ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

01 • 05 • 2018

FIS slopestyle sacensības Tandadālenā, Zviedrijā

Kopā ar brāli Edvardu, devāmies uz Zviedrijās kūrortu Tandadālenu, kas atrodad Zviedrijas vidienē vien 380 km no Stokholmas. Mūsu mērķis un uzdevumi bija, aizvadīt treniņus, pārstāvēt Latviju FIS frīstaila slēpošanas sacensībās, iegūt jaunus kontaktus un iegūt pieredzi.

Tandadalen kūrorts, ir labi atpazīstams galamērķis frīstaila slēpotāju un snovbordistu vidū, jo piedāvā labas iespējas treniņiem snowparkā un big air zonā.. Tāda frīstaila slēpošanas leģenda kā Jon Olson, savā laikā bija izvēlējies šo vietu par vienu no savām treniņu bāzēm. Ieradāmies divas dienas agrāk lai aizvadātu treniņus. Katru dienu pa 5 treniņ stundām uz slēpēm. Tika nostiprināti dažādi triki un pilnveidots sacensību brauciens, kā arī labi pavadītas 2 dienas uz kalna.

Pašās sacensības bija, FIS mēroga, slopestyle disciplīnas sacensības un arī noslēdzošais Zveidrijas Slopestyle Tūres posms. Tajās bija netika FIS grupa, bet arī jauniešu un junioru grupas. diezgan interesanti bija vērot, kāds ir jauniešu līmenis Zviedrijā. Sacensībās, katram braucējam tika doti 2 braucieni, no kuriem vienu labāko ieskaitīja. Trase jeb parks sastāvēja no 3 slaidu elementiem un viena tramplīna. Pirmajā braucienā, Edvards nolēma izpildīt, tā saucamo drošo programmu un ieguva 78,3 punktus. Bet 2. braucienā kurā bija plānots izpildīt sarežģītāku programmu, Edvards pieļāva kļūdu, kas viņam liedza uzlabot savu rezultātu.

Galā Edvards ieņēma 4. vietu starp 9 finišējušiem, kas ņemot vērā konkurenci ir pieņemams rezultāts, bet svarīgākais bija iegūt kontaktus ar šo sacensību organizatoriem lai iegūtu nepieciešamo informāciju par FIS sacensību organizēšanu. Kā arī apskatīt un izvērtēt kā tiek organizētas FIS sacensības. Domāju ka šī pieredze un kontakti labi noderēs pie FIS sacensību organizēšanas.

Cerams, nākošajā sezonā izdosies izveidot lielāku Latvijas frīstaila slēpotāju komandu, kura varētu pārstāvēt Latviju, kādās FIS sacensībās, bet līdz tam vēl daudz plānošana un treniņi.Tagad dodos uz FIS attīstības nometni frīstaila slēpošanā un snovbordā, lai smeltos jaunu pieredzi un zināšanas, un varētu tās likt lietā attīstot frīstailas slēpošanu un snovbordu Latvijā.

Lai laba nesezona, Einārs Lansmanis.

FIS COMP AT TANDADALEN from Einars Lansmanis on Vimeo.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv