ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

24 • 09 • 2013

Latvijas slēpotāji startējuši Igaunijas sacensībās

Igaunijas pilsētā Viru notikušajās rollerslēpošanas sacensībās sprintā brīvajā stilā pieaugušo grupā no mūsējiem šoreiz vislabāk nostartēja Pāvels Ribakovs, kurš spēcīgajā 35 dalībnieku konkurencē ieguva 22.vietu. Par uzvarētāju kļuva Krievijas pārstāvis Kirils Vičužaņins. Savukārt, dāmām Anda Muižniece ierindojās 20.vietā 23 dalībnieču vidū.

Atgriezušies no SS „Arkādija” treniņnometnes Austrijas kalnos, Latvijas izlases līderi Arvis Liepiņš, Roberts Slotiņš un Pāvels Ribakovs devās uz rollerlsēpošanas sacensībām Igaunijā. Viņiem piebiedrojās arī šobrīd otrā labākā dāmu izlasē Anda Muižniece, kā arī vairāki jauniešu grupas dalībnieki.

Pieaugušie sacentās sprinta distancē ar izlozētiem rolleriem, lai nodrošinātu pēc iespējas līdzīgākus apstākļus visiem dalībniekiem. Kvalifikācijā trase bija līdzena un tās garums 2,2km. No mūsējiem visātrāko laiku – 4:33,44 – uzrādīja Pāvels Ribakovs, un tas viņam deva 20.vietu, atpaliekot 15 sekundes no labākā laika uzrādītāja Artjoma Malceva (Krievija), kurš šogad divreiz ieguva sudraba medaļas individuālajos startos un zeltu stafetē Pasaules junioru čempionātā Liberecā (Junioru čempionātā ziemā divas reizes īsākajā sprintā klasiskajā stilā Arnis Pētersons Malcevam zaudēja 31 sekundi, bet Indulis Bikše 35 sekundes – aut.piez.). Negaidīti daudz – 8 sekundes – par Pāvelu lēnāks bija Arvis Liepiņš, kuram 28.rezultāts. Pusotra sekundes līdz kvalifikācijas pārvarēšanai un iekļūšanai ceturtdaļfinālā pietrūka Robertam Slotiņam, kuram sprints nav iecienītākā distance un nācās samierināties ar 31.vietu.

Izslēgšanas braucienos sportisti jau startēja citā vietā – pilsētā, kur arī bija līdzens, bet trase samazināta līdz 1,2km. Pirmajā ceturtdaļfināla braucienā startēja P.Ribakovs, kuram jau pēc pirmajiem 50 metriem tika salauzta nūja, par ko parūpējās viens no konkurentiem. Labi, ka pēc brīža viņam nūju varēja aizdot Roberts Slotiņš, taču tik un tā Pāvelam beigās neizdevās iekļūt starp diviem ātrākajiem braucienā, lai tiktu tālāk pusfinālā. Uz „veiksmīgā zaudētāja” vietu varēja arī necerēt, jo brauciena temps bija lēns. Kad finišā līderi uzdeva tempu, Pāvels atkrita un līniju šķērsoja kā piektais, kas beigās viņam deva 22.vietu. Pirmās divas vietas ieguva Malcevs un igaunis Einaste. Arvis Liepiņš startēja pēdējā piektajā braucienā kopā ar pazīstamajiem igauņiem Aivaru Rehemā un Peteru Kummelu. Diemžēl Arvim neizdevās apsteigt nevienu savā braucienā un nācās finišēt sestajā vietā tūlīt aiz trīskārtējā šā gada Pasaules junioru čempiona Dmitrija Rostovceva, kuramsprints ir vājākā disciplīna. Tas kopvērtējumā Arvim deva 27.vietu, kas ir par vienu vietu augstāk, jo citā braucienā finišu nesasniedza kvalifikācijas ceturtā laika uzrādītājs Anti Sārepū (divas reizes bijis pusfinālā sprintā pasaules čempionātos un vienu reizi Olimpiskajās spēlēs – aut. piez.). Finālā pieci igauņi cīnījās ar vienīgo Krievijas pārstāvi un nespēja neko izdarīt, līdz ar to uzvarētāja godā tika Kirils Vičužaņins, bet otā un trešā vieta Raido Rankelam un Peteram Kummelam.

Dāmu konkurencē Anda Muižniece kvalifikācijā uzrādīja 21.rezultātu – 5:45,90 – atpaliekot 50 sekundes no kvalifikācijas uzvarētājas Irinas Hazovas. Tā kā dāmas bija tikai 23, tad ceturtdaļfinālā bija 4 grupas pa piecām vai sešām katrā. Anda startēja otrajā braucienā, kur palika piektā, jo uz starta neizgāja piektā ātrākā kvalifikācijā Heidi Raju. Līdz ar to Andai 20.vieta, nevis divdesmit pirmā kā kvalifikācijā. Finālā goda pjedestālu pilnībā aizņēma Krievijas sportistes ar Irinu Hazovu priekšgalā. Starp citu, Hazova, kas savulaik uzvarēja pasaules junioru čempionātā, pirms četriem gadiem triumfēja Pasaules kausa posmā Davosā Šveicē, 10km brīvajā stilā par pusminūti apsteidzot tādas pasaules vadošās slidsoļa meistares kā Kallu, Bjergenu un arī Šmigunu. Labākā no igaunietēm ar iegūto 4.vietu bija Pireta Pormeistere.

No pārējām grupām visvairāk iepriecināja  U16 grupa, kur tika izcīnītas uzvaras. Meitenēm 1998.-1999.g. dzimušo grupā 6,6km distancē visātrāko laiku (16:23,1) uzrādīja Krista Razgale, bet Madarai Zaķei, kura bija par 1:45 lēnāka, piektā veita. Puišiem šajā grupā 8,8km distancē pārliecinoši labākais ar divu ar pusi minūšu pārsvaru pār tuvāko sekotāju bija Raimo Vīgants, kurš pērn vēl startēja U-14 grupā. Raimo laiks 18:24,4. Tādu pašu garuma distanci veicot 23:02,4 un no uzvarētājas atpaliekot pusotru minūti, ceturtā no piecām dalībniecēm savā U18 grupā bija Kitija Auziņa, bet šajā vecuma grupa puišiem Dins Dinārs Gutāns, kas no pirmās vietas atpalika 1:40, 10.vietā no 19 startējušiem. Pašā jaunākajā U10 grupā abiem mūsu dalībniekiem, kurus šķīra viena sekunde, tika godalgotās vietas - otrā Silvestram Švaukstam, bet trešā Gustavam Sinātam. Savukārt, U12 grupā Lauris Kaparkalējs nespēja izrādīt konkurenci abiem par gadu vecākajiem igauņiem un, atpaliekot divas ar pusi minūtes, bija trešais no trim startējušajiem.

Video no kvalifikācijas:

IMG_9636.JPG
Sprints vīriešiem. Foto: Võrumaa Spordiliidu

IMG_9559.JPG
Sprints sievietēm. Foto: Võrumaa Spordiliidu

5 Komentāri

Sportacentrs.com
25 • 09 • 2013 / 08:23
Izskatās pēc Ivara raksta.Kur esi palicis? Laikam smagi strādā?
Andis
25 • 09 • 2013 / 22:26
Lai visiem veicas. Tomēr atgādināšu, ka rati nav ragavas un ziema nav vasara.
Andis
25 • 09 • 2013 / 22:39
pāvēlam mājaslapa
zukuls
26 • 09 • 2013 / 20:49
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv