ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

14 • 11 • 2016

Toms izcīna 32 vietu pirmajā sezonas Pasaules kausa posmā Milānā Big Air disciplīnā

Saistītā informācija

Sākas FIS Pasaules kausu sezonu un reizē arī kvalifikācijas cikls Ziemas Olimpiskajām spēlēm Korejā 2018.

Šajā sezonā FIS kalendārā ir ieplānoti 6 Pasaules kausa posmi Big Air disciplīnā un septītais kā Pasaules Čempionāts. Big Air Pasaules kausa posmi iedalās 2 kategorijās - pilsētā jeb "city" un uz kalna nogāzes organizētie.

Pilsētas jeb "city" Big Air var startēt TOP 40 labākie pēc Pasaules snovborda punktu ranga (WSPL) un īpašo kvotu dalībnieki - papildus vietas ar personīgajām vietām līdzīgi kā Toms un attiecīgā posma organizētāj valsts. Ja no TOP 40 visi nepiedalās, tad startēt var attiecīgi pēc kārtās zemāk esošie rangā, maksimums 40 sportisti. Savukārt uz kalna nogāzes organizētajos un Pasaules Čempionātā dalībnieku skaits ir lielāks, jo tajos piedalās pēc valstu kvotām un arī īpašo kvotu dalībnieki.

Pirmais Pasaules Kausa posms Big Air disciplīnā bija organizēts kā City Big Air, kurš norisinājās Milānas EXPO Open Air teritorijā. Sacensībās startēja 49 sportisti vīriem un 20 dāmām. Ierobežoto finansu dēļ, mēs apmetāmies atsevišķi no pārējiem dalībniekiem un uz sacensību vietu devāmies ar vilcienu, kas vidēji aizņēma 1.5h. Visi braucēji dzīvoja 10 min attālumā.

Šajā sezonā vairāki PK posmi norisinās vienlaicīgi gan snovbordistiem gan frīstail slēpotājiem, līdz ar to ir samazināts treniņdienu skaits.

Milānas posmā bija tikai viena treniņdiena. Treniņš ilgst nepilnas 2 stundas un vidēji dalībnieks var paspēt izlekt 8-10 reizes.  Neskatoties uz ne visai veiksmīgi aivadīto treniņnometni Austrijā, Tomam treniņos izdevās nosēdināt visus savus labākos trikus. Treniņdienai sekoja viena brīvdiena, kurā norisinājās sacensības frīstail slēpotājiem.

Sacensībās dalībnieki tiek ielozēti divās grupās jeb hītos (heat). Toms tika ielozēts 1. starta grupā, par ko viņš īpaši priecīgs nebija, jo nākas celties ļoti agri no rīta un sniegs ir salīdzinoši cietāks nekā startējot 2. grupā.

Sacensību dienā treniņiem tiek dots īsāks laiks tikai 45 minūtes, kuru laikā var paspēt izlekt 5 reizes.

Tomam treniņu diena nebija tā labākā, jo pēdējos divos lecienos tika piedzīvoti kritieni, satraumēts elkonis un lauzts rokas pirkts un netika nosēdināts sarežģītākais triks, kuru ieplānots izpildīt sacensībās otrajā lēcienā. Psiholoģiskais fons nebija tas labākais pirms starta.

Sacensības sākas ar kvalifikāciju, kur katram dalībniekam tiek doti divi lecieni, kurus vērtē tiesneši, no kuriem skaita labāko. No katras grupas jeb heat uz fināliem tiek 5 labāko rezultātu īpašnieki. Tomam izdevās pārvarēt psiholoģisko spriedzi un atrast pārliecību sevī un izdevās sacensībās nosēdināt savus ieplānotos trikus.

Toms pirmajā lēcienā nosēdināja BS doublecork mute 1080, un otrajā lecienā nosēdināja Switch BS doublecork nose 1080. Rezultātā tas deva 15 vietu savā grupā, bet sacensībās 32. vietu.

Zinot iepriekšējo pieredzi, startējot sacensībās pirms Soču Ziemas Olimpiskajām spēlēm, braucēju līmenis ir ļoti augsts un rezultāti ir ļoti blīvi. Ar rezultātu esam apmierināti, jo savu labāko formu plānojam sasniegt sezonas vidū, ja izdosies pietiekoši trenēties.

Pateicamies par atbalstu - LOV, LSS, Rīgas Dome, Nitro snowboards, L1 premium goods, Toko (veikals Ceļotājs), Stance, Electric, FeiyuTech, bez kuriem dalība PK posmos šobrīd nebūtu iespējama, bet, lai veiksmīgi startētu tālākos sacensību posmos, nepieciešams papildu finansējums.

Inārs Bīrmanis

1 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv