ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

23 • 01 • 2011

Pasaules kausa posmā Arvis Liepiņš 71.vietā

Šodien Otepē (Igaunija) Pasaules kausa posmā distanču slēpošanā 15km distancē ar intervāla startu Latvijas pārstāvis Arvis Liepiņš ierindojās 71.vietā, uzvarētājam Eldaram Renningam no Norvēģijas zaudējot piecas minūtes un 53 sekundes. Mājinieku galvenā cerība Andruss Vērpalu izcīnīja piekto vietu. Savukārt sievietēm 5km distancē pārliecinoša uzvara norvēģietei Maritai Bjergenai, kurai tā jau bija 43. pasaules kausa posmos.

Neskatoties uz iepriekšējā dienā parādījušām vēdersāpēm, pirms starta Arvis bija mundrs un noskaņots uzlabot savu labāko FIS punktu rezultātu ne tikai šajā sezonā (102 punkti), bet arī karjerā (89 punkti). Pozitīva noskaņa valdīja arī Latvijas delegācijā. No pieteiktajiem 77 dalībniekiem mūsu vienīgais pārstāvis 15km distancē, pateicoties pieklājīgam reitingam (89 FIS punkti), distancē devās kā piecpadsmitais. Arvis sāka labā tempā un pēc pirmā apļa (5km) uzrādītais laiks vedināja uz pozitīvu rezultātu. Taču ļoti grūtā trase, kurā Arvis startēja pirmo reizi, darīja savu, un otrā apļa beigās Liepiņš sāka zaudēt uzņemot tempu. Arī garajā un stāvajā kalnā otrajā aplī komandas biedru saucienu atbalstīts Liepiņš „rāpās” jau krietni lēnāk. Pēc veiktajiem 10km viņš bija vēl pirmajā septiņdesmitniekā, līderim zaudējot trīs ar pusi minūtes. Pēdējā trešajā aplī temps vēl nedaudz samazinājās un finišā, „palaižot” garām dāni un igauni, kuriem vienu brīdi bija priekšā pat pusminūti, Arvis uzrādīja 71. rezultātu uzvarētājam zaudējot nepilnas sešas minūtes. Lietuvietis Aleksejs Novoseļskis palika tūlīt aiz mūsu slēpotāji, tādējādi savstarpējā cīņā pārspēti dienvidu kaimiņi. Jā, tas nebija tas, uz ko bija cerēts, tomēr panika nav iestājusies. Komentējot audzēkņa sniegumu, treneris Terentjevs izteicās, ka Arvis esot pārāk saspringti  slēpojis, tāpēc arī beigās ātrāk piekusis. Pats Arvis ar savu sniegumu nebija apmierināts,  jo vēl īsti nav labākajā formā un atzina, ka varējis labāk nostartēt. Trase bijusi ļoti grūta un otrajā aplī pēc garā kāpuma esot savilkta mugura. Trešajā aplī salūza nūja, bet samērā ātri ar jaunu izlīdzējis vācu treneris. Atzinīgi vārdi tika veltīti slēpju smērētājiem – Valtam Eidukam un Mārtiņam Jakovičam.
Šīsdienas sacensībās uzvaru izcīnīja norvēģis Eldars Rennings, uzrādot laiku 37:27,2 un par 15 sekundēm apsteidzot zviedru Danielu Rikardsonu, bet trešajā vietā bija krievs Maksims Viļegžaņins, kurš bija divas sekundes lēnāks nekā zviedrs. Lielāko distances daļu vadībā atradās cits norvēģis, Martins Jonsruds Sunbī, bet beigās viņš „noplīsa”, jo pārāk ātri bija sācis, atkrītot uz 7.vietu. Mājinieks Vērpalu uzrādīja piekto laiku, zaudējot uzvarētājam 24 sekundes. Iespaidīgs bija skats, kad Vērpalu finiša taisnē veica pēdējos metrus, bet fonā pilnās tribīnes sarūpēja pamatīgu atbalstu savam elkam. Otrs labākais no igauņiem šoreiz nebija Mae (29.vieta), bet gan Aivars Rehema, ierindojoties 17.vietā.
Sievietēm pārliecinošu uzvaru izcīnīja norvēģiete Marita Bjergena, neatstājot nekādas cerības pat polietei Kovaļčikai, pārspējot viņu par 32 sekundēm. Trešā bija mazā norvēģu „Duracell baterija” Juhauga, kas savai tautietei zaudēja 41 sekundi. Bjergena izcīnīja 43. uzvaru pasaules kausa posmos, pārspējot savu slaveno tautieti Bentu Skari (42.uzvaras), kura pēc sacensībām ar smaidu sejā izteicās, ka savā labākajā formā varētu pārspēt Bjergenu.

Pēc apbalvošanas ļoti priecīgs par uzvaru bija Rennings, kurš ļoti uzslavēja slēpju smērētājus. Norvēģis izteicās, ka jutis, ka labi iet un cerējis uz pirmo trijnieku, bet uzvara viņam sagādājusi dubultprieku. Neskatoties, ka neizdevās iekļūt pat labāko sešiniekā, diezgan atsaucīgs bija arī Nortugs, kurš bija apmierināts ar top 10 finišu (Nortugs ierindojās 8.vietā) un veltīja atzinīgus vārdus pa uzvarētāju Renningu, tomēr norādīja, ka vēl var just nogurumu pēc „Tour de ski”.
Svētdien paredzēts sprints klasiskajā stilā ( 1,4km ), kur startēs jau divi mūsējie – Rinalds Kostjukovs un Arvis Liepiņš.  Ja Arvim galvenais starts bija 15km distancē, tad Rinalds visu liek uz vienīgo un sev iecienīto sprintu. Konkurence ir ļoti spēcīga, un mūsu juniori to saprot, bet izejot uz startu, uztraukums tiks atstāts malā un visas domas tiks koncentrētas uz to, lai pēc iespējas ātrāk veiktu distanci. Lai izdodas!

Priekš Infoski no sacensību norises vietas Otepē,
Ivars Bācis

Sacensību rezultāti šeit

7 Komentāri

Šodien būs labāk.
Jancis
23 • 01 • 2011 / 07:34
Šodien 72...

23 • 01 • 2011 / 10:21
Ko var nosist garīgo. Lai veicas.
23 • 01 • 2011 / 10:35
Malacis, Arvis!

Startēt sprintu pēc tik grūtas trases iepriekšējā dienā!

Veiksmi!
Elma
23 • 01 • 2011 / 11:04
un kur tad kive bildi finaliem sodienas var redzeet?

23 • 01 • 2011 / 11:05

23 • 01 • 2011 / 11:34
Lai arī kāds ir rezultāts, bet tāpat bija prieks redzēt dalībnieku no Latvijas un starp igauņu līdzjutējiem pabļaustīties arī latviski, kad Liepiņš brauca garām. Pēdējā aplī kāpumā pie tramplīna tiešām izskatījās noplīsis.
Imants
23 • 01 • 2011 / 20:44
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv