ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

08 • 03 • 2017

Tramplīns uz Phjončhanu

Petrusevičs startēs pasaules čempionātā. Ārsti vēl spriež par diagnozi.

«Daži ārsti uzskata, ka Epšteina-Barra vīruss viņam bija iepriekš, daži saka, ka vēl aizvien ir,» Latvijas snovošanas izlases galvenais treneris Inārs Bīrmanis telefonsarunā Dienai saka par savu audzēkni Tomu Petruseviču. Mūsu valsts galvenā cerība dalībai Phjončhanas olimpiskajās spēlēs 2018. gadā šajā sporta veidā janvārī apslima un piespiedu kārtā izlaida iepriekš ieplānotu treniņnometni kalnos. Pirmdien viņš ieradās Spānijā, kur šonedēļ sāksies pasaules čempionāts. Kā atzīst Bīrmanis, Toms pašlaik nav optimālajā gatavībā, bet sacensības ir svarīgas Phjončhanas ceļazīmes izcīnīšanai. 

Pasaules čempionāts ir svarīgs atskaites punkts olimpisko spēļu kvalifikācijā. «Jāmēģina tikt pēc iespējas augstāk abās disciplīnās. Ideāli būtu, ja gan sloupstailā, gan Big Air viņš varētu iekļūt labāko divdesmitniekā,» galvenos uzdevumus ieskicē Bīrmanis.

Lai kvalificētos nākamā gada olimpiskajām spēlēm, jāizpilda vairāki kritēriji. Pirmkārt, jāiekļūst kādā no Pasaules kausa posmiem labāko trīsdesmitā, ko Toms šosezon paveicis četrreiz, bet otrs Latvijas izlases dalībnieks Artūrs Cukunde šosezon to vēl nav paguvis, jo startēja mazākā skaitā sacensību. Otrs kritērijs ir vismaz 50 FIS punktu abās disciplīnās. Arī pretī šai prasībai Toms var ievilkt ķeksi, bet Artūrs – vēl ne. Trešais kritērijs ir tāds, ka abu disciplīnu summā pasaules rangos jābūt labāko četrdesmit pulkā. Pēdējā publicētajā rangā Toms bija 58. vietā sloupstailā un 95. vietā Big Air rangā, bet saistībā ar dalībnieku kvotu katrai valstij olimpiskajās spēlēs vairāki viņam priekšā esoši snovotāji nākamziem paliks mājās, nevis dosies uz Dienvidkoreju. Bīrmanis aprēķinājis, ka, atskaitot valstu kvotā neietilpstošus sportistus, Petrusevičs pašlaik ir ap kāroto 40. vietu rangā, bet daudz ko te var izšķirt rezultāts pasaules čempionātā. «Domāju, te konkurence būs vēl lielāka nekā Pasaules kausa posmos. Būs ap sešdesmit labu snovotāju, tāpēc par savu vietu nāksies pacīnīties.» 

Snovošana Pasaules čempionāts Spānijā
9.III Kvalifikācijas sloupstailā
10.III Kvalifikācija halfpaipā un snovbordkrosā
11.III Pamatsacensības halfpaipā un sloupstailā
12.III Pamatsacensības snovbordkrosā
13.III Komandu sacensības snovbordkrosā
14.III Pamatsacensības paralēlajā milzu slalomā
15.III Pamatsacensības paralēlajā slalomā
16., 17.III Pamatsacensības Big Air disciplīnā 

Autors: Iļja Poļakovs, Avots: Diena (07.03.2017)

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv