ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

18 • 07 • 2019

Latvija uzņems Pasaules čempionātu rollerslēpošanā

Šovasar pirmo reizi Latvijā norisināsies Pasaules čempionāts rollerslēpošanā. Labākie sportisti junioru un pieaugušo grupās no aptuveni 20 pasaules valstīm no 7. līdz 11. augustam tiksies “Smeceres sila” trasē, Madonā. Īpaši interesanti skatītājiem būs čempionāta pilsētas posmi, kas notiks Madonas ielās. Četrus iepriekšējos gadus Madonā norisinājās Pasaules kausa posmi, tomēr šis ir pirmais gads, kad tiks uzņemts Pasaules čempionāts.

Jūnija beigās Madonā viesojās arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) tehniskais delegāts Aleksandrs Veleščuks, lai pārbaudītu rollertrases un gatavošanās gaitu čempionātam. Tieši tas, ka Madona spēja ļoti augsta līmenī nodrošināt Pasaules kausa posmus, kā arī veiksmīga sadarbība ar FIS, kļuva par iemeslu tam, ka federācija nešaubījās uzticēt Latvijai arī Pasaules čempionāta rīkošanu.

Aleksandrs Veleščuks, FIS tehniskais delegāts pēc viesošanās Madonā, uzsvēra: “Esmu apmierināts ar to, kā norisinās gatavošanās process. Organizēšanas komiteja un Madonas pašvaldība veiksmīgi sadarbojas, plānojot un sagatavojot visu nepieciešamo Pasaules čempionāta veiksmīgai norisei. Ievērojams darbs tika ieguldīts arī “Smeceres sils” trases seguma un pilsētas ielu rekonstrukcijā. Kā zināms, šo sacensību vajadzībām tika ievērojami palielināts stadions, jo iepriekš tas attiecīgā līmeņa sacensībām bija par mazu. Ja runājam par čempionātu, paredzu, ka konkurence sportistu vidū būs sīva, līdz ar ko sacensības būs interesantas kā dalībniekiem, tā arī skatītājiem. Ārvalstu viesiem, Madona noteikti paliks atmiņā kā ne vien vieta, kur cīnīties par godalgām Pasaules čempionātā, bet kā ļoti skaista un viesmīlīga pilsēta.”

Gunārs Ikaunieks, “Smeceres sila” trases vadītājs: “Ar Pasaules čempionāta rīkošanu, mums jāparāda, ka Latvija ir gatava organizēt FIS augstākā līmeņa pasākumus, jo tas pavērs iespējas rollerslēpošanai attīstīties kā sporta veidam, kas Latvijā ir vēl savas veidošanās sākumposmā. Savukārt, uz pasaules sporta skatuves, šī disciplīna kļūst arvien populārāka, īpaši tādās valstīs kā Itālijā, Krievijā un Skandināvijas valstīs.

“Vairāku gadu garumā, spējot piesaistīt finansējumu, sporta bāzes “Smeceres sils” infrastruktūra ļauj pretendēt un īstenot Pasaules čempionāta līmeņa sacensības. Arī pirms šīm sacensībām, esam ieguldījuši darbu trases labiekārtošanā – izveidots-noasfaltēts jauns starta laukums,  noasfaltēts soda aplis, kā arī nodrošināts iesildīšanās aplis. Tas ir pirmais FIS  pasaules čempionāts Latvijā, un mūsu sportistiem trasē par godalgām būs iespēja cīnīties ar labākajiem rollerslēpotājiem pasaulē, manuprāt, gūstot neatsveramu pieredzi,” tā G. Ikaunieks.

Paralēli sportiskajām aktivitātēm, paredzēta piesātināta kultūras programma – 8. augustā plkst. 19.00, programmu atklājot, uzstāsies Madonas pilsētas kultūras nama pūtēju orķestri, vadītājs Andrejs Cepītis, kā arī grupa "TRIĀNAS PARKS". 9. un 10. augustā skvērā pie Madonas pilsētas kultūras nama no plkst. 14.00 līdz 22.00 būs pieejama atpūtas zona un kafejnīcas. Piektdien, no plkst. 16.30 līdz 17.15 uz Raiņa ielas varēs vērot ielu vingrotāju “Street Warriors”, kā arī bungu šovu “Drumline Latvia” izpildījumā. Vakarpusē pilsētas Saieta laukumā 19.00 uzstāsies grupa “Very Cool People” un paredzēta grupas “The Sound Poets” uzstāšanās, savukārt 21.30 sagaidīsim “Very Cool People” un Kristīnes Prauliņas uzstāšanos. 10. augustā Madonas pilsētas kultūras namā paredzēta “Kabare de Rīga” izrāde, savukārt no plkst. 22.00 pie Madonas pilsētas vidusskolas (Skolas iela 10) norisināsies zaļumballe.

Pasaules čempionāts rollerslēpošanā Madonā norisināsies no 7. līdz 11. augustam. 8.augustā plkst. 9.00 paredzētas individuālās distances, savukārt, plkst. 19.00 Saieta laukumā, pilsētas centrā norisināsies sacensību svinīgā atklāšana. 9. augustā rollerslēpotāji dosies pilsētas ielās, plkst. 16.00 sākot ar sprinta sacensībām, savukārt 10. augustā plkst. 15.00 paredzēts masu starts brīvajā stilā. Sacensību noslēdzošajā dienā, 11. augustā, no plkst. 9.00 “Smeceres sila” trasē paredzēta komandu sprinta stafete, kā arī laureātu apbalvošana. Detalizētāka informācija par sacensību norisi pieejama Madonas novada pašvaldības mājaslapā, kā arī: https://madona2019.lv/.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Atbalstītāji
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv