāt jau tagad. Diemžēl sporta skolā "Arkādija" man pietrūka laika piesaistīt sporta ārstu ar olimpisko spēļu pieredzi un vienlaikus arī bijušo slēpotāju.
Slēpju meistari arī mums gana labi un skolojas jauni...
Ja vajadzēs olimpiskās medaļas līmeni, tad tur gan, manuprāt, būs vēl cita veida resursi jāpiesaista un vismaz pāris gadus iepriekš.
Roberts Raimo
28 • 02 • 2013 / 15:10
Ivaram.
Neesmu apvainojies, jo tam nav laika, taču saprotu vienu, ka iet uz augstiem rezultātiem ar "tiem zirgiem", kas LSS pie ratiem šobrīd, ir utopija.
Laikam esmu par vecu, lai pats mānītu sevi... un skatīties kā milzīgais ieguldītais darbs tiek iznīcināts.
Roberts Raimo
28 • 02 • 2013 / 15:16
tik vien tik sadrukāji? :D
nu un tālāk
28 • 02 • 2013 / 15:29
Nākumam ir augstākā izglītība sporta pedagoģijā, un papildus spēcīgi kursi vispārējā sporta sagatavotībā, ja nemaldos.. īrijā.
ivaram
28 • 02 • 2013 / 15:57
ar visu cieņu pret LSPA izglītību, nojaušot cik daudz viņam bija laika mācīties tajā brīdī un cik laika kopš tā ir pagājis, kā arī ņemot vērā ka fitnesa trenēšana ir kaut kas tomēr cits kā top atlētu formas uzdzīšana uz konkrētiem datumiem ņemot vērā katra individuālas īpatnības.... rezultāts diemžēl ir redzams rezultātu tabulā.
Nedomāju, ka te vajag cepties un kādu vainot utt.., mūsējie noteikti darīja labāko ko šajā brīdī varēju un paldies par to!
vienkārši ir tāds līmenis kā ir un bez būtiskām izmaiņām visos līmeņos (un nebeidzot te visiem kasīties un aplikt vienam otru), izmaiņas nebūs. Jāsāk ar jauniešu atlases un piesaistīšanas sistēmu, nemēģinot viņus pa ceļam pātrenēt utt, un tad varbūt pēc gadiem būs kādi rezultāti.
ivars
28 • 02 • 2013 / 16:28
draugs...
klausies,
Nākums ir izlases treneris no 2012 gada augusta..
nav bijušas nometnes kalnos..
slēpju slīdamība varētu būt apšaubāma..

un sportistu rezultāti ir tieši atkarīgi no sportistiem pašiem un viņu ieguldītā darba vēl pirms tam, kad trenējas bez izlases trenera.
ivaram
28 • 02 • 2013 / 16:38
es jau klausos! Bet par nelaimi skatos un lasu arī (rezultātus)....

viss kārtībā ar Nākumu un lai izlasies viss izdodas, tas kas laikam jau nav ieālā līmenī ir viss tas, kas ir apkārt galvenajam izlases trenerim, slēpju gatavotājus ieskaitot (bet ne tikai). Ieguldītais darbs arī gan jau ka ir ok, bet nu tomēr bez specifiska treniņplāna neiztikt tāpat, neizliekos par treneri vai sporta ārstu, bet skaidrs, ka ideāla situācija nav un uzlabojumi ir nepieciešami.
Viss, beidzam ņemties un ejam trenēties...
ivars
28 • 02 • 2013 / 16:54
to ivars
es gan uzskatu, ka ar Nakumu nav viss kartiba... laikam jau lielaka problema bus, ka nav sava mugurkaula, ka akli paklaujas federacijas vadibai, lai tikai 'godigi' nopelnitu savu algu. Neticu, ka jau pirms PC Jekabs nezinaja, ka skriet macus augstkalne bez ieprieksejas nometnes kalnos ir galigi garam, pietam uzlikt uz starta Arvi un Robertu, kad kalnos ir nodzivotas 10 dienas, rezultats ir likumsakarigs. Jautajums ir ka tas viss atsauksies uz sportistu veselibu. Stulbi ir Juri un Jani atstat majas,bet, manuprat , vel stulbak ir nokaut divus labus sportistus.
P.S uZSKATU, KA UZBRUKUMI rOBERTAM KOMENTAROS IR PILNIGI NEPAMATOTI

28 • 02 • 2013 / 17:58
Kāpēc stulbi atstāt mājās Juri un Jāni? Paši tak negribēja braukt. Neko labāku par aizbraucējiem viņi nesasniegtu.

28 • 02 • 2013 / 18:07
bet distanchniekiem varbut vajadzetut tomer apsvert domu un atstaat LSS??

28 • 02 • 2013 / 18:28
Dauškāne tur ir ka dadzis pakaļā!
..
28 • 02 • 2013 / 21:52
Ceru, ka komentārus nelasa sportisti, kas piedalījas PČ, savādāk uzreiz ir jāpamet sports. Tas labi, ka Jums nav vienaldzīga slēpošana, ka gribas līmeni pacelt, bet nevajag tik personīgi apspriest publiskā vidē, tā ir elementāras taktikas neievērošana...

01 • 03 • 2013 / 01:07
Pēdējam komentāram + ! Lasu un domāju vai maz vēl ir vēlme uzturēties suņu barā, kur katrs rej savu. "Nolikt" jau nav māksla, vajag spēt izdarīt kaut vai tik, ko izdara paslaik! Ja uzskati, ka vari, tad bez " riešanas " mierīgā prātā ieteiktu paust savu viedokli pirmdien, 4. martā, LSS sapulcē.

01 • 03 • 2013 / 11:49
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv