ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

26 • 01 • 2017

Snovbordists Petrusevičs trešo reizi sezonā Pasaules kausa sacensībās tiek 30 labāko vidū

Latvijas snovbordists Toms Petrusevičs trešdien Itālijā ieņēma 28.vietu Pasaules kausa posmā sloupstaila disciplīnā, trešo reizi sezonā šāda līmeņa sacensībās tiekot starp 30 labākajiem. Savā grupā Petrusevičs uzrādīja 18. labāko rezultātu, otrajā braucienā iegūstot 69,75 punktus.

Grupas trīs labākie dalībnieki uzreiz tika finālā, bet ceturtās līdz astotās vietas ieguvēji sacentīsies pusfinālā, no kura Petrusevičs atpalika par 13,75 punktiem.

Tikmēr Artūrs Cukunde palika 53.vietā 55 dalībnieku konkurencē, bet savā grupā viņš ieņēma 26.vietu, labākajā no diviem braucieniem tiekot pie 23,75 punktiem.

LETA jau ziņoja, ka pirms nepilnām divām nedēlām Petrusevičs un Cukunde Pasaules kausa posmā Austrijā sloupstailā iekļuva starp 30 labākajiem. Petrusevičs ieņēma 19.vietu, bet Cukunde dalītu 30.pozīciju, abiem Latvijas sportistiem izpildot vienu no individuālajiem atlases kritērijiem startam 2018.gada Phjončhanas olimpiskajās spēlēs.

Tiesa, lai valstij iegūtu vienu Olimpiādes kvotu, kādam no latviešiem pasaules rangā jābūt arī labāko četrdesmitniekā.

Tāpat Petrusevičs šosezon izcīnījis 18.vietu akrobātisko lēcienu pa tramplīnu jeb "Big Air" disciplīnā.

Lai varētu kvalificēties olimpiskajām spēlēm, "Big Air" disciplīnā un sloupstailā snovbordistiem 2018.gada janvārī Pasaules rangā jābūt kā minimums 50,00 FIS kategorijas punktiem, kā arī jāiekļūst labāko trīsdesmitniekā Pasaules kausa posmā vai nākamā gada pasaules čempionātā.

Olimpiskajām spēlēm "Big Air" disciplīnā un sloupstailā kvalificēsies 40 labākie snovbordisti.

Avots: lsm.lv

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv