ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

04 • 04 • 2016

T.Petruševics divreiz trijniekā Eiropas kausa posmā slopstailā

Saistītā informācija

Latvijas snovbordists Toms Petruševics pagājušās nedēļas nogalē Slovākijas ciematā Jasnā notikušajā Eiropas kausa posmā slopstaila disciplīnā izcīnīja godalgotas vietas, abas sacensību dienas 30 dalībnieku konkurencē iekļūstot trijniekā. Pirmajā dienā Petruševics aiz diviem itāļiem bija trešais, bet otrajā dienā piekāpās vienīgi Čehijas pārstāvim un ieguva otro vietu. Līdz ar to mūsu snovbordists jau trīs reizes iekļuvis trijniekā Eiropas kausa posmos šajā sezonā.

Siltos laika apstākļos pagājušās nedēļas nogalē Jasnā tika aizvadīts Eiropas kausa posms, snovbordistiem divas dienas sacenšoties slopstaila disciplīnā. Uz starta izgāja trīsdesmit dalībnieki no desmit Eiropas valstīm. Dēļ siltajiem laikapstākļiem, par ko priecātos pludmales volejbolisti, bet kas nav labvēlīgi ziemas sporta veidu pārstāvjiem, jo trases kvalitāte uzreiz pasliktinās. Un tieši tā iemesla dēļ tika nolemts kvalifikāciju izslēgt un aizvadīt uzreiz finālu, kur katram dalībniekam tika piešķirti divi braucieni, labāko no kuriem rēķināja kopējā ieskaitē.

Sestdien pirmajā braucienā Toms nopelnīja 77,34 punktus, kas deva 6.vietu, no līdera atpaliekot 8 punktus, bet no trijnieka tikai divus ar pusi. Bija skaidrs, ka ar šādu rezultātu neizdosies noturēties sešiniekā un pat desmitniekā, tāpēc otrajā braucienā vajadzēja nostartēt labāk, ko Toms arī izdarīja. Tā kā mazāk par 90 punktiem deva tikai viens no trijiem tiesnešiem, no kuru vērtējuma tika rēķināts vidējais, tad Tomam otrajā braucienā izdevās nopelnīt 90,33 punktus, kas ļāva pakāpties augstāk un iekļūt trijniekā. Arī divi itāļi – Alberto Mafejs un Nikola Livjero – otrajā braucienā uzlaboja savu sniegumu un nopelnīja virs 90 punktiem, apsteidzot Latvijas pārstāvi, kuram tad beigās trešā vieta, par 4 punktiem atpaliekot no uzvarētāja.

Otro dienu Toms uzsāka, uzrādot faktiski tādu pašu rezultātu kā pirmajā dienā, tikai šoreiz šie 77 punkti deva trešo vietu. Tikmēr tālu priekšā visiem bija čehs Petrs Horaks, kurš latvieti apsteidza par 14 punktiem. Toms atkal otro braucienu veica labāk, uzrādot tajā vislabāko rezultātu un nopelnot 85,67 punktus, kas ļāva pakāpties par vienu pozīciju uz 2.vietu un vēlreiz ierindoties trijniekā. Līdz ar to Petruševics šosezon Eiropas kausa posmos no sešiem startiem pusē jeb trijos startos ir ticis trijniekā, turklāt izcīnot visas godalgotas vietas pa reizei.

“Laikapstākļi šeit ir ļoti pavasarīgi. Sacensību laikā temperatūra sasniedza +12 grādus pēc celsija. Silto laikapstākļu dēļ nebija iespējams aizvadīt kvalifikāciju un finālus kopā abās dienās, jo trase dienas otrajā daļā kļuva nebraucama. Siltais laiks strauji kausēja sniegu. Tādēļ visi kopīgi nolēmām, ka kvalifikāciju izslēdzam, un tiek aizvadīti tikai fināla braucieni. Divi braucieni un labāko skaita,” izstāsta Toms Petruševics. “Pirmajā dienā pirmo braucienu nesanāca aizvadīt tik labi, cik gribētos. Otrajā braucienā neizgāju uz lielu risku, bet izdarīju visu ar amplitūdu, stilu un plūdenumu. Otrajā dienā pirmo braucienu aizvadīju mierīgu ar mērķi, lai otrajā braucienā varu vairāk riskēt. Otrajā braucienā izgāju uz lielāku risku. Trikus veicu tīri un braucienā saglabāju plūdenumu,” savu sniegumu apraksta Toms, kurš Eiropas kausa kopvērtējumā saglabā 3.vietu.

Ivars Bācis


3 Komentāri

Mixnews
06 • 04 • 2016 / 12:37
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv