ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

21 • 04 • 2016

T.Petruševics sezonas noslēguma sacensībās slopstailā divpadsmitais

Latviešu snovbordists Toms Petrusevičs pirmdien Šveices ziemas kūrortā Silsā notikušajā Eiropas kausa posmā slopstaila disciplīnā no 57 dalībniekiem iekļuva finālā un ieņēma 12.vietu, bet uzvaru izcīnīja francūzis Boris Mutons, kurš labākajā sērijā no tiesnešiem ieguva 90,5 punktus.

Noslēdzošajā posmā Šveicē bija sanācis kupls dalībnieku pulciņš – 57 snovbordisti, kas ir par trešdaļu vai pat uz pusi vairāk nekā parasti. Arī dalībnieku sastāvs šoreiz bija nedaudz spēcīgāks, jo startēja daži pasaules kausa posmos desmitniekā vai piecpadsmitniekā iekļūstošie snovbordisti. Sacensību sistēma bija savādāka nekā citas reizes, jo vairs neatlasīja no divām kvalifikācijas grupām desmit labākos uz finālu, bet no kvalifikācijas sacensībām 28 tika pusfinālā, bet 14 labākie iekļuva izšķirošajā kārta jeb finālā.

Kvalifikācijā bija divi braucieni, no kuriem labākais tika ņemts vērā. Kaut arī Tomam Petruševicam kvalifikācijā neizdevās parādīt pašu labāko sniegumu, tomēr salīdzinoši stabili viņš tika pusfinālā. Pats sākums sacensībām Tomam nebija labs, jo pirmajā kvalifikācijas braucienā pēc triku neizdošanās viņš saņēma tikai 13,7 punktus, kamēr labākajiem nopelnīja virs 80 punktiem. Lai tiktu starp 28 labākajiem, kas turpinās cīņu pusfinālā, vajadzēja iegūt ap 65 punktiem un nebūt sliktākam par sesto vietu savā kvalifikācijas grupā (kopumā četras grupas), tāpēc mūsu snovbordists otrajā braucienā pārāk daudz neriskēja un neizpildīja vissarežģītākos trikus, kas viņam deva 73 punktus un sesto vietu savā kvalifikācijas grupā (kopumā 22.rezultāts), tiekot nākamajā kārtā. Seši labākie no kvalifikācijas uzreiz nodrošināja vietu finālā, bet pārējie 22 cīnījās par atlikušajām 8 vietām.

Tomam pusfinālā samērā labi sanāca abi braucieni, it īpaši pirmais, kur tika nopelnīts 81 punkts, un līdz ar to 23 gadus vecais T.Petruševics ar ceturto labāko rezultātu pievienojās jau esošajiem finālistiem. Pusfināla rezultāta atkārtojums būtu devis trešo vietu, bet to jau sportisti, sacenšoties finālā, nevar īsti zināt, tāpēc, ejot uz risku un mēģinot sasniegt pēc iespējas labāku rezultātu, tiek pieļautas kļūdas vai arī piedzīvoti kritieni. Tomam fināls neizdevās veiksmīgs, un ar iegūtajiem 27 punktiem viņš ieņēma 12.vietu, nopelnot 110 punktus priekš Eiropas kausa kopvērtējuma, kurā Toms spēja nosargāt trešo vietu.

Deviņpadsmit gadus vecajam Borisam Mutoanma tā bija ne tikai pirmā uzvara Eiropas kausa posmos, bet arī pirmā godalgotā vieta. Līdzīgi sanāca arī otrās un trešās vietas ieguvējiem šveicietim Moricam Tēnenam un norvēģim Izakam Ulsteinam. Savukārt šajā sezonā ļoti bieži trijniekā iekļūstošie un arī uzvaras izcīnoši itāļi Alberto Mafejs un EMiliano Lauci šoreiz palika 8. un 9.vietā. 

Vairāk par sezonas kopvērtējumu, sportista viedokli un trenera pausto vērtējumu nākamajā rakstā.

Ivars Bācis

Riders go big at the semifinals - watch out for the finals!! #SFC16 #slopestyle

A photo posted by Audi Snowboard Series (@audisnowboardseries) on


Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv