ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 13°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

30 • 03 • 2016

Snovbordistam T.Petruševicam uzvara EK posmā slopstailā

Lieliski nostartējis viens no labākajiem Latvijas snovbordistiem Toms Petruševics, kurš Slovēnijas pilsētā Roglā notikušajā Eiropas kausa posmā slopstaila disciplīnā 45 dalībnieku konkurencē izcīnījis uzvaru, kas viņam jau bija trešā karjerā šāda mēroga sacensībās. 

Uz Lieldienām vairāki Eiropas snovbordisti pulcējās Slovēnijas pilsētā Roglā, kur norisinājās Eiropas kausa posms, pulcējot 45 dalībniekus no 15 valstīm. Uz Slovēniju bija aizbraucis arī Toms Petruševics, kuram pēc trijiem pasaules kausa posmiem gada sākumā šis bija trešais starts Eiropas kausa posmos. Roglā bija paredzētas četras snovborda disciplīnas – paralēlais slaloms un milzu slaloms, kā arī slopstails un Big Air. Tomam kā parasti bija plānots piedalīties slopstailā un Big Air, taču stiprā vēja dēļ sacensības Big Air tika atceltas, jo, kā stāsta pats Toms, tad bija pārāk liels traumatisma risks braucējiem. Nākamajā dienā laiks uzlabojās, un dalībnieki varēja sacensties slopstailā. Līdz ar to gan mūsu pārstāvim, gan citiem divu startu vietā sanāca tikai viens.

Konkurenci 24 gadus vecajam Latvijas snovbordistam sastādīja 44 dalībnieki no 15 valstīm, pārstāvot gan vairākas mums kaimiņos esošas valstis no Austrumeiropas bloka un Ziemeļvalstīm, kā arī Alpu valstis un Balkānu reģionu. Neskatoties uz to, ka tas bija Eiropas kauss, varēja manīt dalībniekus arī no citiem kontinentiem, jo tās ir atklātās sacensības. To izmantoja snovbordisti no Argentīnas. Tomam Petruševicam izdevās parādīt savu labāko sniegumu jau pirmajā braucienā, izpildot ļoti labus lēcienus un trikus. Tas ļāva latvietim iegūt labāko punktu summu, ko neviens vēlāk nespēja uzlabot, un līdz ar to izcīnīt uzvaru, kas Petruševicam jau bija trešā Eiropas kausa posmos karjerā. Zīmīgi, ka pirmo reizi Toms uzvarēja pirms trim gadiem turpat Roglā, kad vēlāk triumfēja arī sezonas kopvērtējumā, bet otrā uzvara nāca 2014.gadā Slovākijā.

Aiz sevis Roglā Toms otrajā un trešajā vietā atstāja Antonio Hosē Aragonu no Spānijas un Petaru Giošarkovu no Bulgārijas. Ja talantīgais spānis vēl ir 15 gadus jauns un līdz ar to ļoti maz startējis FIS sacensībās, tad 20 gadus vecā bulgāra kontā ir viena uzvara Eiropas kausa posmos, kā arī vairākas reizes viņš ir iekļuvis top25 PK posmos.

Toma Petruševica komentārs. “Laiks nākamajā dienā bija pilnīgs pretstats iepriekšējai dienai - saulains un silts, trase mīksta. Tādos apstākļos nācās lietot paātrinātājus un kārtīgi sagatavot dēli pirms katra brauciena. Cīņa par godalgotajām vietām bija sīva. Man izdevās paradīt savu labāko sniegumu jau pirmajā braucienā.”

Rogla2016_T.P.jpg

Ivars Bācis

4 Komentāri

Rīgas domes sporta portāls
30 • 03 • 2016 / 12:42
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Ģenerālsponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv