ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

03 • 11 • 2011

Par Eiropas naudu labiekārtos slēpošanas bāzi Alūksnes novadā

Alūksnes novada deputāti finanšu komitejas oktobra sēdē lēmuši Eiropas Lauksaimniecības fondā lauku teritoriju attīstībai atlikušo 20 271 latu izlietot biatlona un slēpošanas bāzei "Mežinieki" Jaunalūksnes pagastā, pirmdien vēsta reģionālais laikraksts "Alūksnes Ziņas".

"Iepriekšējā kārtā, kad bija kvotas atlikums, to novadā tērējām Strautiņu pamatskolas apkures katla iegādei un Jaunlaicenes pagasta siltumapgādes rekonstrukcijas otrās kārtas darbiem. Toreiz kā trešā steidzamākā vajadzība, kam finansējuma vairs nepietika, palika Mārkalnes tautas nama apkures sistēmas rekonstrukcija, jo pašlaik tautas namu apsilda ar elektrību, kas izmaksā ļoti dārgi. Tā kā tagad atlikušo līdzekļu summa ir liela, sapratām, ka varētu īstenot senlolotu ideju sporta jomā, kas arī ir jāizdara – slēpošanas un biatlona trasi labiekārtot "Mežiniekos". Finansējumu iztērētu rollertrases asfalta seguma uzlabošanai," laikrakstam stāstījusi pašvaldības plānošanas un attīstības nodaļas vadītāja Arita Prižavoite.

Novada domes sporta darba organizators Vilnis Veļķeris uzsver – trases sakārtošana būs liels ieguvums, lai nodrošinātu pienācīgus treniņapstākļus pašmāju biatlonistiem. "Tādējādi ne tikai uzlabotu treniņapstākļus, bet arī varētu "Mežiniekos" organizēt vērienīgas un kvalitatīvas sacensības. Tas būs ieguvums sportistiem, Alūksnes Bērnu un jauniešu sporta skolai un novada iedzīvotājiem," saka Veļķeris.

Novada domes priekšsēdētāja vietnieks Dzintars Adlers sola, ka netikšot aizmirsta arī Mārkalnes tautas nama apkures sistēma. "Arī to nākotnē īstenosim, tomēr par citu finansējumu. Bet, ņemot vērā, ka sporta infrastruktūrai no Eiropas fondiem pašlaik ir praktiski neiespējami piesaistīt līdzekļus, tad šī ir iespēja, kad to varam tomēr izdarīt," norāda Adlers.

Finanšu komitejas lēmums vēl būs jāakceptē novada domes oktobra sēdē.

Avots: delfi.lv
24.10.2011.

1 Komentāri

tiko kkur lasiju ka Aluksne pazudusi no slepošanas laikam jautad nav

04 • 11 • 2011 / 17:02
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv